12 Νοεμβρίου 2011

Η Λιάνα Κανέλλη στο BBC (με υπότιτλους)

Από το kalymnosalani

17 σχόλια:

  1. Η bbcίνα φαίνεται για φωτοτυπία της Τρέμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ,ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΗ ΩΣ ΛΥΣΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα της είχε πει "thank you bye" σε 10 δευτερόλεπτα ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω με τον Κώστα. Οι δηλώσεις της είναι απλά σκέτη απογοήτευση. Ερωτήθηκε ποια είναι η λύση που προτείνει σαν μέλος του κοινοβουλίου στο δίλημμα εντός ή εκτός ΕΕ και αντί να πει ξεκάθαρα ως συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ η λύση είναι έξοδος από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή χρέους, ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ μιλά μόνο εξ' ονόματός της λέγοντας ότι θα είμαστε, αν βγούμε από το ευρώ, σε λίγα χρόνια πλουσιότεροι με γενικολογίες και αοριστίες. Αυτό να γίνει και μάθημα σε αρκετούς που πετάνε ανοησίες του στυλ: "κάντε την Κανέλλη ΓΓ να πάρετε 30%."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαβη Black πρεπει να λεμε οτι τους βωλευει για να μας δεινουν βημα?Η μηπως η δημοσιογραφος πριν την βγαλει δεν γνωριζε απο ποιον πολιτικο χωρο προερχεται η Κανελη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια υπόθεση-διαπίστωση έκανα, δεν είπα αν έκανε καλά ή όχι. Κι εγώ άλλα θα ήθελα να πεί η Λιάνα αλλά το θέμα δεν είναι τι θα ήθελα ΕΓΩ να πεί.
    Μην ξεχνάς ότι η συνέντευξη στο BBC ισοδυναμεί με global ακροαματικότητα και άρα πρέπει να έχεις υπ' όψη σου τι περίπου παίζει σε επίπεδο προπαγάνδας και κατανόησης. Σε άλλο βαθμο διαμορφωμένα κριτήρια έχει σε αυτήν την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ χρονιή συγκυρία ένας Έλληνας και άλλα ένας Άγγλος/Γάλλος, Τζαμαϊκανός, αμερικανός κλπ. Αν δεν θέλεις να ακουστείς σαν εξωγήινος, πρέπει να το φέρεις από τα basics. Σε αυτό διατηρώ ακόμα μια εμπιστοσύνη στην Λιάνα.
    Ίδομεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ Black και πρωσοπικες αποψεις εκφραζουμε ο κοσμος βλεπει και καταλαβαινει,και κρεινειη Κανελη απλα να σου θυμησω πως εχει βημα και στο ευρωκοινοβουλιο οπου μαλλον εκει δε φοβαται μην την χαρακτηρησουν εξωγηινη,και να σου θημησω πως ουτε απειρη δημοσιαφραφος ειναι,αλλα και ουτε απειρη πολιτικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To BBC δεν είναι ευρωκοινοβούλιο. Ξέρεις τι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οκ τελος συντρωφε, ας πιστεψουμε πως εκανε το καλητερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εγώ σύντροφε δεν πιστεύω ότι έκανε το καλύτερο, είπα "διατηρώ ακόμα". και προβληματίζομαι όπως κι εσυ και πολλοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ Η ΛΙΑΝΑ.

    ΔΕΝ Μ' ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΥΩΡΠΗ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΑΛΛΗ.

    ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.

    ΟΥΤΕ ΔΙΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΕ, ΟΥΤΕ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λοιπόν παιδιά, το θέμα δεν είναι αν θα την κόψει η δημοσιογράφος ή όχι. Το βασικό θέμα είναι σε ποιούς απευθύνεται η Κανέλλη όταν απαντάει στις ερωτήσεις του BBC.

    -Απευθύνεται στους αστούς; Όχι.
    -Απευθύνεται στη δημοσιογράφο; Όχι, παρόλο που τυπικά ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσει στις ερωτήσεις της.
    -Απευθύνεται στην ΚΕ του ΚΚΕ; Ε όχι, έχει άλλες διαδρομές γι αυτό.
    -Απευθύνεται στον κόσμο, στους λαούς της Ευρώπης;
    Ε ναι, εκεί ΠΡΕΠΕΙ (επίσης) να απευθύνεται.
    Η κουβέντα λοιπόν (και το ξέρουν και η δημοσιογράφος και η Κανέλλη) γίνεται για τους ακροατές, για τον απλό εργαζόμενο που θα την δει.

    Κι εκεί τίθεται ένα ζήτημα:
    Θα μπορέσει να μιλήσει σε αυτό τον κόσμο; Θα τους δώσει ένα ερέθισμα; Θα μπορέσει να συμβάλλει στο να ανατρέψει -στα μέτρα που μπορεί- ένα κλιματάκι που έχει δημιουργηθεί;
    Αυτό είναι το ερώτημα για μένα, όχι αν θα χρησιμοποιήσει το "πρέπον" λεξιλόγιο.

    Ποιός σας είπε λοιπόν ότι δεν είναι θέση του ΚΚΕ η Ευρώπη των λαών; Ποιός σας είπε ότι δεν είναι θέση του ΚΚΕ η σοσιαλιστική Ευρώπη;
    Εγώ θα σας τα λέω αυτά;
    Η θέση του Συνασπισμού παιδιά είναι η "ΕΕ των λαών", όχι η "Ευρώπη των λαών". Ελπίζω ότι είναι κατανοητή η διαφορά.

    Πάμε όμως λίγο πιο κάτω.
    Γνωρίζετε τι κλιματάκι δημιουργούν τα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ; Να σας πω εγώ: Μια Ελλάδα που αποτελείται από κλέφτες, κομπιναδόρους και τεμπελχανάδες, η οποία θέλει τώρα λεφτά από τους Γερμανούς/Γάλλους κλπ. για πληρώσει τις ασωτίες της. ΑΥΤΟ είναι το κλίμα, και δείτε αν θέλετε κι εδώ: http://goo.gl/C5JG9
    Μάλιστα αν δεν σας πείθει, σας πληροφορώ ότι προσφάτως έμαθα για άτομο στην Γαλλία που μόλις είπε ότι είναι Έλληνας του ζήτησαν ενός χρόνου(!) ενοίκια!!
    Καταλαβαίνετε το κλιματάκι;

    Τα ΜΜΕ λοιπόν θέλουν να παρουσιάσουν κάτι Έλληνες ουρακοτάγκους με ένα ανάλογο τριτοκοσμικό Κομμουνιστικό Κόμμα που ισχυροποιείται και...απαιτεί να ξαναγυρίσουν στα δέντρα να τρώνε μπανάνες.

    Αυτό λοιπόν το κλιματάκι ΔΕΝ το ανατρέπεις αν απλά αρχίσεις να βρίζεις την ΕΕ, γιατί ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ο άλλος τι λες. Οι έννοιες μέσα του είναι μπερδεμένες. Θα πρέπει λοιπόν να απευθυνθείς ΚΑΙ σε αυτόν που έχει τις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ προσλαμβάνουσες για εσένα, και να του πεις ότι αυτό που βιώνει δεν είναι η Ευρώπη των λαών (που κι εσύ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙΣ), είναι μια Ευρώπη που κοιτάει να πιεί το αίμα στους λαούς.

    Νομίζω ότι αυτό προσπάθησε και δεν την κατακρίνω φυσικά. Μπορεί να τα μπέρδεψε σε κάποια σημεία, αλλά τι να κάνουμε, δεν είναι και για θάνατο...

    Υγ: Ότι θα υπερασπιζόμουν την Κανέλλη δεν το περίμενα. Είναι περίεργη η ζωή τελικά...γεμάτη απρόοπτα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντως εμένα αυτό που με χαλάει στην Κανέλη, όπως την εχω παρακολουθήσει στις 2 εκπομπές της στο ραδιόφωνο,είναι ότι εθνικιζει. Αυτός ο κακόμοιρος ο πατριωτισμός έχει γίνει λάστιχο και αμα τον τεντώσεις χωράει πολλούς μέσα. Πολλούς που δεν έχουν σχέση με το εργατικό κίνημα ούτε με τον κομμουνισμό.

    Και για να ρίξω και ένα στίχο: "Πατρίδα μου είναι η σφιχτή γροθιά μου κι ο αγώνας για της τάξης μου τα δίκια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι, αυτό είναι γνωστό με την Κανέλλη, και φαίνεται πάρα πολύ στο περιοδικό της, όχι τόσο στις τηλεοπτικές εμφανίσεις της. (Ραδιόφωνο δεν ξέρω, δεν την έχω ακούσει ποτέ).

    Από εκεί και πέρα το θέμα του πατριωτισμού μπαίνει σε κάθε περίπτωση στην εποχή του ιμπεριαλισμού. Το θέμα είναι να το βλέπεις με τα "ταξικά γυαλιά" σου, όχι να κάνεις ότι δεν το βλέπεις (όπως κάνουν κάτι απίθανοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλά εσείς άλλη συνέντευξη είδατε ?
    Η Κανέλλη ξέρει πολύ καλά που μιλάει και πώς πρέπει να ελιχθεί σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ (και ειδικά στο BBC)δηλαδή εσείς δεν είδατε μόλις ξεκίνησε για τον Ιμπεριαλισμό και την ανάφλεξη στα Βαλκάνια τον κίνδυνο του πολέμου την δημοσιογράφο να κάνει μία ερώτηση στα γρήγορα και μόλις πήγε να απαντήσει thank you very much και cut
    "καμπανάκι μαλα...ες δεν έχει" .
    Θα σε αφήσει το BBC να κάνεις ανοιχτή προπαγάνδα υπέρ του ΚΚΕ έτσι στο χαλαρό αυτοί εκεί στο BBC δεν ξέρουν τι είναι η Κανέλλη και το ΚΚΕ στην Ελλάδα και τι πρεσβεύει και εσυ ο έξυπνος Βαλκάνιος θα κάνεις το κομμάτι σου στον κουτόφραγκο .
    Η Κανέλλη ξέρει πολύ καλύτερα απο τον καθένα "επαναστάτη" της φασουλάδας και του "αμφιθεάτρου" πως πρέπει να μιλήσει ειδικά στο BBC γιαυτό και τον άλλον τον είχε στο my dear και εδώ φαινόταν ότι σκεφτόταν την κάθε κουβέντα που θα πει δεν είχε την Μακρή απέναντι της έλεος ποια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στον πληθυσμο της ηπειρωτικης Ευρωπης αλλα και σε εκεινον της ΜΒ ειναι συντριπτικα κυριαρχο το ιδεολογημα οτι η συσταση και η διατηρηση της ΕΕ ειναι ιστορικος μονοδρομος. Ως ενα σημειο αυτο το ιδεολογημα γινεται αντιληπτο απο τον πολυ κοσμο ως ικανο να παρεχει μια μεταφυσικου τυπου ασφαλεια μπροστα σε ενδεχομενες και παντα πιθανες συγκρουσεις μεταξυ των βασικων ιστορικων μεγαλων ευρωπαικων δυναμεων οπως εκεινες του πρωτου μισου του ΧΧ αιωνα. Η Κανελλη προετοιμασε εκεινες τις απαντησεις που θα κανουν γνωστη στο ακροατηριο της Μεγαλης Βρεττανιας την κατασταση που βιωνει ο ελληνικος λαος ως συνεπεια της πολιτικης των μνημονιων. Ακομα, το ισχυροτερο πολιτικο επιχειρημα για το κοινο που την ακουει ειναι η αναγκη να γινουν εκλογες, οτι η κυβερνητικη πλειοψηφια που κερδισε τις προηγουμενες εκλογες δεν εχει αντικρυσμα πλεον στο λαο, και ακομη, οτι οτι ειναι βιασμος της διαφαινομενης θελησης του λαου, να συρεται η χωρα σε κυβερνητικα εξαμβλωματα συνασπισμων τα οποια δηθεν εκφραζουν τη λαικη βουληση. Γι αυτο το λογο και δεν νομιμοποιουνται να αντιπροσωπευουν τη χωρα στην αναληψη δεσμευσεων με τις ξενες κυβερνησεις και οργανισμους. Ειναι η κοινοβουλευτικη δημοκρατια και οι περιβοητοι κανονες της που δεν γινονται σεβαστοι στη χωρα μας και αυτο ειναι ενα ισχυρο μηνυμα που πρεπει να φτασει στα αυτια του ευρωπαικου ακροατηριου.
    Σε καθε περιπτωση η Κανελλη, με πεντε λεπτα συνεντευξη στο BBC δεν ειναι σε θεση, μα ουτε και πρεπει, να κανει σοσιαλιστικη προπαγανδα στο βρεττανικο ακροατηριο και μαλιστα με ορολογια που δεν θα γινει με κανεναν τροπο κατανοητη απο αυτο το κοινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγω παντος την ευχαριστω για τον ΣΤΑΥΡΟ που φοραει,την ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.