13 Νοεμβρίου 2011

ΚΚΕ: «Η νέα κυβέρνηση δεν θα αποτρέψει τη χρεοκοπία»


Τη βεβαιότητα του ΚΚΕ ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τη συμφωνία για το «κούρεμα» του χρέους, ούτε και την πιθανότατη χρεοκοπία της χώρας, εξέφρασε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στο γήπεδο του Σπόρτιγκ. Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε την εκλογική και οργανωτική ετοιμότητα του ΚΚΕ ώστε η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου «να μην πάρει ούτε ανάσα» και να «πέσει μια ώρα νωρίτερα».
Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε την σφοδρή επίθεση κατά του ΛΑΟΣ και τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι "η ακροδεξιά βγαίνει από τους κόλπους των αστικών δυνάμεων".

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ και για το μέλλον της ευρωζώνης. καθώς, όπως είπε η κ. Παπαρήγα, είναι πολύ πιθανό να διασπαστεί η ευρωζώνη και να υιοθετηθεί παράλληλα το "εθνικό ευρώ" με άλλη ισοτιμία.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας της αφιέρωσε η κ. Παπαρήγα στην αποσαφήνιση της θέσης του ΚΚΕ , έναντι κινήσεων και, κυρίως, του ΣΥΡΙΖΑ, που προβάλλουν την άποψη για την δημιουργία ενός αντιμνημονιακού μετώπου. Εξέφρασε την "οριζόντια και κάθετη" διαφωνία του ΚΚΕ, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινωνικοπολιτικού μετώπου απέναντι στο "μαύρο μέτωπο" που δημιουργήθηκε με την κυβέρνηση Παπαδήμου.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=325640

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.