26 Νοεμβρίου 2011

Μηχανή του χρόνου – Γοργοπόταμος, η γέφυρα που ένωσε τους Έλληνες

69 χρόνια  μετά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, η Μηχανή του Χρόνου μας ταξιδεύει στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Γοργοπόταμος, το πρώτο μεγάλο σαμποτάζ στα μετόπισθεν του Άξονα, αναπτέρωσε το ηθικό όλων των κατεχόμενων λαών και διέκοψε έστω και για λίγο τον ανεφοδιασμό του Ρόμελ στη Μέση Ανατολή.

Η ανατίναξη της γέφυρας όμως, είναι σημαντική και για έναν ακόμα λόγο. Υπήρξε το αξεπέραστο παράδειγμα της συνεργασίας των ελληνικών αντιστασιακών οργανώσεων. Οι άνδρες του ΕΛΑΣ υπό τον Άρη Βελουχιώτη και του ΕΔΕΣ υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα συνεργάστηκαν για πρώτη και τελευταία φορά. 

Η Μηχανή του Χρόνου φωτίζει τους πρωταγωνιστές και τις κρίσιμες στιγμές της επιχείρησης, όταν όλα κινδύνευαν να χαθούν. Η καίρια παρέμβαση του Δημήτρη Δημητρίου, πιο γνωστού και ως Νικηφόρου, η ψυχραιμία του Άρη Βελουχιώτη, η στάση του Ναπολέοντα Ζέρβα και ο ρόλος των Βρετανών κομάντος, του Έντι Μάγερς και του Κρις Γουντχάουζ, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 20.00 στη ΝΕΤ.

1 σχόλιο:

  1. Εγώ πάλι γιατί είδα ένα ντοκιμαντέρ που πήγε να δώσει λόγο υπάρξεις , και να βάλει στον αντιστασιακό χάρτη τον Ζέρβα ? το λαμόγιο που συνεργάστηκε με τον κατακτητή στο όν0ομα του κομουνιστικού κίνδυνου? –
    Και να ξαναπαίξει το χιλιο παιγμένο σενάριο των κακών ξένων και των καημένων Ελλήνων που έπεσαν θύματα τους(αγαπημένο στιλ της συγκεκριμένης εκπομπής) , αποκρύπτοντάς το ρόλο που έπαιξαν οι συνεργάτες των Γερμανών . Δηλαδή μας έδηξε τον «Έλληνα» κομάντο που του κακοφάνηκε που δεν έψαλαν τον εθνικό ύμνο άλλα το «πέσατε θύματα» στην κηδεία του συντρόφου με προφανές το υπονοούμενο .
    Η μηχανή του χρόνου είναι άλλο ένα προπαγανδιστικό με αντικομουνιστικό ρόλο με «αριστερό» ψευτογοητευτικό (τύπου Ελευθεροτυπίας ) επικάλυμμα συμπάθεια για τα θύματα αγωνιστές αλλά……. Πάντα ένα αλλά που στοχεύει στην εκάστοτε ηγεσία του ΚΚΕ
    Ακριβός όπως το είπε η Αλέκα τους πεθαμένους κομουνιστές όλοι τους τιμάνε , με τους ζωντανούς έχουν πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.