28 Νοεμβρίου 2011

Πάτρα:Νέος αποκλεισμός της ΔΕΗ σήμερα από το ΠΑΜΕ


Συνεχίζεται και στην Πάτρα ο αγώνας κατά του ειδικού τέλους ακινήτων και για μια ακόμα μέρα σήμερα υπάρχει κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα. Μέλη του ΠΑΜΕ και πολίτες πραγματοποιούν απο το πρωί κατάληψη, εκφράζοντας την αντίθεση αλλά και την αδυναμία τους να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα.

Η Επιτροπή Αγώνας Αρόης σε ανακοίνωση που μοίρασε σε πολλά σπίτια, για τη σημερινή κινητοποίηση, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στον απάνθρωπο εκβιασμό ή πληρώνεις το χαράτσι ή σου κόβουμε το ρεύμα απαντάμε: Δεν πληρώνουμε! Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Να καταργηθεί τώρα! Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν έχει δικαίωμα να το κόψει κανείς από κανέναν! Εργατική-λαϊκή οργάνωση παντού και αλληλεγγύη.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κόψουν το ρεύμα σε καμία λαϊκή οικογένεια! Σε κάθε δρόμο και τετράγωνο της περιοχής μας να ακουστεί δυνατά η άρνηση πληρωμής και να εκφραστεί αμέσως η λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο συγγενή μας, στο γείτονά μας.»


Επίσης οι Λαϊκές Επιτροπές Παραλίας, Προσφυγικών και Επιτροπές Αγώνα από άλλες περιοχές της Πάτρας μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας δίνουν νέο ραντεβού σήμερα από τις 7.00 το πρωί στη ΔΕΗ, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές, τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ.

Επιπρόσθετα, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου στις 7.30 το βράδυ, ενώ ολοένα και περισσότροι πολίτες καταφεύγουν στο γραφείο που λειτουργεί ο Δήμος για υποστήριξη σε όλους όσοι αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος.

Ανησυχία και αλαλούμ για όσους εξαιρούνται 

Και η περιφερειακή διεύθυνση της ΔΕΗ με έδρα την Πάτρα ακόμα περιμένει την εγκύκλιο του υπουργείου για όσους εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους. Όπως είπε στο www.thebest.gr ο διευθυντής της ΔΕΗ Σ. Μυλωνάς, ακόμα δεν έχει φτάσει επίσημη ενημέρωση για τις κατηγορίες πολιτών, που εξαιρούνται από το χαράτσι, ενώ την ίδια ώρα πολλοί συμπολίτες αγωνιούν και σπεύδουν να ρωτήσουν για το αν πρέπει να πληρώσουν ή όχι, ενώ άλλοι δηλώνουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία διακοπή ρεύματος, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, ενώ είπε ότι ακόμα δεν υπάρχει εικόνα για το πόσες είναι οι εντολές που έχουν εκδοθεί για διακοπή παροχής ρεύματος, λόγω μη καταβολής του χαρατσιού, μιας και το σύστημα δε λειτουργούσε μέχρι την Παρασκευή.

Πηγή : The Best News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.