25 Νοεμβρίου 2011

Αλληλεγγύη στη εργατική τάξη της Πορτογαλίας

Από τη σελίδα του ΠΑ.Μ.Ε.

Γραμματείες του Π.Α.ΜΕ. / Διεθνών σχέσεων


Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία Πορτογαλίας στην Αθήνα, όπου παρέδωσε ψήφισμα με το οποίο εκφράζεται η αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους εργαζόμενους με αφορμή την Γενική Απεργία.

Παραθέτουμε το Ψήφισμα :

Αθήνα 24 Νοέμβρη 2011
Προς : τον Πρέσβη της Πορτογαλίας

Tο ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη και συμπαράσταση στην εργατική τάξη της Πορτογαλίας. μπροστά στη Γενική Απεργία που έχει κηρύξει η CGTP IN στις 24 Νοέμβρη.
Οι εργαζόμενοι της Πορτογαλίας, με τον αγώνα τους και την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος αγωνίζονται ενάντια στη συμφωνία που υπέγραψε η Κυβέρνηση της Πορτογαλίας με το ΔΝΤ / ΕΕ / ΕΚΤ, ενάντια στην εκμετάλλευση και στην εξαθλίωση.
Οι εξελίξεις όχι μόνο στην Ελλάδα , στην Πορτογαλία αλλά και στην ΕΕ, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μας για το χαρακτήρα, τα αίτια και το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης, τις συνέπειες που έχει για το λαό και την προσπάθεια των καπιταλιστών, πέρα από τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, να την διαχειριστούν προς όφελός τους.
Αυτήν την στρατηγική υπηρετούσαν και υπηρετούν ενιαία τα μονοπώλια, οι κυβερνήσεις τα κόμματά τους (σοσιαλδημοκράτες νεοφιλελεύθεροι) που στη χώρα μας συγκρότησαν μαζί με τους εθνικιστές κυβέρνηση “μαύρου μετώπου” ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Μπροστά στα αδιέξοδα που γεννά η κρίση, με τη βία σήμερα επιβάλουν το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο, μετατρέποντας σε κόλαση τη ζωή της εργατικής οικογένειας.

Στόχο έχουν, τη διασφάλιση φθηνότερης εργατικής δύναμης, την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης, την επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, για να διασφαλισθούν νέες διέξοδοι επένδυσης του υπερσυσσωρευμένου κεφαλαίου με ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους.

Σήμερα που αποκαλύπτεται ο αντιδραστικός χαρακτήρας της ΕΕ σαν ιμπεριαλιστικής συμμαχίας. Σήμερα που φαίνεται πιο καθαρά ο αντιλαϊκός χαρακτήρας και το αδιέξοδο της καπιταλιστικής διαχείρισης. Σήμερα είναι η ώρα να προβάλλουμε τις αντικειμενικές δυνατότητες που υπάρχουν για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες

Τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είναι στο πλευρό των Πορτογάλων Εργαζομένων

Να ανατραπεί το νέο πρόγραμμα λιτότητας και στη Πορτογαλία, που περιλαμβάνει:

Την αύξηση του χρόνου εργασίας κατά 2,5 ώρες (από 40 έως 42,5 ώρες την βδομάδα ) και την κατάργηση των αργιών .
Την νέα ληστεία στο επίδομα Χριστουγέννων για όλους τους εργαζομένους το 2011 και του επιδόματος διακοπών για τους εργαζόμενους στον κρατικό τομέα - καθώς και για όλους τους συνταξιούχους - για τα επόμενα 2 χρόνια.
Τις νέες περικοπές σε μισθούς συντάξεις στα επιδόματα ανεργίας
Περισσότερες αποκρατικοποιήσεις και κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών

Περικοπές των κοινωνικών δαπανών στην υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.