11 Μαΐου 2010

Το ΚΚΕ εκτός νομιμότητας ??

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα και αντικομμουνιστικός παροξυσμός απο 
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ - αστικά ΜΜΕ. 
ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ?
Μακρόνησος - 
κάποιοι ονειρεύονται ίσως, την επαναλειτουργία της
Παρακάτω, ορισμένα μόνο αποσπάσματα από όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες:

– «Ο Μινώταυρος της Μεταπολιτεύσεως, ο οποίος έφερε στο σημείο να θεωρείται η αντίσταση κατά της δικτατορίας, αντιπολίτευση, αλλά επί Δημοκρατίας, αυτός ο Μινώταυρος σκότωσε τα τρία παιδιά χθες. Και η δειλία του λεγόμενου “αστικού πολιτικού κόσμου” έναντι της Αριστεράς στα χρόνια της Μεταπολίτευσης – η οποία Αριστερά, επαναλαμβάνω, κάνει τη δουλειά της – αυτή η δειλία είναι μία από τις αιτίες που κάθε φορά αυτός ο Μινώταυρος βρυχάται και όλοι εμείς υποκλινόμαστε. Εάν θέλουμε από εδώ και πέρα να είμαστε συνηθισμένοι, αυτός ο Μινώταυρος θα κατασπαράξει και άλλους. Εάν θέλουμε να μην είμαστε συνηθισμένοι και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, μπορεί αυτός ο Μινώταυρος να εξοντωθεί. Μεταξύ μας, κυρίες και κύριοι του λεγόμενου “αστικού πολιτικού χώρου”, αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας. Επαναλαμβάνω και κλείνω: Η Αριστερά κάνει τη δουλειά της. Οσοι τρέμουν μη χαρακτηριστούν αντικομμουνιστές, εμείς δεν κάνουμε τη δουλειά μας». (Κ. Τασούλας, βουλευτής της ΝΔ, από ομιλία του στη Βουλή στις 6/5/2010).


– «Είναι πλέον προφανές για όποιον έχει μάτια και βλέπει ότι η Αριστερά βλέπει την παρούσα κρίση ως την ευκαιρία να ανατρέψει το καθεστώς, να ανατρέψει το πολίτευμα. Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική θέση. Το ερώτημα είναι: Εμείς οι υπόλοιποι οι οποίοι ανήκουμε στον αστικό χώρο, στο δημοκρατικό χώρο, ποια θέση θα λάβουμε σε αυτή τη μείζονα κρίση που διανύει η χώρα;». (Α. Γεωργιάδης, βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., από ομιλία του στη Βουλή, την ίδια μέρα).

– «Αν ο αστικός πολιτικός κόσμος δεν συνειδητοποιήσει τις ανάγκες, θα βρεθούμε όλοι σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η αριστερά έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις. Πρέπει και όλοι εμείς οι άλλοι να πάρουμε τις δικές μας». (Γ. Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., δήλωση στις 9/5/21010).

– «Δυστυχώς, η μόνη συμβολή του ΚΚΕ (…) στην τεράστια αυτή προσπάθεια του ελληνικού λαού είναι για άλλη μια φορά η πλήρης άρνηση καθώς και ο μη σεβασμός των δημοκρατικών θεσμών» (Γ. Πεταλωτής, δήλωση απο τις Βρυξέλλες στις 7/5/2010)

– «Πρέπει πριν απ’ όλα να σημειωθεί ότι το δημοκρατικό πολίτευμα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Και αν θεωρήσουμε ορθή τη στάση του κράτους απέναντι στον τέως βασιλέα Κωνσταντίνο (στον οποίο απαγορεύεται να πολιτευθεί για να μη δημιουργηθούν εντυπώσεις), αυτονόητο είναι ότι δεν έχουν θέση στην πολιτική ζωή της χώρας όλοι όσοι αμφισβητούν την κοινοβουλευτική δημοκρατία και απεργάζονται την κατάλυσή της (…) Τι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα αν οι μεν έκλειναν το μάτι στα φαντάσματα του Λένιν και οι άλλοι στις σκιές του Τσάρου;» (Σ. Ψυχάρης, «Βήμα» 9/5/2010).

– «Η ελευθερία μας κατοικεί στις καρδιές και στις συνειδήσεις μας, αλλά συμβολικά κατοικεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στο παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας, στο βράχο της Ακρόπολης. Οσοι βεβηλώνουν αυτούς τους ιερούς χώρους μας προσβάλλουν βάναυσα. Περισσότερο από κάθε άλλη απόφαση της Κυβέρνησης εκείνοι μας προσβάλλουν περισσότερο και καλά θα κάνουν να μαζευτούν». (Α. Σαμαράς, από ομιλία στη Βουλή, 6/5/2010).

http://erodotos.wordpress.com

3 σχόλια:

  1. exoun mourlathei!! evlepa extes net kontra metaxi maurikou kai likoyrentzou kai o likourentzos na kanei xeirotera kai apo ton velopoulo!!! mia eironia kai ena xamogelaki, kai elege kati mlks tou tipou oti to kke exei meinei sto 1920 kai thelei na kratisei piso tin koinonia k.l.p les kai o simerinos kosmos etsi opos ton katantisane einai kaliteros!! kai na fantasteis oti eixe prohghthei o karatzaferis sto kolokanalo to mega kai me eixe palavosei me tis mlks pou elege!! einai na tin spaseis pia tin tileorasi. kanoun maziki antikommounistiki propaganda! vevaia xereis ti simainei auto?? oi karekles tous exoun arxisei kai trizoun giati xeroun oti exoun xreokopisei san sistima!tremoun mipos o kosmos arxisei na vgainei apo tin apoxaunosi kai ksesikothei!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα αγαπητή , τι περίμενες ? Να κάτσουν οι αστοί με σταυρωμένα χέρια και να κοιτούν τον λαό να αμφισβητεί την εξουσία τους ??

    Θα επιστρατευσουν οτι συνταγή έχουν φυλαγμένη στα συρτάρια τους, απο δημοσκοπήσεις που δειχνουν πως ο λαός κατακρίνει τις κινητοποιήσεις, θα αναστήσουν βρυκόλακες-αποστάτες για να εγκαλέσουν το ΚΚΕ στην νομιμότητα, τα αστικά ΜΜΕ θα πλημμυρίσουν με "έγκυρα" άρθρα και απόψεις που κατοχυρώνουν την σταθερότητα της αστικής κυριαρχίας και του Καπιταλισμού, θα βγουν δημοσιοκάφροι που θα λένε για τανκς και Συνταγματάρχες, και θα δεις που θα αρχίσουν και τα "εξακριβωμένα" ιστορικά ντοκουμέντα για το πως οι Κομμουνιστές τρώνε παιδιά για πρωινό και κάνουν μπάνιο στο αίμα του λαού !!!

    Όλα όσα χρειάζονται, ώστε να κερδίσουν μερικά χρόνια παράτασης για το αρρωστημένο παιχνίδι τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kala eida ti dimoskopisi tis ΑΛΚΟ gia to proto thema pou parousiase to alter kai me epiasan ta gelia!! entaxei kanoun filotimi prospatheia alla nomizo oti i paramitha auti ti fora den pianei giati o kosmos exei arxisei kai pairnei xabari!!
    pare na gelaseis me ti dimoskopisi, einai tragiki:
    http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=25042

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.