21 Μαΐου 2010

Επιβολή των μέτρων μέσω βασιλικού διατάγματος στην Ισπανία

Ημέρα διαδηλώσεων χθες και για την Ισπανία, καθώς χιλιάδες Ισπανοί κατέβηκαν στους δρόμους για να δώσουν το μήνυμα πως για την κρίση δεν ευθύνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά είναι κρίση του Κεφαλαίου...... Την ίδια στιγμή όμως, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τα μέτρα λιτότητας που θα εφαρμοστούν, όχι με ψήφιση στο Κοινοβούλιο αλλά τα επέβαλλε μέσω βασιλικού διατάγματος !!!!! Τελικά ο Φράνκο δεν φαίνεται να έφυγε ποτέ απο την Ιβηρική Χερσόνησο !

Κάποια συνδικάτα που έχουν ήδη ανακοινώσει νέες κινητοποιήσεις στις 8 Ιουνίου δήλωσαν πως θα προσπαθήσουν να προσβάλουν δικαστικά τη νομιμότητα της διαδικασίας με την οποία η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Θαπατέρο προώθησε το σχέδιο λιτότητας των 15 δις € ..... (καλά κρασσά .... λες και η δικαιοσύνη δεν είναι και αυτή ελεγχόμενη.....)

Απο την άλλη, η ισπανική κυβέρνηση, ακριβώς όπως και η ελληνική, για να αποπροσανατολίσει τις μάζες, αφήνει να διαρρεύσει πως θα επιβάλει "κάποια στιγμή" έναν νέο φόρο στους πολίτες που διαθέτουν περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.