22 Μαΐου 2010

Από δράση του ΠΑΜΕ που έγινε την Πέμπτη 20 Μαίου 2010

Αν και λίγο καθυστερημένα, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων μου, δημοσιεύω ένα email που δέχτηκα απο τον Chris για μια δράση του ΠΑΜΕ στην Καβάλα και την Ξάνθη.


Το πρωί (6:00μμ) της Πέμπτης περίπου 70 μέλη του ΠΑΜΕ (δεν φαίνονται όλοι στις φωτογραφίες) από την Καβάλα και την Ξάνθη πήγανε στο εργοστάσιο Sunlight, πρόκειται για το εργοστάσιο του Γερμανού με έδρα το Όλβιο Ξάνθης, για να βοηθήσουν στην περιφρούρηση της απεργίας των εργαζομένων.

 Το εργοστάσιο αυτό παράγει μπαταρίες για πολιτική και στρατιωτική χρήση (πχ. μπαταρίες υποβρυχίων, μπαταρίες ασυρμάτων), τορπίλες, αλλά, και υποστηρικτικά συστήματα για κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Παλαιότερα παρήγαγε περισσότερα προϊόντα, αλλά, πλέον αυτά αγοράζονται από την Κίνα.

 Τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει μπαράζ απολύσεων (Το ένα από τα δύο κτίρια του εργοστασίου έχει πλέον ερημώσει). Οι εργαζόμενοι τελούν υπό καθεστώς τρομοκρατίας και εργάζονται με τον συνεχή φόβο της απόλυσης.

 Σημειώστε ότι συνδικάτο δεν υπάρχει. Υπήρχε στο παρελθόν, αλλά, η διοίκηση κατάφερε να το εξαφανίσει. Πλέον, αρκεί η έκφραση της λέξης "συνδικάτο" για να οδηγηθεί ο εργαζόμενος στην απόλυση.

 Τέλος πάντων, σας στέλνω δύο φωτογραφίες από την κινητοποίηση (που δυστυχώς δεν φαίνονται οι εργαζόμενοι) και το σχετικό κείμενο που μοιράστηκε.


ΣΤΟΠ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Θέλουν να δουλεύουμε 40 χρόνια χωρίς δικαιώματα και να παίρνουμε σύνταξη ελεημοσύνης 360 ευρώ
ΘΑ ΤΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ;

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Εργάζεσαι σε ένα από τα εργοστάσια – γκέτο της Ξάνθης. Και μόνο το γεγονός πως η συνδικαλιστική δράση στην πράξη απαγορεύεται το φανερώνει.

Τους τελευταίους μήνες ζεις στο πετσί σου τι σημαίνει πως την κρίση την πληρώνουν οι εργαζόμενοι πέρα από τη γενική πολιτική με τα αντιλαϊκά μέτρα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – Ε.Ε. – ΔΝΤ και με την καταιγίδα απολύσεων στο εργοστάσιο. Επικαλούνται την έλλειψη παραγγελιών, τη μείωση των κερδών τους.

Τόσα χρόνια δηλαδή που με τον ιδρώτα σου αλλά και με την ίδια τη ζωή σου (ξες καλά τι σημαίνει να δουλεύεις με το μόλυβδο) τα υπερκέρδη που βγάζανε τα μοιράζονταν μαζί σου;
Τόσα χρόνια πληρώνονταν όλοι με το ανθυγιεινό;

Τόσα χρόνια το μεροκάματο που έπαιρνες σου εξασφάλιζε να ζήσεις την οικογένειά σου με βάση τις σύγχρονες ανάγκες;
Οι δεκάδες συνάδελφοί σου που βρέθηκαν στο δρόμο και οι άλλοι που έπονται είναι η θυσία στο βωμό των κερδών τους.
Οι εξελίξεις στο εργοστάσιο αν συνδυαστούν με τα μέτρα που παίρνονται σε ασφαλιστικό, απελευθέρωση απολύσεων, μείωση μισθών, αύξηση ΦΠΑ, κ.α. σου φανερώνουν πως στο ΜΕΣΑΙΩΝΑ που ετοιμάζουν και ήδη σιγά σιγά βιώνει η εργατική τάξη μια λύση υπάρχει.

Συλλογικός, οργανωμένος ταξικός αγώνας.

Οι εργαζόμενοι όλοι σαν τάξη να απαντήσουμε στον Πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι πλουτοκράτες.

Το Π.Α.ΜΕ σε αυτό τον αγώνα πρωτοστατεί και καλεί κάθε εργαζόμενο ΤΩΡΑ πριν είναι ακόμα πιο αργά να ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ. Βροντοφωνάζουμε:

Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά
Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά

Εσύ είσαι αυτός που κινεί τις μηχανές, αυτός που παράγει τον πλούτο κι όμως αυτόν τον πλούτο τον παίρνουν οι ιδιοκτήτες που δε συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία της παραγωγής κι σε σένα μένει μεροκάματο πείνας και ίσως μολυβδίαση.

Απαίτησε τώρα οι μεγάλες επιχειρήσεις να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία και ενταγμένες σε ένα κεντρικό πανεθνικό σχεδιασμό να παράγουν για να καλύπτουν τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι τα κέρδη των ιδιοκτητών τους.

Αυτοί που παράγουμε τον πλούτο είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία. Πρέπει να πιστέψουμε στη δύναμή μας. Ο δρόμος της υποταγής οδηγεί σε αδιέξοδο και σένα και την οικογένειά σου. Μόνο ο δρόμος του αγώνα έχει στο τέλος του φως.

Κάνε το βήμα. Πάρε μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑ. Έλα μαζί μας στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία. Οργάνωσε τον αγώνα για να μη γίνουν άλλες απολύσεις.

Το Π.Α.ΜΕ θα είναι στο πλευρό σου. Η χυδαία επίθεση που έχουν εξαπολύσει απέναντί του μεγαλοκαναλάρχες – μεγαλοδημοσιογράφοι και ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, όλοι δηλαδή οι αντίπαλοί σου, δείχνει με ποιους πρέπει να πας και ποιους να αφήσεις.
τηλ. επικοινωνίας 6948067073 Γραμματεία Νομού Ξάνθης του

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.