26 Μαΐου 2010

Οι εργαζόμενοι της Opel πληρώνουν για την διάσωση της εταιρείας !!!

Το ευρωπαϊκό συμβούλιο εργαζομένων της «Τζένεραλ Μότορς – Οπελ» αποφάσισε να προσφέρουν οι εργαζόμενοι της "Oπελ" από τους μισθούς τους σ´ όλη την Ευρώπη 265 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στη διοίκηση της εταιρίας ...στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης και της διάσωσης της εταιρείας.

Ο επικεφαλής της εταιρίας διευκρίνισε ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης που είχε ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθεί ως έχει. Το σχέδιο σημαίνει την απώλεια 8.000 θέσεων εργασίας, οι μισές από αυτές στη Γερμανία. Επίσης όσον αφορά το κλείσιμο του εργοστασίου της Αντβέρπ, στο Βέλγιο, το σχέδιο θα προχωρήσει κανονικά, αλλά οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να «αγχώνονται» καθώς ήδη υπάρχουν 17 ενδιαφερόμενοι αγοραστές.

Τέλος, από κοινού, το ευρωπαϊκό συμβούλιο εργαζομένων και η διοίκηση της «Τζένεραλ Μότορς – Οπελ κάλεσαν τη γερμανική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αποδέσμευση των κονδυλίων ύψους 1 δισ. ευρώ, ως βοήθεια. Η παραπάνω συμφωνία-ντροπής είναι χαρακτηριστικό δείγμα της γραμμής που δίνει η Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) στα συνδικάτα της.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η ΣΕΣ (μέλος της είναι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ) δεν ήταν και δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση, τέτοια είναι μόνο στον τίτλο. Στην ουσία, πρόκειται για ένα εργαλείο του κεφαλαίου, το οποίο αξιοποιείται, προκειμένου να περάσει τις ιδεολογικές, τις πολιτικές και τις οικονομικές επεξεργασίες των πολυεθνικών στη συνείδηση της εργατικής τάξης. Κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να υπονομευτούν οι ταξικοί αγώνες, για να υλοποιηθούν οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές χωρίς λαϊκές αντιδράσεις. Η “οργάνωση” αυτή αναδείχνεται σαν ένας από τους βασικούς αντιπάλους της εργατικής τάξης.

Τα μηνύματα των απλών εργαζόμενων από την Ευρώπη, που έρχονται καθημερινά στο ΠΑΜΕ, τα οποία εκφράζουν την αλληλεγγύη στους αγώνες της εργατικής τάξης της χώρας μας και μας προτρέπουν να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο, δείχνουν ταυτόχρονα και την περιθωριοποίηση στη συνείδηση τους, της γραμμής της ΣΕΣ.

http://www.pamehellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.