14 Μαΐου 2010

Μέτρα "λιτότητας" και οι Αμερικάνοι..

Ποιός είπε πως μόνο στην Ευρώπη υπάρχουν μέτρα λιτότητας ??

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ο κυβερνήτης Ντέιβιντ Πάτερσον, προωθεί σχέδιο περικοπής μιας εργασιμης ημέρας ανα εβδομάδα (με την αντίστοιχη μείωση μισθών φυσικά) στοχοποιώντας έτσι πάνω από 100.000 εργαζόμενους στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, στο όνομα φυσικά, της αντιμετώπισης της κρίσης.

Και για αυτό, δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων διαδήλωσαν χθες, έξω από το πολιτειακό Κοινοβούλιο της Νέας Υόρκης, στο Ολμπανι αλλά και σε άλλες πόλεις της πολιτείας, ώστε να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους απέναντι στα μέτρα αυτά !!!


Παράλληλα το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ, για τον μήνα Απρίλιο τίναξε στον αέρα  τις προβλέψεις και διαμορφώθηκε στα 82,69 δισ. δολάρια, ποσό σχεδόν τετραπλάσιο από εκείνο του 2009. Ο επικεφαλής της FED, (Helicopter) Ben Bernake, διαμήνυσε σε όλα τα πολιτικά και κυβερνητικά επιτελεία, πως πρέπει να ληφθούν «άμεσα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος» καθώς οι μελέτες λένε πως το έλλειμμα και για το 2010 θα φτάσει στο 10,5% του ΑΕΠ, ξεπερνώντας ίσως και τα 1,55 τρις $........ (Θυμίζουμε πέρυσι έφτασε στα 1,42 τρις $ , στο 10% του ΑΕΠ).

Τελικά παντού Ελλάδα υπάρχει ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.