11 Μαΐου 2010

Παράταση ζωής για τον Καπιταλισμό, εξαθλίωση για τους λαούς !

Πρίν από περίπου ενάμισι χρόνο, και καθώς η συστημική κρίση άρχισε να αγγίζει ολόκληρο τον πλανήτη και μέσα σε αυτόν και τον Ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, η Ευρωπαϊκή Ενωση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προχώρησαν σε μία άνευ προηγουμένου στήριξη και χρηματοδότηση των εμπορικών τραπεζών (πανευρωπαϊκά), και τους κατέβαλλαν είτε μέσω ρευστού , είτε μέσω εγγυήσεων,  κρατικά κεφάλαια που έφταναν περίπου τα 2 τρις €! 
Χωρίς καν να το σκεφτούν , οι κυβερνήσεις-λακέδες του συστήματος, χρησιμοποιήσαν τα κρατικά ταμεία και τους κρατικούς προϋπολογισμούς, ώστε να στηρίξουν τους τραπεζίτες, προκειμένου αυτοί να διατηρηθούν στην κερδοφορία !!! Μην ξεχνάμε φυσικά, πως διαχρονικά υπήρχε αυτή η στήριξη στο τραπεζικό σύστημα, είτε με φοροαπαλλαγές, είτε ως κρατικές ή ευρωπαϊκές ενισχύσεις, η οποία δημιουργούσε τρύπες στον προϋπολογισμό κάθε χώρας, αλλά μέσα σε κάποια δημοσιονομικά και ψυχολογικά αποδεκτά όρια (ώστε να γίνεται αντιληπτή μόνο απο εμάς τους "γραφικούς" κομμουνιστές) !!! Αυτήν την φορά όμως , απροκάλυπτα πλέον, θυσίασαν στον βωμό της τραπεζικής κυριαρχίας, με τέτοιον τρόπο τους κρατικούς προϋπολογισμούς, ώστε περισσότερες απο 10 χώρες να εμφανίσουν ελλείμματα κοντά και πάνω απο το 10% !!!!

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συμμετείχε στη ... διάσωση του ελληνικού τραπεζικού κεφαλαίου, με 28 δισ. ευρώ .... και ο ΓΑΠ δήλωσε πως άλλα 15δις είναι διαθέσιμα από το νέο δανεισμό του ΔΝΤ !!

Και ποιός θα είναι ο δανεισμός της Ευρωζώνης φέτος, λόγω αυτής της δημοσιονομικής εκτροπής ?
Περίπου 2,2 τρις !!!
Δηλαδή για να συνοψίσουμε , ...... καθώς τα τραπεζικά μονοπώλια, χάρη στις παραπάνω κρατικές παρεμβάσεις των 2 τρις €, εμφανίζουν μέσα στο 2010, τρελά κερδοφόρους ισολογισμούς, οι ζημίες μεταφέρθηκαν στους κρατικούς προϋπολογισμούς και οδήγησαν στην δημοσιονομική εκτροπή, που αναγκάζουν τα ευρωπαϊκά κράτη φέτος να δανειστούν 2,2 τρις € !!
Παράλληλα ξεκίνησε τις επιθέσεις, το «κερδοσκοπικό» κεφάλαιο (στην ουσία τα ίδια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δέχτηκαν τις κρατικές παρεμβάσεις) - πρώτα στην Ελλάδα (και θα τα δούμε σε λίγο καιρό και στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία και είμαι βέβαιος και για την Γαλλία πλέον) - εκτοξεύοντας τα spreads στα ύψη , με αποτέλεσμα να κάνουν τον παραδοσιακό δανεισμό ΑΔΥΝΑΤΟ, απειλώντας στην ουσία την Ελλάδα με χρεωκοπία !
Και τι έκαναν η αστική τάξη και τα κόμματά της για να σωθούν ?
Συναποφάσισαν με την τρόικα του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, μέσω της υπογραφής του Memorandum, να πληρώσει ο λαός την καπιταλιστική τους κρίση. Και μην νομίζει κανείς πως αυτό αφορά μονάχα της Ελλάδα !! Η καρκίνος αυτός εξαπλώνεται σιγά σιγά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ξεκινώντας από τον νότο.
Μάλιστα το ECOFIN την περασμένη Κυριακή, αποφάσισε τη δημιουργία ενός ευρύτερου μηχανισμού (με τη συμμετοχή ΦΥΣΙΚΑ και του ΔΝΤ), το οποίο θα διαθέτει εκ νέου 720 δις €, για την δανειοδότηση με τοκοφλυφικούς όρους, χωρών με τέτοια "δημοσιονομικά" προβλήματα, ώστε αυτές απο απο την μια να αποπληρώσουν τους πιστωτές τους και έτσι για δευτερη φορά μέσα σε 2 χρόνια να διασωθεί η τραπεζική κλίκα, και απο την άλλη παίρνουν αντεργατικά μέτρα, ώστε να κάνουν πιο φτηνούς τους εργάτες ...... στα επίπεδα της Βουλγαρίας αν γίνεται !
Παρ' αυτά όμως συνεχίζει να είναι μαθηματικά βέβαιο πως όλες αυτές οι κινήσεις θα οδηγήσουν σε νέα βαθύτερη και περισσότερο οδυνηρή κρίση! Ο καπιταλισμός γερασμένος και ξεπερασμένος, προσπαθεί να πάρει παράταση ζωής. Και παράταση ζωής για αυτόν τον Καπιταλισμό σημαίνει πραγματικά ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.