12 Μαΐου 2010

Μείωση μισθών και στην Ισπανία !

Συμπληρωματικά μέτρα λιτότητας ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχουν ως στόχο την επιτάχυνση της μείωσης του ελλείμματος, ανακοίνωσε ο ισπανός πρωθυπουργός και προανήγγειλε έτσι την μείωση κατά 5% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων από τον Ιούνιο 2010 και το πάγωμά τους κατά το 2011.

Ο ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης την κατάργηση από το 2011 του επιδόματος γεννήσεως ύψους 2.500 ευρώ, που αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα μέτρα της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησής του και εγκρίθηκε το 2007 για την ενίσχυση της γεννητικότητας ..... Η κατάργηση του επιδόματος εντάσσεται σε ένα ευρύ φάσμα μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή για την περικοπή των ελλειμμάτων.

Η Ισπανία οφείλει να καταβάλει «ειδική, ιδιαίτερη και κατ΄εξαίρεσιν προσπάθεια», δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός πριν ανακοινώσει τη δέσμη των μέτρων λιτότητας.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε τον Ιανουάριο πρόγραμμα λιτότητας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά αποφάσισε την εφαρμογή συμπληρωματικών μέτρων ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ και διάρκειας δύο ετών, εξαιτίας των επιθέσεων κατά του ευρώ την περασμένη εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.