18 Μαΐου 2010

Την ανάγκη μείωσης των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα επισημαίνει το ΔΝΤ

Την ανάγκη μείωσης των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα υπέδειξε χθες ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Τομέα κ. Ντομινίκ Στρος-Καν, μόλις δύο εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ.

Η συμφωνία με την τρόικα άφησε -προσωρινά, όπως φαίνεται- στο απυρόβλητο τον 13ο και 14ο μισθό των ιδιωτικών υπαλλήλων. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Εuronews, ο κ. Στρος-Καν είπε ότι μπορεί η μείωση των μισθών να είναι ένα πολύ επώδυνο μέτρο, πλην όμως είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να πουλά τα προϊόντα της στο εξωτερικό.

Ο κ. Στρος-Καν ξεχώρισε για άλλη μια φορά την Ελλάδα από την υπόλοιπη ευρωζώνη, λέγοντας ότι «η σημερινή δημοσιονομική κρίση είναι μόνο ελληνική κρίση» και όχι ευρωπαϊκή, αν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα την ξεπεράσει. Πρόσθεσε όμως ότι θα χρειασθεί να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, κάτι που εξαρτάται από την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της.

Σημειώνεται πως το μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής που συνυπέγραψαν η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ προβλέπει πως για την επίτευξη πνεύματος συναίνεσης στις πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης, η κυβέρνηση θα καλέσει εκπροσώπους επιχειρήσεων και εργαζομένων να υπογράψουν ένα κοινωνικό συμβόλαιο για όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται το εάν το εν λόγω συμβόλαιο θα προβλέπει μειώσεις μισθών, περικοπές επιδομάτων ή την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.


http://www.in.gr


Η σημερινή δημοσιονομική κρίση είναι μόνο ελληνική κρίση!! 
Μια ματιά στις φετινές δανειακές ανάγκες των υπολοίπων χωρών της ΕΕ θα σας πείσει για την "αλήθεια" αυτής της δήλωσης !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.