13 Μαΐου 2010

Στόχος: το Κοινοβούλιο στην Ιρλανδία - το προεδρικό μέγαρο στην Ρουμανία

Ιρλανδία
Στην Ιρλανδία έγινε πορεία εναντίον της κλοπής πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες, που τα άρπαξαν (με τη βοήθεια της κυβέρνησης βέβαια) από τα κρατικά ταμεία (τα λεγόμενα "πακέτα σωτηρίας"). Κατά τη διάρκεια μάλιστα αυτής της πορείας, και αυτό είναι που παρουσιάζει ενδιαφέρον, μιας και δείχνει αυξημένη διάθεση του λαού να παλέψει, ο κόσμος έκανε "έφοδο" στο κοινοβούλιο (η Belfast Telegraph άλλωστε έχει τίτλο στο άρθρο της "Banks protesters storm Irish parliament"), συγκρούστηκε με την αστυνομία που αυτός είναι ο ρόλος της [γι' αυτό πληρώνονται από το κράτος, για να το προστατεύουν ώστε να κλέβει όσο το δυνατόν ανενόχλητο] - Βαθύ Κόκκινο

Σίγουρα οι Ιρλανδοί είναι ακόμα μακριά, από την (καθαρά) πολιτικοποίηση του αγώνα τους, αλλά τουλάχιστον αρχίζουν και δείχνουν κάποια οργή, για όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους! Αυτή η οργή πρέπει να αποκρυσταλλοποιηθεί από τα τοπικά επαναστατικά κόμματα και να οδηγηθεί στην δημιουργία ταξικής συνείδησης και την οργάνωση της ταξικής πάλης, για να μην έχουμε ανούσια φαινόμενα , τύπου Κιργιστάν. 


Ρουμανία 
Μετά την ανακοίνωση στις 7 Μαΐου των νέων μέτρων  (τα οποία περιγράψαμε σε προηγούμενο άρθρο) στην Ρουμανία, είχαμε σήμερα επεισοδιακές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας. Μάλιστα στο Βουκουρέστι, περίπου 1000 συνταξιούχοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο προεδρικό μέγαρο και καθώς αξίωναν την παραίτηση του προέδρου Τράιαν Μπασέσκου, ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις της αστυνομίας.
Το βιντεάκι από το Βαθύ Κόκκινο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.