17 Μαΐου 2010

Παντού Ελλάδα ....

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Η νέα κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας του David Kameron, ανακοίνωσε πως θα καταθέσει νέο προϋπολογισμό, «εκτάκτου ανάγκης» όπως τον ονομάζει, με τον οποίο στοχεύει να συμμαζέψει όπως λέει το τεράστιο έλλειμμα των 178 δις € (13% του ΑΕΠ). Ο νέος Υπουργός Οικονομικών, George Osborne, εξήγγειλε περικοπές μαμούθ στον "μεγάλο" Δημόσιο Τομέα, με περικοπές μισθών και συντάξεων, που θα φτάσουν για το 2010 τα 7 δις € !! Επίσης δεν έχει αποκλειστεί η αύξηση της φορολογίας των εισοδημάτων, όπως επίσης η αύξηση του ΦΠΑ στο 20% !!


ΓΑΛΛΙΑ
Το γαλλικό έλλειμμα μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο όσο το βρετανικό (8,2% του ΑΕΠ), αλλά η Γαλλική κυβέρνηση ήδη σχεδιάζει περικοπές στον Δημόσιο Τομέα με στόχο την μείωση του ! Πρώτος σταθμός το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Ερίκ Ουέρθ παρουσίασε τις προτάσεις του για το συνταξιοδοτικό, σύμφωνα με τις οποίες αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης, όπως επίσης αυξάνονται και οι εισφορές των ασφαλισμένων !
Τα πουλημένα συνδικάτα αναμένεται να συμφωνήσουν (με κάποιες μικροαλλαγές, για να δείξουν πως αγωνιστήκανε λιγάκι) και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την άλλη εβδομάδα !

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - EUROGROUP
Η Ισπανία και η Πορτογαλία θα παρουσιάσουν στα πλαίσια του Eurogroup και του Ecofin , σήμερα και αύριο αντιστοιχα, τα πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που καλούνται να λάβουν για το 2010 και το 2011, ακριβώς όπως έκανε η Ελλάδα πριν από 2 μήνες. Μεγάλες είναι οι πιθανότητες να τους ζητηθούν και νέα μέτρα μέσα στον επόμενο μήνα !
Βασικό θέμα συζήτησης των υπουργών Οικονομικών στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin είναι ακόμα οι τρόποι αποφυγής γενικευμένης οικονομικής κρίσης στον ευρωπαϊκό νότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.