12 Μαΐου 2010

Έγκλημα προμελετημένο το ασφαλιστικό

Με το νομοσχέδιο που ενέκρινε προχτές το Υπουργικό Συμβούλιο και το μνημόνιο που ήδη ψηφίστηκε στη Βουλή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και την ουσιαστική υποστήριξη της ΝΔ διαπράττει έγκλημα κατά της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. Και όλοι τους είναι συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα. Ολοι μαζί, σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση.
 
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έτσι «σώζει» και αυτή - για πολλοστή φορά - το ασφαλιστικό σύστημα. Οτι, δήθεν, εξασφαλίζει για τις νέες γενιές στο μέλλον την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων. Και όμως, ενώ ωρύονται για τη νέα γενιά, αυτή τη γενιά, τους νέους τους καταδικάζουν στην εξαθλίωση και στην αβεβαιότητα. Επαναλαμβάνουν το ίδιο ακριβώς κακοπαιγμένο έργο με αυτό της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1992, όταν και αυτή «έσωζε» το Ασφαλιστικό και «θυσίαζε», στο όνομα του μέλλοντος, τους νέους που έμπαιναν στην παραγωγή από το 1993. Και ενώ αύξησαν κατακόρυφα τα χρόνια ηλικίας συνταξιοδότησης και μείωσαν τις συντάξεις για τους μετά το 1993 εργαζόμενους, τώρα έρχονται να καταδικάσουν σε ακόμα πιο σκληρές συνθήκες όλους τους νέους που θα μπούνε στην παραγωγή μετά το 2013 και δε θα γνωρίσουν τι θα πει σύνταξη. Την ίδια στιγμή, καρατομούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και των σημερινών εργαζομένων.
 
Απ' αυτή τη λαίλαπα δε γλιτώνει κανένας. Την πληρώνουν οι σημερινοί συνταξιούχοι με το πετσόκομμα των επιδομάτων στις συντάξεις και την επιβολή νέου ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ. Την πληρώνουν οι σημερινοί εργαζόμενοι και αυριανοί συνταξιούχοι που θα δούνε από το 2018 οι συντάξεις τους να μειώνονται πάνω από το 35%, ενώ οι περισσότεροι υποχρεώνονται σε εργασία μέχρι 40 χρόνια. Το χειρότερο, το «νέο σύστημα» δε δίνει την παραμικρή εγγύηση για τις συντάξεις που θα δίνονται στο μέλλον. Τα Ταμεία εγκαταλείπονται στους νόμους της αγοράς. Ο κρατικός προϋπολογισμός δε θα δίνει ούτε ένα ευρώ για τη λεγόμενη «αναλογική σύνταξη», που θα βασίζεται εξολοκλήρου στις εισφορές του εργαζόμενου. Και όχι μόνο αυτό. Δε θα εγγυάται πλέον τίποτα από την αναλογική σύνταξη. Η συμμετοχή του κράτους περιορίζεται αυστηρά στη χρηματοδότηση της «βασικής σύνταξης» των 360 ευρώ και αυτό αν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά του κράτους.
 
Δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αυταπάτη. Σήμερα δεν έχουν κανένα νόημα ερωτήματα όπως «αν με πιάνουν τα μέτρα». Γιατί τα μέτρα που ψηφίζονται και αυτά που ετοιμάζονται δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο Ασφαλιστικό. Σήμερα, ένα πράγμα πρέπει να απασχολεί τους εργαζόμενους: Πώς θα ανακόψουν αυτή τη λαίλαπα. Πώς θα οργανώσουν την πάλη τους για να μην αφήσουν να γκρεμιστεί η Κοινωνική Ασφάλιση. Αυτός ο αγώνας, για να έχει αποτέλεσμα, ακόμα πιο επιτακτικά πρέπει να υπερασπίζεται όχι μόνο αυτό που υπάρχει και απειλείται, αλλά και να διεκδικεί ανυποχώρητα, αυτό που έχει ανάγκη η εργατική και η λαϊκή οικογένεια. Αυτό που δικαιούνται οι παραγωγοί του πλούτου. Γιατί πλούτος υπάρχει. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και οι παραγωγικές δυνατότητες, για αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές υγείας, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού μας. Αρκεί ο λαός να νιώσει τη δύναμή του, να παλέψει και να παραμερίσει αυτούς που στέκονται εμπόδιο σε αυτόν το δρόμο.
 
http://www2.rizospastis.gr

* Οι γελοιογραφίες απο την Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.