31 Μαΐου 2010

Ανεβάζει του τόνους η Τουρκία απέναντι στο Ισραήλ

"Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που παρέχει το διεθνές δίκαιο" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ο οποίος ανακοίνωσε σειρά μέτρων όπως η έκκληση για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η ανάκληση του τούρκου πρεσβευτή από το Ισραήλ.

Ο Αρίντς είπε μάλιστα ότι "η Τουρκία καταδικάζει την επίθεση με διπλωματικό τρόπο, αλλά ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων, μπορεί να τεθεί θέμα πραγματοποίησης άλλων πολιτικών και στρατιωτικών πρωτοβουλιών". Ο Tούρκος αντιπρόεδρος επεσήμανε ότι "είναι αναμφισβήτητο ότι η επίθεση αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη και ότι θα λάβει τη δέουσα απάντηση από την Τουρκία".

Σε συνέντευξη Tύπου που έδωσε, ο Αρίντς είπε ότι "ματαιώθηκαν οι τρεις προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, και οι δύο αγώνες που θα έδινε η τουρκική εθνική ποδοσφαιρική ομάδα κάτω των 17 ετών".


"Το Ισραήλ έδειξε ότι δεν δίνει καμία σημασία στην ειρήνη και τις ανθρώπινες αξίες" είπε ο Αρίντς και τόνισε ότι η Τουρκία πραγματοποιεί επαφές επί του θέματος με την Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης, τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αρίντς ζήτησε την άμεση άρση των περιορισμών που εφαρμόζει το Ισραήλ στη Γάζα και είπε πως το Ισραήλ πρέπει να πάψει να εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια προς την περιοχή αυτή.

http://www.express.gr

Τώρα ποιοί είναι οι πραγματικοί πολιτικοί στόχοι του τουρκικού αστικού κράτους, θα το δούμε τις επόμενες μέρες !!

1 σχόλιο:

  1. Epishs na symplhrwsw (an kai den einai isws ths paroushs) oti mou fainetai kapws asteio/tragiko na akouw thn tourkia na katadikazei allh xwra gia elleipsh "shmasias sthn eirhnh kai tis anthrwpines aksies", estw kai an sthn prokeimenh periptwsh exei dikio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.