16 Μαΐου 2010

15 Μαΐου ΚΚΕ - Είμασταν και εμείς εκεί ...

 ... μέσα στο ολοζώντανο αυτό κόκκινο ποτάμι που ξεχύθηκε απο τον Πεδίον του Άρεως, έφτασε μέχρι το Σύνταγμα μέσω της Σταδίου και επέστρεψε στην Ομόνοια μέσω της Πανεπιστημίου !! Το μέγεθος του ήταν δε τόσο μεγάλο που όταν η κεφαλή της επέστρεφε στην Ομόνοια, αναγκάστηκε να σταματήσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πέράσουν και οι τελευταίοι που κατευθύνονταν ακόμα προς το Σύνταγμα !

Φτάσαμε λίγο καθυστερημένα (στις 12:25) στον σταθμό Βικτωρίας, και βγαίνοντας από το τρένο ακούγαμε ήδη τις ιαχές του λαού..... και την ομιλία της Αλέκας εν εξελίξει .... Το πλήθος φαινόταν μεγάλο, αλλά ακόμα δεν είχαμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος.... Εξάλλου στο οπτικό μας πεδίο βρισκόταν μόνο η Πατησίων ! Κατευθυνθήκαμε προς το Μουσείο απο τους παράδρομους, ώστε να βρούμε κάποιους γνωστούς, στο μπλοκ του Πειραιά. Ο καιρός προς τον παρόν συμμαχούσε μαζί μας και η πορεία δεν άργησε να ξεκινήσει. Κατα τις 13:15 οι κόκκινες σημαίες άρχισαν να κατεβαίνουν προς το Σύνταγμα !


Συνθήματα , φωνές, παλμός, καλή περιφρούρηση και ένας κόσμος γεμάτος αυτοπεποίθηση, ελπίδα και χαρά για αυτο που φαινεται πως θα εξελιχθεί σε ένα μαζικό κίνημα που θα δώσει την λύση !!
Λίγο πριν μπούμε στην Σταδίου γυρίζω το κεφάλι μου πίσω και τα έχασα βλέποντας αυτό το τεράστιο κόκκινο ποτάμι να κατεβαίνει στο κέντρο..... Λίγο πιο κάτω, εκεί στο Ιστορικό Μουσείο, και καθώς ο Κολοκοτρώνης μας έδειχνε τον δρόμο, τα σύννεφα είπαν να μας δροσίσουν λιγάκι...... κάποιες ομπρέλες βέβαια άνοιξαν, αλλά και κανονική βροχή να έριχνε ...ο κόσμος δεν φαινόταν πως θα καταλάβαινε και τίποτα !

Λίγο πριν φτάσουμε στο Σύνταγμα , βλέπω και τον Γιώργο Σαρρή με ένα πλατύ χαμόγελο, να τραβάει βιντεάκι, ..... "βρήκα και υλικό" σκέφτηκα.... και σας το παραθέτω στο τέλος !

Στο Σύνταγμα, αρκετοί έκατσαν να ξαποστάσουν, αλλά οι περισσότεροι συνέχισαν... Οι τουρίστες που βρίσκονταν στον Άγνωστο Στρατιώτη, ξεχάστηκαν για λίγο και άρχισαν να παρατηρούν την πορεία .... Κάποιοι τραβούσαν φωτογραφίες και βιντεο, κάποιοι απο την άλλη χειροκροτούσαν και σήκωναν τα χέρια στον αέρα ως δείγμα συμπαράστασης !!

Καθώς κάναμε στροφή και μπήκαμε στην Πανεπιστημίου, βλέπαμε στην Βουλή τα ΜΑΤ παραταγμένα αλλά επίσης την καταπληκτική περιφρούρηση του κομματος, να προστατευει την πορεία απο ενδεχόμενες προβοκάτσιες ! Η Βουλή δεν είναι ο στόχος εξάλλου.... αλλά η εξουσία !
Δεν είμαστε εδώ για να ξεσπάσουμε την οργή μας πάνω σε τοίχους ή σε κάποια πρόσωπα..... Αλλά απέναντι στην Αστική Εξουσία και τους Θεσμούς ! ..... και το γνωρίζουν καλά αυτό οι Αστοί, για αυτό μας φοβούνται ! Με 100.000 κόσμο δεν μπορείς να απαιτήσεις ακόμα τίποτα ! Θέλουμε δουλειά ακόμα, αλλά ο τροχός ήδη ξεκίνησε να γυρνά !

Αρχίσαμε να κατεβαίνουμε την Πανεπιστημίου και απο τις κάθετες οδούς βλέπαμε κόσμο ακόμα να ανεβαίνει την Σταδίου....... Είναι πολύ μεγάλη η πορεία σκέφτηκα.... Και όμως, ακόμα, δεν είχα συνειδητοποιήσει το μέγεθος. Λίγο πριν φτάσουμε ξανά στην Πατησίων η πορεία σταμάτησε, και ο λόγος ήταν πως το κόκκινο ποτάμι που κατέβαινε την οδό Πατησίων , δεν είχε απλά τελειωμό !
"Που βρέθηκαν όλοι αυτοί" ?? Στην Αλεξάνδρας μάλλον.....
"Πόσοι να είναι ... " ?? 100.000 ? Ίσως , δεν ξέρω .... μπορεί και παραπάνω μην σου πω....

20 λεπτά περιμέναμε στάσιμοι, και ύστερα συνεχίσαμε να τελειώσουμε το έργο μας για σήμερα στην Ομόνοια...... Η ώρα είχε πάει ήδη 15:00 και ο ήλιος βγήκε και αυτός για λίγο να μας αποχαιρετήσει.

Μύρισε Άνοιξη ......
Οι Σύντροφοι και οι Φίλοι που ξεκίνησαν από όλη την Ελλάδα για να ενώσουν τη φωνή τους στην Αθήνα, γέμισαν τις προσωπικές τους "δεξαμενές" με αισιοδοξία και έστειλαν το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες για "αντίσταση και ταξική πάλη".


Με μεγάλη χαρά, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 20 Μαΐου και την νέα πανελλαδική απεργία !!!
 
ΥΓ : 
Δυστυχώς δεν πρόλαβα μέσα στον χαμό να συναντήσω κάποιους φίλους αλλά τους υπόσχομαι πως την επόμενη φορά δεν θα το παραμελήσω !

Βίντεο του Γιώργου Σαρρρή

10 σχόλια:

  1. Ρωτάω μια φίλη μου:
    -Πως πήγε η συγκέντρωση του ΚΚΕ σήμερα;
    -Πολύ καλά, πολύ κόσμος, πολύ ,παλμός, κουράστηκα βέβαια λίγο μου λέει, αλλά ήταν ωραία.
    Της λέω άκουσα ότι η αρχή της πορείας ήταν στο Σύνταγμα και το τέλος ακόμα στο πεδίο του Άρεως,
    -Με κοιτάει με ένα ειρωνικό υφάκι και μου λέει, όχι η κεφαλή της πορείας έφτανε στο Τέρμα της Πανεπιστημίου αφού είχε περάσει από το Σύνταγμα, όταν το τέλος ήταν στο Πεδίο του Άρεως.
    -Δηλαδή της λέω καμιά 50αριά χιλιάδες κόσμος.
    -Ναί μου λέει ίσως και παραπάνω .
    -Κάνατε ντού στην βουλή την ερώτησα;
    -Όχι για ποιους μας πέρασες να πετάμε πέτρες στην βουλή σαν και σας τις προάλλες (αναφερόταν στις 5-5-2010 στην γενική απεργία)
    -Οχι δεν με κατάλαβες της λέω με 50 χιλιάδες δεν χρειάζεται να πετάς πέτρες απλά κάνεις ντου στην Βουλή την καταλαμβάνεις, ζητάς εκλογές, Λαϊκή δημοκρατία, Επανάσταση ή ότι άλλο θές και έτσι αποκρούεις τα αντιλαικά μέτρα, διώχνοντας την Κατοχική κυβέρνηση του ΔΝΤ.
    -.......................
    - Κατάλαβα τις λέω, ευτυχώς δεν το κάνατε γιατί θα σας πέρναγαν για κομμουνιστές και τι θα λέγατε μετά στον Καρατζαφέρη και τα λοιπά κοπρόσκυλα της Βουλής;
    -.............
    - Μήπως φοβηθήκατε το στρατό γιατί και αυτός έχει αρχίζει τις πορείες μετά καφέ, στο Μοναστηράκι;
    -.........
    -Καλά της λέω σήμερα η άλλη πορεία που την διοργάνωναν Αρμένιοι, Έλληνες, Κούρδοι και μερικά μικρά ελληνικά πολιτικά κόμματα και οργανώσεις για την επίσκεψη του Ερντογάν τους μπούκωσαν στα χημικά και στο ξύλο τα ΜΑΤ, εσείς δεν κάνατε καμία διαμαρτυρία γιαυτό το γεγονός της επίσκεψης του Ερντογάν;
    -.............
    -Στο στρατό λέω στην φίλη μου ένα από τα πιο γνωστά καψόνια ήταν το "στροφάρισμα", γύρναγες γύρω γύρω ένα κτίριο τρέχοντας μέχρι το κτίριο το ίδιο(!!) να ζαλιστεί και να πέσει κάτω.
    Αυτό κάνατε 50 χιλιάδες μαντράχαλοι, κάνατε πορεία γύρω γύρω από την Βουλή, μπας και ζαλιστεί η ίδια(!!) και πέσει;
    Άδικος κόπος φιλενάδα δεν πέφτει έτσι ,από το 74 έχουμε ρίξει και εσύ και εγώ, τόσο στροφάρισμα γύρω ,γύρω από το μπουρδέλο που λέγεται Βουλή, που αν είχε λίγο φιλότιμο και τσίπα σαν Βουλή θα κατέρρεε από μόνη της !!
    -................
    -Καληνύχτα φιλενάδα..........

    (Άσχετο. Τι ωραία αυτή η φωτογραφία της παρέλασης του ΚΚΕ, ζυγισμένοι, στοιχισμένοι με τα σημαιάκια τους, μπράβο !!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Βουλή δεν είναι ο στόχος εξάλλου.... αλλά η εξουσία !...λέτε.
    Θα ήθελα παρακαλώ να μου το εξηγήσετε αυτό αν θέλετε...
    Όταν λέτε η εξουσία εννοείτε την δικιά τους εξουσία,ή οτι θέλετε εσείς ,την εξουσία;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχινέ, την διάβασα την παρατήρησή σου και θεωρώ πως σου έχω ήδη απαντήσει σε αυτό ....

    Δεν πρόκειται να δεις κανέναν συνειδητοποιημένο κομμουνιστή να εφορμά σε κοινοβούλια, χωρίς την λαϊκή συναίνεση !!!

    Γράφεις αχινέ "με 50 χιλιάδες δεν χρειάζεται να πετάς πέτρες απλά κάνεις ντου στην Βουλή την καταλαμβάνεις, ζητάς εκλογές, Λαϊκή δημοκρατία, Επανάσταση ή ότι άλλο θές και έτσι αποκρούεις τα αντιλαικά μέτρα, διώχνοντας την Κατοχική κυβέρνηση του ΔΝΤ."

    Δεν καταλαβαίνεις μάλλον Αχινέ, πόσο μεγάλο λάθος κάνεις .... Με αυτον τον εκβιαστικό και φασιστικό τρόπο δεν καταδικάζεις μονάχα το ΚΚΕ αλλά το κίνημα ολόκληρο και την ουσία του !

    Αυτό που θα πετυχεις εαν εφορμήσεις τωρα στο Κοινοβουλιο, είναι να βγάλεις τα τανκς στους δρόμους, να στειελεις τους κομμουνιστες στα ξερονήσια και τον λαό να κάθεται στα αυγα του !

    Διότι χωρίς λαϊκή συναίνεση ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ, τελεία και παύλα !

    Τα έχουμε ξαναπει αυτά, μην επαναλαμβανόμαστε Αχινέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. περι πατρις

    εμείς οι κομμουνιστές όταν μιλούμε για εξουσία, εννούμε την λαική εξουσία, δηλαδή άμεση δημοκρατία !!!

    Ως γνωστόν στον Κομμουνισμό δεν υπάρχει ούτε κράτος, ούτε εξουσία, αλλά στον Σοσιαλισμό που αποτελεί το μεσοδιάστημα μετάλλαξης του κοινωνικού συστήματος (απο καπιταλιστικό σε κομμουνιστικό), η εξουσία περνάει στα τοπικά συμβούλια στα οποία έχει άμεση παρέμβαση ο λαός, με έναν κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό !!

    Θα υπάρξουν αρκετά άρθρα στο μέλλον, τα οποία θα εξηγούν ακριβώς τις έννοιες λαική εξουσία και λαίκη οικονομία !!

    Χαιρετω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...στρίψαμε απο τη Σταδίου και ανεβαίναμε την ανηφορίτσα του... ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ. Η παρέα απο το μπλοκ της Αργολίδας άρχιζε να φωνάζει...ΑΔΩΝΙ....ΑΔΩΝΙ..βγες ήρθαμε για καφέ!
    Κάποιοι σύντροφοι γέλασαν...ο γραμματέας της Ν.Ε μας αγριοκοίταξε...Συγγνωμη σύντροφε αλλά τόσες ωρες ορθιοι ....ένα καφεδάκι δε θα μας το κεράσει.
    Ξαφνικά εκέιο στα σκαλοπατια του ξενοδοχείου ένας ευτραφής κύριος με μπλέ ριγέ μπλουζα αρχισε να χειροκροτάει...Αλληλοκοιταχτήκαμε...οπότε το καρφί της παρέας...εριξε το δηλητήριο του...
    -Ρε μαλακες αυτός κομμουνιστης δεν είναι ...μαλλον χεσμενος είναι.

    κα;θαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Redfly

    Ήταν πολύ όμορφα όλα χθες. Πραγματική ντόπα. Παρ' όλη τη κούραση δε σταματήσαμε να φωνάζουμε συνθήματα. Γενικά το ΚΚΕ αυτή τη περίοδο έχει αυξήσει πολύ τη συσπείρωσή του. Παλιοί ΚΚΕδες ξανασυστρατεύονται ενώ στη μάχη μπαίνουν ακόμα και προοδευτικοί μεσοαστοί που παλιότερα όχι μόνο δεν κατεβαίναν σε πορείες αλλά ήταν αρνητικοί προς το ΚΚΕ (όλα αυτά σου τα λέω από πρώτο χέρι). Χαλάλι τα 1000χλμ που διανύσαμε από και για Θεσσαλονίκη (η οποία να επισημάνω σε καμία περίπτωση δεν εξάντλησε τα περιθώριά της για κάθοδο περισσότερων δυνάμεων).

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Γιώργο Σαρρή για τα υπέροχα πλάνα του. Έδειξε και το μπλοκ της Θεσσαλονίκης.

    Ο κόσμος κυμαινόταν στις 70.000-100.000. Πραγματικά κόκκινο ποτάμι κι ο κόσμος κοιτούσε έκπληκτος τη μαζικότητα.

    Πάμε γι' άλλα τώρα...

    MITSARAS (από Σχολιαστές χωρίς Σύνορα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γεια σου ρεντ φλαυ
    σε ευχαριστώ για το βιντεο, βρηκα και τον εαυτο μου μεσα. :-)
    Ζήσαμε μια ιστορική μέρα, να το θυμάστε.
    Δυναμώνουμε, ο κόσμος της εργασίας μας ακούει και σιγά σιγά ξεπερνά τους διστγαγμούς, μας ακολουθεί.
    θα νικήσουμε.
    christos04

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ του φίλους και συντρόφους για τα σχόλια.....

    Ένεση αισιοδοξίας αυτό το ΣΚ, αλλά μας περιμένει δύσκολη ανηφόρα !

    Ραντεβού ξανά στους δρόμους στις 20 Μαΐου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Δεν πρόκειται να δεις κανέναν συνειδητοποιημένο κομμουνιστή να εφορμά σε κοινοβούλια, χωρίς την λαϊκή συναίνεση !!!"
    Οταν τουλάχιστον το 60-80% του Ελληνικού λαού είναι ένάντια στα μέτρα ,έχεις την λαική συναίνεση στο τσεπάκι,καμιά άλλη δικαιολογία ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι λες βρε Αχινέ ?

    Το 60-80% είναι κατά των μέτρων ναι,
    αλλά είναι υπερ του Σοσιαλισμού ???

    Όχι, γιατι ακόμα θεωρεί πως υπάρχει κάποια ελπίδα στο υπάρχον κοινωνικοπολιτικό σύστημα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.