15 Σεπτεμβρίου 2012

Κρύβουν την αλήθεια για τη «Χρυσή Αυγή»

Με τρόπο αισχρό, ορισμένα ΜΜΕ των αστών, με πρώτο βιολί τον ΣΚΑΪ, επιχείρησαν χτες να φέρουν στα μέτρα του αντικομμουνισμού και της προπαγάνδας τους τη στάση που κράτησε το ΚΚΕ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, κατά τη συζήτηση που έγινε την Πέμπτη με αφορμή τα κρούσματα βίας από βουλευτές και μέλη της «Χρυσής Αυγής».
Στο επίκεντρο της ψευδολογίας και της διαστρέβλωσης βρέθηκε η απόφαση του Κόμματος να ψηφίσει λευκό στο κείμενο που πρότεινε ο πρόεδρος της Επιτροπής και το οποίο στήριξαν η ΝΔ και οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες», ενώ και τα άλλα κόμματα (πλην του ΠΑΣΟΚ, που δεν τοποθετήθηκε) διατύπωσαν επιμέρους ενστάσεις.
Οπως έγραψε και ο «Ριζοσπάστης», το κείμενο που προτάθηκε έκανε λόγο μεταξύ άλλων για καταδίκη «κάθε πράξης βουλευτών που πλήττει το κύρος του κοινοβουλευτικού θεσμού και των βουλευτών», ενώ καλούσε τους βουλευτές της «Χρυσής Αυγής»:
«Όχι μόνο να μην συμμετέχουν του λοιπού σε κάθε μορφής παρανομίας και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, αλλά και να συγκρατούν τους οπαδούς τους από τέτοιες ενέργειες».
Πρόκειται για καραμπινάτη υποκρισία από την πλευρά του αστικού κοινοβουλίου, που εμφανίζεται να ανησυχεί για το κύρος του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες πίσω από το ξεσάλωμα της «Χρυσής Αυγής».

Τον ίδιο στόχο υπηρέτησαν σε γενικές γραμμές και οι τοποθετήσεις στη διάρκεια της συζήτησης, ενώ από ορισμένους βουλευτές έγινε ευθεία προσπάθεια να ταυτιστούν οι εργατικοί αγώνες και η μαζική πάλη του λαού, με τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών.
Αλλά και από τον ίδιο τον αστικό Τύπο που επιτίθεται συκοφαντικά στο ΚΚΕ, δεν έλειψαν τις τελευταίες μέρες άρθρα που αναπαράγουν την ανιστόρητη και επικίνδυνη ταύτιση κομμουνισμού – ναζισμού, η οποία θρέφει φασιστικά «μπουμπούκια», όπως αυτά που σήμερα φύονται και στην Ελλάδα.
Καταδικάζοντας γενικά τη βία, το κείμενο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής επιχειρήθηκε να αποτελέσει καθαρτήριο για την αντιλαϊκή – αντιμεταναστευτική πολιτική των αστικών κομμάτων, η οποία οπλίζει με θράσος και αντιδραστικά επιχειρήματα τους χρυσαυγίτες, που επιτίθενται σε βάρος του λαού, παίζοντας ρόλο εμπροσθοφυλακής του αστικού συστήματος συνολικά ενάντια στο κίνημα.
Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη και συνοψίζεται στα όσα είπε στην επιτροπή ο εκπρόσωπός του, Σπ. Χαλβατζής, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Εμείς θεωρούμε ότι το μαζικό, λαϊκό, εργατικό κίνημα γενικότερα μπορεί να έχει μια ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Και άλλη φορά το είπαμε ότι υπάρχει και μια πολιτική ευθύνη για την ενίσχυση αυτής της λογικής της «Χρυσής Αυγής» και κάναμε κριτική.
Δηλαδή και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους σε διάφορα ζητήματα, ειδικά με τους μετανάστες, βοήθησαν με έναν τρόπο να ενισχυθεί αυτή η λογική της «Χρυσής Αυγής».
Ολα τα προβλήματα, πολιτικά, κοινωνικά, αντιμετωπίζονται με πολιτικούς όρους. Και δεν αντιμετωπίστηκαν σε πολλές περιπτώσεις (…) Αυτές οι δράσεις – «σκούπα» που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες σαν παράσιτα, κυρίως από τις δυνάμεις καταστολής, οι κατά καιρούς βασανισμοί μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα, όλα αυτά δίνουν τροφή και ενισχύουν τις νεοναζιστικές δράσεις της «Χρυσής Αυγής», σε συνδυασμό βέβαια με το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, με τη χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης μεγάλων λαϊκών στρωμάτων».
Π.

3 σχόλια:

  1. Δειτε και αυτο που μου γνωστοποιησε ο φιλος Sartiv

    http://www.sport24.gr/Columns/kaisaris/xrysh_aygh_eyxaristoume_poy_mas_kalesate.1927434.html

    απροκαλυπτη διαφημιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ ΚΑΙ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

    Είναι καιρός τώρα που παρακολουθώντας τα αστικά ΜΜΕ διαπιστώνω πως με όλο και αυξανόμενη ένταση προσπαθούν να εξισώσουν τον φασισμό με τον κομμουνισμό μέσα από την περιβόητη θεωρεία των άκρων . Αυτή η θεωρία ,όπως πολύ σωστά υποστηρίζει το σύνολο της αριστεράς είναι μια χυδαιότητα που σκοπό έχει να πλήξει το λαϊκό κίνημα και να το καθυποτάξει με βίαιο τρόπο όταν αυτό επιχειρήσει να σηκώσει κεφάλι.
    Να τα δούμε όμως τα πράγματα αναλυτικότερα. Ποια είναι η θεωρία των άκρων; Τι υποστηρίζει; Αυτή λοιπόν η θεωρία ουσιαστικά υποστηρίζει το εξής. Λέει, το αστικό σύστημα έχει ορίσει ένα νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να κινούνται φυσικά πρόσωπα και κοινωνικές ομάδες . Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είσαι νόμιμος, έξω από αυτό είσαι παράνομος. Με το σκεπτικό αυτό η Χρυσή αυγή(Χ.Α) πολλές φόρες με τις θέσεις που διατυπώνει αλλά και τις ενέργειες της, κινείται στα όρια του νομικού αυτού πλαισίου ή και κάποιες φορές τα υπερβαίνει με αποτέλεσμα να είναι ένα κόμμα στα όρια της νομιμότητας και για κάποιους άλλους, ίσως και εκτός αυτών των ορίων. Με το ίδιο ακριβώς όμως σκεπτικό αυτή η θεωρία υποστηρίζει ότι και ο χώρος της επαναστατικής αριστεράς είναι στα όρια της νομιμότητας διότι και σε επίπεδο μπροσούρας(η επαναστατική αριστερά μιλά για επανάσταση) αλλά και σε επίπεδο δράσης κινείται οριακά άρα είναι και αυτός μισοπαράνομος . Βία οι μεν, βία και οι δε , αμφισβητούν το σύνταγμα οι μεν ,το ίδιο και οι δε , ακραίοι οι μεν, ακραίοι κι δε, άρα το ίδιο παράνομοι.
    Όπως αντιλαμβάνεστε αυτή η αστειότητα δεν είναι δυνατόν να αντέξει στην ελάχιστη κριτική επεξεργασία . Όταν λες πως ο φασισμός και ο κομμουνισμός είναι το ίδιο πράγμα γιατί και οι δυο τους αποδέχονται τη βία ως μέσο άσκησης πολιτικής είναι σαν λες πως η σφαγή των Αρμενίων και το ολοκαύτωμα των Εβραίων είναι το ίδιο πράγμα με τη Γαλλική επανάσταση. Προφανώς και στις δυο αυτές περιπτώσεις ασκήθηκε βία , για να είμαστε και πιο συγκεκριμένοι ήταν ακραίες πράξεις βίας αλλά προφανέστερα το ολοκαύτωμα των εβραίων δεν έχει καμία σχέση με τη Γαλλική επανάσταση. Στην πρώτη περίπτωση ένας εγκληματίας κατάσφαξε 5.000.000 ανθρώπινες ζωές για να εξυπηρετήσει κάποιους δικούς του σκοπούς και στη δεύτερη ένας ολόκληρος λαός απάντησε με αντιβία στη βία της μοναρχίας .Η πρώτη περίπτωση γύρισε την ανθρωπότητα αιώνες πίσω ενώ η δεύτερη πήρε τον κόσμο από τον σκοταδισμό του μεσαίωνα και τον οδήγησε στην επιστημονική σκέψη του διαφωτισμού. Έχουν καμία σχέση τα δυο αυτά γεγονότα; Μπορούν με κάποιο τρόπο να εξισωθούν; Προφανώς όχι .Πως λοιπόν μπορεί να εξισωθεί ο φασισμός με τον κομμουνισμό; Οι μεν πρεσβεύουν δογματικές , αντιεπιστημονικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις και οι δε πρεσβεύουν την πρόοδο, την κοινωνική εξέλιξη και την επιστημονική σκέψη. Προσπαθούν να ωθήσουν την ανθρωπότητα προς τα μπρος και έχουν δικαίωμα να αυτοαμύνονται απέναντι σε κάθε κατασταλτικό μηχανισμό που εμποδίζει αυτή την πορεία.
    Οι ανθρώπινες κοινωνίες έχουν υποχρέωση να θωρακίζονται από εκείνους που θέλουν να τις πισωγυρίσουν αλλά γίνονται αυτοκαταστροφικές όταν επιχειρούν να φυλακίσουν το μέλλον τους. Όταν λες πως ο κομμουνισμός είναι παράνομος είναι σαν να λες παράνομο τον Σπάρτακο, τον Γαλιλαίο, τον Μπολίβαρ, τον Τσε τον Ρίτσο τον Θεοδωράκη το Λειβαδίτη και ό,τι πιο ωραίο έβγαλε αυτός ο τόπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι προφανες οτι και να πει το ΚΚΕ θα διαστρεβλωθει, θα αλοιωθει και θα σερβιριστει αναλογα στο "ευμαθες" Ελληνικο κοινο που ποιο ευκολα "χωνευει" τις κωλοτουμπες του ΣΥΡΙΖΑ η τις πολιτικες πορδες της ΔΗΜΑΡ, η τις "μαγκιες" της ΧΑ απο τις ταξικες αληθειες των κομμουνιστων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.