4 Απριλίου 2012

Δεν βγαίνουν τα κουκιά!!Αναβάλονται οι εκλογές ;;;


Τη βεβαιότητά της ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συμφωνήσει για κυβέρνηση συνεργασίας εξέφρασε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα σε ομιλία της στο ΤΕΙ Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε τον προβληματισμό της για πιθανή μετάθεση των εκλογών για το φθινόπωρο. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, τόνισε ακόμη η Αλ.Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι «σήμερα όλοι παραδέχονται ότι το ΚΚΕ έχει μια άλλη πρόταση, αλλά λένε ότι το ΚΚΕ δεν έχει άμεση πρόταση λύσης, γιατί δηλώνει ότι δε θα συνεργαστεί με κανένα κόμμα, εάν γίνει μια κυβέρνηση όπου δε μετέχει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά μπορεί να μετέχουν όλοι οι άλλοι».
Η διαφωνία μας με μια τέτοια κυβέρνηση, είπε η κ. Παπαρήγα, δεν είναι ότι θα φέρει λίγα θετικά, ενώ εμείς θέλουμε πολλά θετικά. Η διαφωνία με μια τέτοια κυβέρνηση δεν είναι επίσης, ότι θα φέρει μια μερική ανατροπή, ενώ εμείς θέλουμε καθέτως και οριζοντίως ριζική.

» Η διαφορά είναι ότι αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο των προηγούμενων και μάλιστα, θα είναι ένα διάλειμμα και θα δώσει τη δυνατότητα πάνω στην απογοήτευση του λαού, που θα
συναντήσει, να επιστρέψουν οι παλιοί πίσω, κάτι που έχει γίνει επανειλημμένα».

» Εμείς», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, λέμε ότι για το λαό είναι ευτύχημα ότι υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ελλάδα που δεν δέχεται να μπει σε μία κυβέρνηση η οποία στα σίγουρα, όχι μετά από ένα διάστημα αλλά την άλλη μέρα, θα προδώσει το λαό».

Μετέχοντας σε μια κυβέρνηση, σημείωσε, δεν μπορείς να παίζεις σε δύο ταμπλό, να είσαι στην κυβέρνηση και από την άλλη να καλείς τον κόσμο σε απεργίες και κινητοποιήσεις. Να φέρνεις τροπολογίες στη Βουλή κόντρα στους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση. Είσαι κυβέρνηση, δεν είσαι αντιπολίτευση.

Επομένως τόνισε, με τα σημερινά δεδομένα, με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, με όλη την κατάσταση που υπάρχει, το πρακτικό και το κύριο είναι από την κάλπη να βγει ισχυρός ο λαός και αυτό συνδέεται και με το ισχυρό εκλογικά ΚΚΕ. Αυτό είναι πολύ πιο ρεαλιστικό.

Σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών η κ. Παπαρήγα είπε ότι απαιτείται επαγρύπνηση και πρόσθεσε ότι «ψιθυρίζουν για εκλογές στις 6 Μάη, αλλά έχουμε κάτι σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί και να ζητήσουν μια μετάθεση για διάφορους λόγους. Επαγρυπνούμε, εμείς θεωρούμε ότι ωρίμασε το πράγμα, οι εκλογές πρέπει να γίνουν.

» Αλλά ένα πράγμα που τους προβληματίζει είναι αν θα έχουν κυβέρνηση πλειοψηφίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για να περάσει τα μέτρα τον Ιούνη ή μήπως να περάσουν τα μέτρα τον Ιούνη, να μην έχουν πρόβλημα με το πώς θα σχηματιστεί η κυβέρνηση και με εντολές και διαβουλεύσεις και να τις πάνε τον Σεπτέμβρη. Έχουν κολλήσει και μερικά πράγματα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

» Μπορεί να δημιουργήσουν και κανένα συμβάν έτσι περίεργο και να τις πάνε τον Σεπτέμβρη για να προλάβουν τον Ιούνη, να μην έχουν πρόβλημα με εντολές, προγραμματικές δηλώσεις της
κυβέρνησης, μήπως κερδηθεί χρόνος».
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

7 σχόλια:

  1. "Μετέχοντας σε μια κυβέρνηση, σημείωσε, δεν μπορείς να παίζεις σε δύο ταμπλό, να είσαι στην κυβέρνηση και από την άλλη να καλείς τον κόσμο σε απεργίες και κινητοποιήσεις. Να φέρνεις τροπολογίες στη Βουλή κόντρα στους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση. Είσαι κυβέρνηση, δεν είσαι αντιπολίτευση. "

    Αυτή η ππαράγραφος μπορεί να εκληφθεί τραγικά ανάποδα από αρκετό κόσμο. Διότι σου λέει "μα αυτή η 'κυβέρνηση' να ψηφίσει άλλους νόμους και να καταργήσει τους παλιους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα χρόνια κοσκινάει"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό λέει το ΚΚΕ ακριβώς.
      οι "αριστερούληδες" δε θέλουν να ζυμώσουν
      και κοσκινίζουν 40 χρόνια την "ανανέωση"
      και τη "βελτίωση" του συστήματος

      @ψηρ.

      Διαγραφή
  3. Εγώ θα την έθετα διαφορετικά αυτήν την παράγραφο:

    "Είναι έτοιμος ο κόσμος να δει, να υποστηρίξει και να συμπράξει με αυτά που πρέπει να κάνει μια πραγματικά λαϊκή εξουσία;"

    Διότι εγώ νομίζω πως δεν είναι, ισα ισα τα μαλιά θα του επεφταν. Απλά η Αλέκα δεν μπορεί να το πει τόσο χοντροκομμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ειπαμε κ θα το ξαναπουμε.ειναι ετοιμος ο κοσμος για ρηξη κ ανατροπη?αν ναι,ας κανει το καθηκον του.επειδη ομως η σαπιλα ειναι τοσο μεγαλη και ειδικοτερα στηνλεγομενη αριστερα του κολου[τσιπρες,κουβεληδες]και ολο το υπολιπο σκουπιδαριο αντε γανωθειτε.δηλαδη να μπει το κκε μπροστα να φαει τις σφαιρες και ολα τα ερπετα και τα σιχαματα να βλεπουν απο τους καναπεδες και να κανουν κριτικη σαν τα υποκειμενα που γεμιζουν με τα φορουν.αντε σιχτιρ απο δω βρωμιαρηδες

      Διαγραφή
  4. Να τσαντιστεί κανείς ή να γελάσει; Αναρρωτιέμαι.
    Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι δεν τους βγαίνουν τα κουκιά με τίποτε και...αρνούνται να κάνουν εκλογές! Σε λίγο καιρό τους βλέπω να το περνάνε και στο σύνταγμα: "Εκλογές θα γίνονται όποτε μπορεί να σχηματιστεί αστική κυβέρνηση"

    Ο Λοβέρδος μάλιστα απέκτησε και...κληρονομικό χάρισμα, κι έλεγε πριν κάποιες μέρες στην ΝΕΤ ότι μπορεί να συμβεί κάποιο απρόοπτο γεγονός και ν' ανατραπούν οι εκλογικές τάσεις.
    Τι "απρόοπτο" δηλαδή βρε Λοβέρδε;
    Να μας χτυπήσει μετεωρίτης; (Το "Μελαγχολία" ακόμη δεν το είδες φαντάζομαι Manny...)
    Να σκάσει το ηφαίστειο της Σαντορίνης;
    Ν' αδυνατίσει ο Πάγκαλος;
    Να γίνει έξυπνος ο Καψής;
    ...ή μήπως λέει κάτι άλλο η μαγική σου σφαίρα;;

    Αλήθεια καμιά νοθειούλα πως την σκέφτεστε;
    Περνάει απ' το μυαλό σας ή είστε του...fair play?

    Τα γελοία υποκείμενα, έφτασαν σε σημείο να λένε ότι γίνεται η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ το Μάϊο και δεν ξέρουν αν μπορούν να κάνουν εκλογές για το θέμα των Σκοπίων! Σε λίγο καιρό θα μας πουν ότι δεν κάνουν εκλογές γιατί είναι η περίοδος που γεννά η καρέτα-καρέτα και φοβούνται μην την ενοχλήσουν!!

    Πάντως μια συμβουλή προς αστούς πολιτικούς:
    Έβλεπα χθες στο Mega τον Οικονόμου μ' ένα άλλο παπάρα της ΝΔ που δεν θυμάμαι το όνομά του. Παιδιά μαζευτείτε λίγο, γιατί εκεί που νομίζετε ότι με το πες-πες κάτι θα μείνει, θα συμβεί το αντίθετο. Χθες κάθε κουβέντα, κάθε ΛΕΞΗ κυριολεκτικά έριχνε λάδι στην φωτιά της αγανάκτησης.
    Προσοχή, γιατί τα επικοινωνιακά κόλπα που σας μάθαιναν παλιά δεν ισχύουν στις σημερινές συνθήκες.
    Μάλλον εκνευρίζετε παρά αποβλακώνετε πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως είναι λίγο ύποπτο που πάνε να κάνουνε τις εκλογές 6 Μαΐου και όχι τέλη Απριλίου…
    Μεσολαβεί και η εργατική πρωτομαγιά, ότι πρέπει για κάμια προβοκάτσια τύπου Marfin για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα!

    Αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ μέσα στα εκλογικά τμήματα θα κάνανε νοθεία εκατό της εκατό!
    Σιγά σιγά θα μας πάνε και σε λύσεις τύπου Αμερικής.. δεν έχεις μόνιμη κατοικία, δεν ψηφίζεις.. είσαι συνταξιούχος, δεν ψηφίζεις.

    Βάλε και κάνα νόμο για ποσοστό μέχρι 24 τοις εκατό λέω εγώ για αυτοδυναμία, βάλε και την αποχαύνωση του κόσμου και να η νέα λύση για να τους εκλέγουν μια χούφτα άνθρωποι και να δικαιολογούν τη νομιμοποίησή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.