11 Απριλίου 2012

Εκλογές στις 6 Μαΐου

 Ο κύβος για τις εκλογές ερρίφθη και όπως αναμενόταν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ανακοίνωσε ότι οι κάλπες θα στηθούν την Κυριακή 6 Μαΐου.

Μιλώντας στο υπουργικό, ο Λουκάς Παπαδήμος προσδιόρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτών εκλογών, που αναμένεται να προκηρυχθούν εντός της ημέρας, την 6η Μαΐου.
Ο πρωθυπουργός θα παραδώσει στις 17:00 την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε πριν από πέντε μήνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος εν συνεχεία θα ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και θα προκηρύξει τις εκλογές, ανοίγοντας και επισήμως την προεκλογική περίοδο.
Το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, και την προκήρυξη εκλογών θα θυροκολληθεί κατά το τυπικό που προβλέπει το Σύνταγμα απόψε στη Βουλή.

Για την προκήρυξη των εκλογών, ο πρωθυπουργός θα επικαλεστεί εθνικό λόγο, δηλαδή τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και η παραμονή στην Ευρωζώνη, βασιζόμενος στο άρθρο 41 του Συντάγματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις εκλογές, θα παραμείνουν στη θέση τους όλα τα μέλη της κυβέρνησης που κατέχουν τα λεγόμενα εκλογικά υπουργεία - το Εσωτερικών, το Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.


Πηγη

7 σχόλια:

  1. Αναπνέω για να δω:

    - Τα μούτρα του Αντώνη Σα(χλα)μαρά τη μοιραία νύχτα των εκλογών.
    - Το απότομο ξεφούσκωμα του Βενιζέλου.
    - Τον Καρατζαφύρερ να μαλλιοτραβίέται με το Μιχαλολιάκο Συγγρού και Καλλιρρόης γωνία σε απ' ευθείας μετάδοση!
    - Την μετριοφροσύνη απεικονισμένη στο κοκοράκι του Τσίπρα!
    - Την Ντόρα! Ναι ρε, την Ντόρα! Με εκείνο το σιθρού λευκό παντελόνι λερωμένο από τα βρωμόνερα που της πέταξε απρόσεκτος απελευθερωμένος ταξιτζής!
    - Τον Ανδρουλάκη να φέρνει βόλτα τα τηλεοπτικά τραπέζια λέγοντας ακαταλαβίστικα για τους πολλούς , αλλά φέρνοντας τις 10 νέες εντολές στους μυημένους!!
    - Τον Ευαγγελάτο με το άιπαντ στο χέρι!
    - Τον Μπαμπη με ... κάτι άλλο στο χέρι!

    Dum spiro spero!

    Αμήν Παναϊα μ'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Spiral ριξε μια ματια εδω http://www.antinews.gr/2012/04/11/155707/ και μετα τα λεμε.Οι ανθρωποι δεν παιζονται, πρεπει να ζουν σε αλλο πλανητη.Καλα οι κλακαδοροι και ρουφιανοι οι υπολοιποι"Πανω τους Αντωνη,αλλαξε την Ελλαδα Αντωνη κλπ.που ζουν τοσο βολεμενοι ειναι η συναγωνιζονται για το βραβειο του παγκοσμιου Χοντρομαλακα.Δυστυχως ειναι μακρυς ο δρομος.
      Μαχητης

      Διαγραφή
    2. Οι πολλοί είναι απλά είναι στόκοι μηδενικής παιδείας και με το μυαλό κολλημένο επίμονα στο μικροσυμφέρον. Π.χ. δέχονται να τους πάει η σύνταξη στα 200 ευρώ αρκεί να βρουν ένα βύσμα να μην απολυθεί το παιδί τους. Μπορεί τελικά (το πιο πιθανό) και η σύνταξη να τους πάει 200 ευρώ και ν' απολυθεί το παιδί τους. Αλλά αρνούνται να το δουν, γι αυτό και λέω ότι εκτός από το μικροσυμφέρον είναι και στόκοι.
      Κι αυτά δεν τα λέω από το site που έβαλες. Τα λέω από μια κουβέντα που είχα σήμερα με μία τέτοια τύπισα...

      Πάντως μερικά πράγματα δεν είναι εύκολο να τα φανταστούμε. Π.χ. αν σου έλεγα ότι την εποχή που η μονιμότητα καταργείται κάποιοι παρατρεχάμενοι της κλίκας που βρίσκεται γύρω από την εξουσία αποκτούν σχέση εργασίας ισχυρότερη από την μονιμότητα θα με πίστευες; Μην παραξενευτείς αν κάποια στιγμή το δεις...

      Υγ: Το θέμα είναι ΠΟΣΟΙ είναι αυτοί (κυρίως της πρώτης κατηγορίας); Θα το δούμε...

      Διαγραφή
    3. Εγώ αγαπητέ θέλω να δω τον ΣΥΡΙΖΑ με 20%, να μπαίνει σε κυβέρνηση αντιμνημονιακών (κουβέλης, καμμένος, επάμ όλοι οι καλοί χωράνε) μπροστάρης και να εφαρμόζει από την επόμενη μέρα το μνημόνιο. Θέλω να δω τα μούτρα των οπορτουνιστών και των απανταχού εν Ελλάδι μικροαστών να συνθλίβονται από τη μπότα του "αντιμνημονιακού" κεφαλαίου. Θέλω να δω αυτή την αυταπάτη του καλού καπιταλισμού να καταρρέει κάνοντας τον μεγαλύτερο πάταγο που θα μπορούσε...

      Διαγραφή
  2. Το ζήτημα δεν ειναι τι θα κάνουν οι αλλοι,το ζήτημα ειναι εμείς τι θα κάνουμε!!!
    Απο οτι φαίνεται ο λόγος μας δεν τραβάει μέχρι στιγμής!!!!
    Μιλάω με πολύ κόσμο καθημερινα,αν σας πω τι ακούω δεν υπάρχει πουθενά,τραβάω τα μαλλιά μου!!!
    Αν το ποσοστό μας δεν ανέβει πάνω απο το 10% μέσα σε αυτο το τοπίο μάλλον κάνουμε κάτι λάθος,αν και νομίζω οτι ήδη φαίνεται αυτο!!!
    Όσο ια τον Συριζα θα τον δούμε τρίτο κόμμα και θα τριβουμε τα μάτια μας και αυτο δεν θα ειναι επιτυχία του τσίπρα και του Συν,αλλα αποτυχία τεράστια του ΚΚΕ(και μεις θα μείνουμε να μιλάμε για οπορτιουνισμό μεταξυ μας χωρίς να μπορέσουμε να το εξηγήσουμε στον κόσμο)...

    Γιοζεφ Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα είναι 1ο και 2ο κόμμα. Τι σημαίνει αυτό, ότι κάνουμε κάτι λάθος ?

      Σαμπώς μου φαίνεται Γιόζεφ, ότι κάπου δεν έχεις αξιολογήσει σωστά, τι σημαίνουν για εμάς οι εκλογές. Διότι εγώ προσωπικά δεν θα τρίβω τα μάτια μου εαν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτο κόμμα στις 7 Μαϊου. Και μάλιστα με τα ψέματά τους το θεωρώ και αρκετά πιθανό, καθώς η πλειοψηφία ακόμα τρώει εύκολα το κουτόχορτο.

      Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα αρχίσουμε να μοιράζουμε κουτόχορτο στον κόσμο, για να πάρουμε 5 έδρες παραπάνω.

      Μην είστε ανυπόμονοι, διότι όσο γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ φουσκώνει, τόσο γρήγορα ξεφουσκώνει κιόλας. Και εγώ προσωπικά χαίρομαι που η εκλογική αύξηση του ΚΚΕ είναι σταθερή, ποιοτική και ανάλογη με την αύξηση επιρροής και στους εργασιακούς χώρους.

      Άσε που το 10% το έχουμε για πλάκα. χαχαχα

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.