1 Μαρτίου 2012

Άνεργος απαντά στην βαρβαρότητα της απόλυσης, με φωτιά και μολύβι.

Και να, που οι πρώτες ένοπλες επιθέσεις με σαφέστατα ταξικά αίτια και ρίζες στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, έκαναν την εμφάνισή τους. Στην Κομοτηνή η πρώτη επίθεση απολυμένου εις βάρος του πρώην εργοδότη του, καθώς η απόγνωση δεν του άφησε άλλη διέξοδο. Πρόκειται για 52χρονο άνδρα, πατέρα 2 παιδιών, ο οποίος είχε απολυθεί απο την εταιρεία εδώ και 9 μήνες. Πληροφορίες λένε πως η εταιρεία δεν του είχε καταβάλει μισθούς και αποζημίωση, ύψους 31.000 €.

Σύμφωνα με τα αστικά μέσα, σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται από τις 13.10 ειδικός διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας με τον άνεργο άντρα, που έχει κλειστεί στο εργοστάσιο της εταιρείας κατασκευής κάδων απορριμμάτων HELESI PLC στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, αφού προηγουμένως πυροβόλησε και τραυμάτισε τρία άτομα, ένας εκ των οποίων και ο ιδιοκτήτης της μονάδας. Μέσα στο εργοστάσιο υπάρχουν δυο ακόμα άτομα, στελέχη της εταιρείας, που κρατούνται όμηροι.


Φυσικά τα αστικά μέσα ενημέρωσης θα αποσιωπήσουν τα ταξικά χαρακτηριστικά της επίθεσης και θα παρουσιάσουν ως μόνο αποδέκτη της βίας, τον ιδιοκτήτη της μονάδας ενώ το γεγονός θα χαρακτηριστεί ως ατυχές συμβάν. Για την βία της απόλυσης όλοι θα κουνήσουν συγκαταβατικά το κεφάλι, αλλά θα τονίσουν πως πρόκειται για υπερβολικές αντιδράσεις και ταραγμένες προσωπικότητες. Όσο και να χώνουν όμως το κεφάλι στην άμμο, δεν πρόκειται το γεγονός αυτό να παραμείνει μεμονωμένο. Να ξέρουν πως η βία και η βαρβαρότητα, λειτουργούν αμφίδρομα. Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες δεν λένε ?

7 σχόλια:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

    31.000 ΕΥΡΩ;

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕ;

    ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://wildfire.gigya.com/facebook/preview.aspx?fb_sig_api_key=f7667e9ebccf2157d6f15f991a5e3ce9&wid=624341271&p=bHQ9MTMzMDYzMzE4NzMxMiZwdD%2AxMzMwNjMzMTk4NDg%2AJnA9JmQ9Jm49ZmFjZWJvb2smZz%2AyJm89ODFiMjA2MGNhNzdhNGI5NWIwNjIyYzA4OTQ4YTA1NmEmb2Y9MA%3D%3D&s=1

    leon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πότε πρόλαβε το παρακράτος; Αυτό δεν το καταγγέλει ο Ριζοσπάστης;

    Με προβληματίζει, ότι το να ζητάς χρήματα που σου οφείλονται, έχει ταξικό χαρακτήρα. Δεν θα το ξανακάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To να βγάζεις την ψυχική και πνευμαντική σου μικρότητα και μάλιστα σε τέτοιες τραγικές καταστάσεις όχι απλά δεν σε τιμά αλλά σε κάνει ίδιον και χειρότερο από τα παράσιτα τα αφεντικά σου.
      Αν είχες ιδέα τι έχει ταξικό χαρακτήρα δεν θα έγραφες και τις παπαριές που γράφεις...
      Άκουσε το ηχητικό απόσπασμα που παρέθεσε παραπάνω ο leon και μετά τράβα πήδα από το παράθυρο προς ένδειξη ντροπής για το θράσσος σου...

      Διαγραφή
  4. Δε μπορούμε βέβαια να αποδεχτούμε τη ανοργάνωτη ατομική βία που γίνεται έγκλημα, καθώς εκτός των άλλων είναι και ατελέσφορη, αλλά σίγουρα είναι απόλυτα κατανοητό αυτό που έκανε και δυστυχώς έπονται χειρότερα αν δεν οργανωθούν οι άνθρωποι και αν δε διεκδικήσουν μαζικά τα δικαιώματά τους. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η σημερινή συνέντευξη μέλους του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής στην τηλεόραση που ήταν ιδιαίτερα χλιαρή από ταξική άποψη, σχεδόν απολογητική για τα αφεντικά και ο εκπρόσωπος του Κέντρου ήταν τελείως ανενημέρωτος για το αν ο δράστης ήταν όντως απλήρωτος για την κατάσταση στο εργοστάσιο και τέτοια. Το ηχητικό ντοκουμέντο ανατριχιαστικό... Φαίδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω τί είναι πιο ανατριχιαστικό... Η απόγνωση αυτού του ανθρώπου ή η απαράδεκτη στάση της δημοσιογράφου, που απαξιεί να του μιλήσει σαν σε φυσιολογικό άνθρωπο... Ο δεύτερος δημοσιογράφος απλά βγάζει συμπόνοια, με την κακή έννοια, της φιλανθρωπίας και ψάχνει γιατροσόφια.
    Το συγκλονιστικό είναι ότι ένας εργαζόμενος έφτασε στην έσχατη ατομική λύση, αφού έζησε την εξαθλίωση και την υποβάθμιση της προσωπικότητάς του, αλλά στη συλλογική λύση δεν στράφηκε ποτέ... Και δεν νομίζω ότι ήταν (σοβαρά) διαταραγμένος πριν από την απόλυσή του.
    έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να αντιληφθούμε πώς θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν...

    Ανώνυμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι ακριβώς, αλλά περίπου για τα μελλούμενα:

    http://www.youtube.com/watch?v=5Q1mdu_iD1g&feature=related

    Ο ντάμης ο σκληρός (Δάμων και Φιντίας):

    Στο δικαστή άγριο ληστή
    τον σύραν ένα πρωινό
    κι αυτός εκεί λέει στη βουή
    φταίτε κι εσείς για τούτα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.