8 Μαρτίου 2012

Κατασκευάστηκε η ''έξυπνη σφαίρα'' που δεν χάνει το στόχο της...

Από το Αξιοπρέπεια & Αντοχή

Μία «έξυπνη» σφαίρα, που μπορεί να αλλάζει διεύθυνση ώστε να βρει το στόχο της, δημιούργησαν ερευνητές στις ΗΠΑ, για λογαριασμό του στρατού.

Τη νέα σφαίρα δημιούργησαν τα Εθνικά Εργαστήρια Sandia, που ανήκουν στην εταιρεία Lockheed Martin. Όπως ανακοίνωσαν οι δοκιμές της νέας τους δημιουργίας στέφθηκαν με επιτυχία. «Έχουμε πλέον μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία για να καθοδηγούμε μικρά βλήματα, τα οποία θα είναι δυνατό να κατασκευαστούν φθηνά και γρήγορα», δήλωσε ο ερευνητής της Sandia Ρεντ Τζόουνς. 

Η σφαίρα έχει μήκος σχεδόν 10 εκατοστά και βεληνεκές περίπου 1,5 χλμ. Υποβοηθείται στην κίνησή της στον αέρα από ένα σύστημα λέιζερ, που σημαδεύει με την ακτίνα του τον στόχο (ο οποίος μπορεί να είναι κινούμενος, όπως π.χ. ένα όχημα) και, στη συνέχεια, ένας οπτικός αισθητήρας στη μύτη της σφαίρας αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τη σφαίρα μέχρι να τον πετύχει. 


Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο η σφαίρα, που διαθέτει μικροσκοπικά πτερύγια στα πλευρά της, μπορεί να αλλάξει διεύθυνση ακόμα και 30 φορές, διορθώνοντας συνεχώς την πορεία της. Οι υπεύθυνοι της Sandia και δημιουργοί της «έξυπνης» σφαίρας υποστηρίζουν πως μία συμβατική σφαίρα μπορεί να έχει απόκλιση έως και 9 μέτρα από στόχο που βρίσκεται στο 1 χλμ, αντίθετα η απόκλιση της νέας σφαίρας είναι μόλις 20 εκατοστά. Δείτε το βίντεο της παρουσίασης [ tvxs.gr


Σχόλιο: Το ανθρώπινο είδος εκπληρώνει την αποστολή του. Πριν μερικές χιλιετίες εγκατέλειψε τις σπηλιές για να οργανωθεί σε κοινότητες και να επιζήσει. Τώρα κατασκευάζει σφαίρες που "γρήγορα και φθηνά" δεν χάνουν το στόχο τους. Επιτέλους! Καμία σφαίρα δεν θα πέφτει τζάμπα στο έδαφος. Στο εξής μόνο θα σφηνώνεται σε ένα κεφάλι ή σε κάποιο στήθος. Εντάξει, "έξυπνος" πλέον κι ο θάνατος, πώς χαρακτηρίζονται όμως τα μυαλά που τον παράγουν;

5 σχόλια:

  1. Εγώ ξέρω πως και με αυτές, το επόμενο μπάτσο που θα "πυροβολήσει στον αέρα" και θα βρει κεφάλι, θα τον πιστέψει το δικαστήριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΘΑ ΣΦΗΝΩΝΟΤΑΝ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ.

    ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ.

    ΚΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΞΥΠΝΕΣ ΘΑ ΕΣΚΑΓΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΧΑΧΑ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΘΑ ΣΦΗΝΩΝΟΤΑΝ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ.

    ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ.

    ΚΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΞΥΠΝΕΣ ΘΑ ΕΣΚΑΓΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΧΑΧΑ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Χρειάζονται έναν χορηγό να παρασκευάσει το προτότυπο σε εμπορική κλίμακα"...
    Απλά φοβάμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.