1 Μαρτίου 2012

Δημοκρατική Αριστερά: Με τις παντιέρες των αστών.



Ο,τι έγινε έγινε κατά τη ΔΗΜ.ΑΡ., τώρα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην 

...ανάπτυξη !!!!

Όσοι απ' οποιαδήποτε θέση έβαλαν πλάτη σε μια πολιτική που γονάτισε το λαό ή δηλώνουν διατεθειμένοι να τη συνεχίσουν - ο γραμματέας του κόμματος πρόσφατα δήλωσε ότι οι συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα είναι δεσμευτικές και η ΔΗΜ.ΑΡ. θα τις εφαρμόσει - υπόσχονται στον λαό ...ανάπτυξη σαν το «αντίτιμο» των θυσιών του, όσων έχει ήδη υποστεί και όσων του ετοιμάζουν.


Ετσι ο Φ. Κουβέλης δήλωσε χτες: 
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να αγνοήσει το τεράστιο αναπτυξιακό κενό που υπάρχει στη δανειακή σύμβαση. Πρέπει άμεσα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του ΕΣΠΑ και ο ανακαθορισμός των στόχων του. Η κυβέρνηση οφείλει και μπορεί να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος της τάξης των 30 δισ. ευρώ. Χωρίς ανάπτυξη θα παραμείνει η ελληνική οικονομία σε στασιμότητα και η αναζήτηση των εσόδων θα γίνεται μόνο με την περικοπή συντάξεων, μισθών και κοινωνικών δαπανών».

Παραμύθια της Χαλιμάς.
Τα μέτρα που καρατομούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το εργατικό λαϊκό εισόδημα, ήρθαν στη φάση της κρίσης για να μείνουν στη φάση της αναιμικής ανάπτυξης και να εγγυηθούν περισσότερα κέρδη για τους κηφήνες της πλουτοκρατίας. Απ' την ανάπτυξη που προηγήθηκε δεν ωφελήθηκαν όλοι, κάθε άλλο. Ο λαός μετρούσε απώλειες, μικρότερες μεν σε σχέση με σήμερα, απώλειες δε. Οταν το κεφάλαιο επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης ούτε τα δικαιώματα των εργαζομένων θα αποκατασταθούν, ούτε το λαϊκό εισόδημα θα αυξηθεί, ενώ και πάλι η όποια ανάπτυξη θα επέλθει σε τομείς όπου οι άρπαγες του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου θα οσμιστούν τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.
Αυτή η ανάπτυξη, των κερδών, μπορεί να είναι παντιέρα των αστών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, δεν μπορεί όμως να την «ανεμίζει» ο λαός. Οφείλει να πάρει τη θέση του κάτω απ' τις σημαίες της πάλης για μια άλλη ανάπτυξη που στο κέντρο της θα έχει τις δικές του ανάγκες. Και τέτοια μπορεί να εγγυηθεί μόνο μια λαϊκή εξουσία και οικονομία.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.