6 Μαρτίου 2012

KKE generator: Έπιασαν δουλειά τα όργανα η πως να στησετε μια προβοκατσια

Γιόζεφ Γκαίμπελς
 Γερμανος εθνικοσοσιαλιστης. Κατά την διάρκεια της εξουσίας των εθνικοσοσιαλιστών ήταν υπουργός Δημόσιας Διαφώτισης και Προπαγάνδας.
Ιδού η γεννήτρια http://kkeisageek.freehostia.com/
με κάθε ριφρές βγάζει και καινούργια ανακοίνωση

ΑντιΚΚΕ προβοκάτσια στο διαδίκτυο

Το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης», με διάφορες αφορμές, έχουν επιστήσει την προσοχή του λαού στις διάφορες «ειδησεογραφικές» ιστοσελίδες και τα αυτοαποκαλούμενα «ενημερωτικά» ιστολόγια, που είτε κατασκευάζουν, είτε αναπαράγουν ανεξέλεγκτα «ειδήσεις» και «πληροφορίες», με στόχο να προβοκάρουν το κίνημα και το ΚΚΕ.

Χαρακτηριστικό και εξόφθαλμο παράδειγμα αποτελεί η διακίνηση χτες στο διαδίκτυο μιας δήθεν «ανακοίνωσης» του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία, μεταξύ άλλων, το Κόμμα εμφανίζεται να ζητάει «άμεση μείωση του μισθού των λαθρομεταναστών με τα ίδια ημερομίσθια του νόμιμου εργάτη στα 22,45 ευρώ στις φυτείες πατάτας». Η κατασκευασμένη ανακοίνωση, εμφανίστηκε στο ιστολόγιο με την επωνυμία «social fail» και σε ελάχιστο χρόνο αναπαράχθηκε σε γνωστά για την παραπληροφόρηση και το χυδαίο αντικομμουνισμό τους site, όπως το «τρομακτικό» και άλλα.  


Την πλαστότητα της ανακοίνωσης παραδέχεται ο ίδιος ο εμπνευστής της με μήνυμα που παρουσίασε στο «social fail», όπου γράφει επί λέξει: «Εχω ακριβώς μια ώρα για να παίξω με copy paste bloggs (σ.σ. ιστολόγια που αντιγράφουν και αναπαράγουν "ειδήσεις" και "πληροφορίες") πριν από λίγο έφτιαξα μια ανακοίνωση τύπου με το γνωστό generator του ΚΚΕ ...για να δούμε πόσοι θα τσιμπήσουν». Ο κατασκευαστής της αντιΚΚΕ ανακοίνωσης «πειραματίζεται» με το κατά πόσο γρήγορα και μαζικά μπορεί μια προβοκάτσια να διαδοθεί στο διαδίκτυο. Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει το ΚΚΕ, ούτε αθώα, ούτε τυχαία είναι.

Προσδοκά ότι στα site θα αναπαράγεται η βρωμιά του, άρα και η προβοκατόρικη γκεμπελίστικη ανακοίνωση θα συνεχίσει να σέρνεται σαν αληθινή, χτυπώντας με ψέματα το ΚΚΕ. Τρανή απόδειξη ότι το συγκεκριμένο κατάπτυστο κατασκεύασμα, «έπαιξε» σαν είδηση στο δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Ο ρόλος τέτοιων site είναι ελεεινός και επικίνδυνος. Ο λαός να έχει τα μάτια του ανοιχτά. Καμιά εμπιστοσύνη στα Μέσα των αστών. Ενημέρωση αποκλειστικά από το «Ριζοσπάστη» και τον «902».

Πηγη


23 σχόλια:

  1. Κρίνοντας απο το στυλ του συγκεκριμένου ιστολογίου, μάλλον θα έλεγα πως πρόκειται για ερασιτέχνη τρολαδόρο που εκμεταλλεύτηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση τον αντικομμουνισμό των καθεστωτικών μπλογκς ώστε να τα εκθέσει ... χωρίς βέβαια να αποκλείω πως είχε σκοπιμότητα να θίξει και το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @yiok-yiok
    μάστορα κάτι δεν πάει καλά με όλα τα links της δημοσίευσης...
    μπορεί να διορθωθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα λινκ δουλεύουν.
      Απλά η σελίδα "Social fail" έχει κάποιο πρόβλημα, όχι το λινκ. Για κάποιον λόγο πατώντας το λινκ θα σου βγάλει error, αλλά με μια ανανέωση θα στην βγάλει.

      Διαγραφή
  3. Αυτα τα καραγκιοζακια στην πλειοψηφια τους,την πλακα τους κανουν.
    Το σοβαρο της υποθεσης ειναι οτι sites οπως το τρωκτικο και μμε ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ αυτες τις τρολλιες.
    Επισης, ειναι και τα λαιφσταιλοsites της π..τσας Οπως το lifo (γλειφω) που αν δεν εισαι atenistas Η poutsirikos,σταυρωνεσαι.
    Δειτε ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ για να κραζουν ολους τους αλλους μαζι και ποσο χρονο για το ΚΚ.
    Πες-πες, κατι θα μεινει.
    Ειδικα αν εχεις τετοιο λοβοτομημενο κοινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @yiok-yiok
    OK, τα links δουλεύουν τώρα... αν και σέρνεται!
    Προφανώς ήταν (είναι) πρόβλημα του server τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ για το μόνο που λυπάμαι, είναι που δεν το σκεφτήκαμε να το κάνουμε πρώτοι. Η άκριτη αναπαραγωγή της κάθε παπαριάς, εξεφτέλισε τελείως την αξιοπιστία κάποιων αντι-ΚΚΕ μπλογκς, και είναι μία περίπτωση που θα μπορούμε να την επικαλεστούμε και στο μέλλον. Ο τύπος δε, εξαρχής αυτούς είχε σαν στόχο αφού και το δήλωσε πως έγραψε μπούρδες για να τους κάνει ρόμπα, και πως τσεκάρισε το που μέχρι φτάνει η βλακεία τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τρας αυτο θα ελεγα και εγω
    αμα φτιαξουμε 10 μπλογκς και αρχισουμε και αναπαραγουμε τετοιες μαλακιες
    μετα κατευθειαν θα ακυρωσουμε ολες τις μαλακιες που μπορει να σκεφτει και να πει κανεις.

    Αλλα επειδη εμεις δεν ειμαστε αποφοιτοι των ΙΕΚ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ δεν το κανουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ".......που δεν το σκεφτήκαμε να το κάνουμε πρώτοι......."

    "....αμα φτιαξουμε 10 μπλογκς και αρχισουμε και αναπαραγουμε τετοιες μαλακιες
    μετα κατευθειαν θα ακυρωσουμε ολες τις μαλακιες που μπορει να σκεφτει και να πει κανεις...."

    Πρεπει να εξεταστουν περισσοτερο και τα ΘΕΤΙΚΑ και τα ΑΡΝΗΤΙΚΑ αυτων των σκεψεων.

    Ισως το κομμα πρεπει να σκεφτει εναν πιο αποτελασματικο μηχανισμο προπαγανδας-αντιπροπαγανδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To "KKE generator" τώρα το πήραν όλοι μυρωδιά;
    Υπάρχει εδώ και κάνα-δύο χρόνια!
    θεωρία της πάντως έχει πλάκα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ πάντως θέλω να εκφράσω έναν μεγάλο προβληματισμό. Δεν είναι τυχαίο τα διάφορα αυτά μπλογκς, και το indymedia μαζί μου φαίνεται να αποσκοπούν σε ένα και μόνο πράγμα. Την διάλυση των Κομματικών οργανώσεων βάσης. Ασκούνε μια πολύ καλά δουλεμένη προπαγάνδα, όπου αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι όλοι αυτοί καθοδηγούνται από το ίδιο κέντρο. Μοιάζει λίγο με την περίοδο της ΕΔΑ. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι η επιχειρηματολογία που παίζουν από αναρχικοί μέχρι ακροδεξιοί απέναντι στο ΚΚΕ, κυμαίνεται σχεδόν στα ίδια πλαίσια. Πράγμα το οποίο αν μη τι άλλο είναι αρκετά περίεργο για τους αφελείς. Να μου το θυμηθείτε έχουμε να δούμε πιο χοντρά πράγματα και καταστάσεις λασπολογίας.
    Βλάντιμιρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. για αυτο λοιπον θελει ποοοοοολυ προσοχη ειδικα απο δω και περα! στις κινητοποιησεις αυστηρη περιφρουριση και ξερουμε ολοι οτι η περιφρουριση ξεκιναει απο ολους μας. οχι σκουπιδια οχι πλαστικα...αυτο ειναι αλλο.... οχι βολτες, οχι ταρζνιλικια και οχι απαντησεις σε προκλησεις. να δεις καλοθελητες στο πλαι που βριζουν.
    "τρελο" διαβασμα για τις θεσεις και την πολιτικη μας γιατι περιμενουν ενα "και" λαθος για να ξεφωνησουν εμας αλλα και το κομμα, αλλα κυριως επιθετικα σε καθε λαμογιο για την πολιτικη και την γραμμη του κομματος. δεν εχουμε εμεις να δωσουμε απαντησεις για τπτ. εμεις εχουμε ενα σκοπο και παλευουμε για αυτον. αντιθετα ολοι οι αλλοι πρεπει να απολογηθουν, γιατι ψηφιζαν πασοκ/νδ (δεν μιλαω τοσο για τον λαο, αλλα για δηθεν εξαπατημενους που τωρα μας εγκαλουν γιατι δεν κανουμε επανασταση) και τωρα περιμενουν με μια μουτζα να φυγουν και κυριως οι "αλλοι" που τοσα χρονια βασταζοι τωρα το παιζουν επαναστατες.
    δραση, επαγρυπνιση, περιφρουριση
    modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο πολεμοs ειναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ και σε ΟΛΑ τα επιπεδα!
    αν δεν σημανει ΤΩΡΑ γενικοs ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ,αν δεν υπαρξουν ομαδεs αντιμετωπισηs κρισεων και προβοκατσιων εκει που πρεπει και απο αυτουs που πρεπει,αν δεν συνειδητοποιησουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ οτι η σημερινη κατασταση δεν εχει σχεση ουτε καν με το 2009 και πρεπει να αντιμετωπιζεται αναλογωs,εχουν να δουν πολλα τα ματια μαs στον δρομο προs τιs αστικεs εκλογεs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δείτε το λίγο με χιούμορ μωρέ! Πραγματικά έχει πολλή πλάκα και το μόνο που αποδεικνύει είναι πως τα πρωκτοιντερνετικά μέσα κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο.
    Αν το kkegenerator είναι προβοκάτσια... πως να χαρακτηρίσει κανείς αυτά που έρχονται; Το εξαντλήσαμε το λεξιλόγιο στα άκακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ μεγάλο λάθος κάνατε με τούτη την "κριτική". ΔΕΝ είναι προβοκάτσιες τα text generators, σάτιρα ξεπερασμένων τρόπων έκφρασης είναι. Κι υπάρχει τρόπος να σατιριστούν όλες οι ξεπερασμένες πια μορφές προπαγάνδας, μέσω text generation. Είχα γράψει και γεννήτρια διακωμώδησης του νεοφιλελευθερισμού.

    Οποιος λέει μαλακίες σήμερα το πληρώνει. Εγώ ΔΕΝ θεωρώ τις ανακοινώσεις της Αλέκας Παπαρήγα μαλακίες και δεν θεωρώ ότι έχουν καμμία σχέση με το text genetator που ενόχλησε. Διαφωνίες ενίοτε έχω βέβαια. Αλλά ο δρόμος της στοχοποίησης των text-generator μόνο και μόνο επειδή έκαναν μια κάπως ενοχλητική σάτιρα σε τρόπους έκφρασης που ΔΕΝ επιβιώνουν πια στον 21ο αιώνα είναι κακή υπηρεσία στο κόμμα.

    Δυστυχώς το δικό μου εργαλείο απομίμησης νεοφιλελεύθερων ειναι off-line αλλά θα το ξαναστήσω για να το απολαύσετε, σε νέο σάητ, το πολύ μέχρι αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υ.Γ. δεν έχω καμμία σχέση βέβαια με εκεινους που έφτιαξαν το KKE-generator, κι έχω σοβαρές επιφυλάξεις για τις πολιτικές του ιδέες.
    Παρόλ' αυτά, μπήκα εκεί να σχολιάσω πριν ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ (αργήσατε να το πάρετε χαμπάρι βέβαια) για να δηλώσω αριστερός, όχι... εχθρός του ΚΚΕ ή του κομμουνισμού. Τυχαίνει να είχα γράψει το ΠΡΩΤΟ ελληνικό text-generator game Πριν πολλά χρόνια κι είμαι εξοικειωμένος με το θέμα, that's all.

    Αντί να ταυτίζουμε κάθε σάτιρα με "γκεμπελισμό" καλό θα ήταν μερικοί από σας να στήσετε παρόμοια σάητ διακωμώδησης των... Παπαδήμιων και Σία. Λάβετε επίσης υπ' όψη ότι το εν λόγω εγχείρημα που καυτηριάζετε χρονολογείται από μια παλιά πρώιμη φάση της κρίσης όπου πολύς κόσμος δεν ειχε πειστεί για την αναγκαιότητα της συστημικής ανατροπής. Σήμερα το παιγνίδι χόντρυνε, οπότε... αυτό ίσως εξηγεί και ότι από τότε η γεννήτρια έμεινε στάσιμη, δεν αναβαθμίστηκε. ΕΚΕΙ θα πρέπει να επικεντρώσετε την κριτική νομίζω. Οτι τώρα πια τέτοιες μέθοδοι ταιριάζουν στους Παπαδήμιους, στους Σαμαράδες και τους Καρατζαφύρερ, ΟΧΙ στο κόμμα λέει σωστά πράματα (ασχέτως με κάποια λάθη ή επιμέρους διαφωνίες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μάστορα, δεν είναι το σπίτι σου εδώ. Εδώ υπάρχουν κανόνες και θα συμπεριφέρεσαι σαν άνθρωπος. Το τρόλινγκ απαγορευεται, όπως και τα βρισίδια εξαλλου.

    Εάν, μπορείς να αρθρώσεις λόγο, χωρίς να το παίζεις Mikeus, έχουμε ανοιχτά τα μάτια ώστε να διαβάσουμε την θέση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. σας έτσουξε ε που απλά ήταν τρολιά χωρίς συμφέρον από πουθενά ε; Troll's gotta troll! Σαν να ακούω τον Φωτη τον Μπόμπολα που πριν λίγους μήνες έλεγε τα ίδια εδώ http://www.socialfail.gr/epic-twitter-users-vol-2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου δεν μας "τσούζει", η ανάγκη σου να "παίζεις" στο διαδίκτυο και να υποδύεσαι ρόλους. Δεν ξέρω ακριβώς το είδος της ευχαρίστησης που αντλείς απο την συγκεκριμένη σου δραστηριότητα, αλλά κάποια εξήγηση θα έχει και για αυτό η επιστήμη.

      Εξάλλου εγω προσωπικά έγραψα παραπάνω
      "Κρίνοντας απο το στυλ του συγκεκριμένου ιστολογίου, μάλλον θα έλεγα πως πρόκειται για ερασιτέχνη τρολαδόρο που εκμεταλλεύτηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση τον αντικομμουνισμό των καθεστωτικών μπλογκς ώστε να τα εκθέσει ... χωρίς βέβαια να αποκλείω πως είχε σκοπιμότητα να θίξει και το ΚΚΕ."

      Τα αστικά μέσα σφίζουν απο αντι-ΚΚΕ "τρολιές", ψέμματα και συκοφαντίες. Όπως εξάλλου και τα αστικά (καθεστωτικά όπως τα λες εσύ) μπλογκς. Άρα ουσιαστικά δεν έκανες κάτι ιδιαίτερα σπουδαίο. Το καλύτερο τρόλ μέχρι τώρα εξάλλου, ενάντια στο ΚΚΕ ... είναι ο Πάγκαλος, ο οποίος δήλωνε επι 2 χρόνια πως το ΚΚΕ έχει μετοχές στον Γερμανό. Στο μόνο που διαφέρεις λοιπόν, είναι ότι εσύ το δήλωσες ότι είναι τρολιά, ενώ ο Πάγκαλος όχι.

      Για αυτό ο Πάγκαλος είναι ενεργός αντικομμουνιστής, ενώ εσύ μπορεί να είσαι, μπορεί και όχι.

      Διαγραφή
  17. Η ευχαρίστηση μου είναι η ακατάσχετη παπαρολογία που μπορεί να βγει από μια καλή τρολιά, η υπερανάλυση σε βαθμό παραφροσύνης, βλέπε: http://xronika05.blogspot.com/2012/03/blog-post_5097.html Καθώς και να θυμίζω στους όποιους ότι πάντα μα πάντα χρησιμοποιούν λάθος τον όρο ΤΡΟΛΙΑ.

    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε εγώ γέλασα με το κείμενό σου (δηλαδή... το ΤΕΧΝΗΤΟ εκείνο κείμενο που παρήγαγε η γεννήτρια) χωρίς καθόλου να το δω σαν μορφή αντικομμουνισμού. Κακά τα ψέματα, η αρχική ανακοίνωση του ΚΚΕ όπως παραδέχτηκε και η Αλέκα, "δεν ήταν αρκετά αναλυτική", κι εγώ θάλεγα ότι σίγουρα επιδεχόταν εύλογες παρερμηνείες. Αν διαβάσεις βέβαια μια μετέπειτα ανακοίνωση στο Ριζοσπάστη, ιδιαίτερα διαφωτιστική και καθόλου "ξύλινη" που ασκούσε κριτική και στον (πουλημένο) Καψή, κι αν λάβεις υπ' όψη ότι μέχρι και ο... Καρατζαφέρης αγκάλιασε τις πατάτες και θέλησε να ιδρύσει... μανάβικο(!) θα δεις πιο καλά το θέμα νομίζω.

      Πάντως... για αποφυγή παρεξήγησης θα επαναλάβω ένα μέρος του σχολίου που έκανα στο ποστ του οποίου έδωσες το λινκ.

      OMADEON είπε...
      @Ανώνυμε
      [.......]
      Τέλος πάντων,
      @κ. Κεφαλή, εγώ δεν σας γνωρίζω, πρώη φορά διαβάζω άρθρο σας, ούτε καν ξέρω το σάητ "Μαρξιστική Σκέψη". Με το άρθρο σσς σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Μόνο που... ο τίτλος που του δώσατε είναι λίγο ανακριβής. Στην πραγματικότητα η προβοκατορολογία αυτή αφορούσε... όχι τόσο πολύ το θέμα της πατάτας, όπου οι μετέπειτα εκτενείς εξηγήσεις που έδωσε το ΚΚΕ ήταν μάλλον πολύ σωστές, αν μιλάμε για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του κιμήματος της πατάτας από τα ΜΜΕ (ή μέχρι κι από τον Καρατζαφέρη)....
      ...αλλά η προβοκατορολογία αυτή αφορούσε μια διακωμώδηση της φρασεολογίας ορισμένων ανακοινώσεων, που έγινε με ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, από Γεννήτρια Τεχνητών Κειμένων. ΟΛΟΙ πιάστηκαν κορόϊδο (όχι μόνο ο Ριζοσπάστης βέβαια) και δεν κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με... Τεχνητή Νοημοσύνη (έστω και υποτυπώδους μορφής και με βοήθεια από ανθρώπινο "σενάριο").

      Από αυτή την άποψη, πρόκειται για μία συγκλονιστική Ιστορική Στιγμή (στην Ιστορία του... Χιούμορ πρωτίστως βέβαια, αλλά ΚΑΙ της Πληροφορικής Επιστήμης).

      Εγώ πάντως συμπαθώ την Αλέκα για τις δικές της δηλώσεις που αφορούν το θέμα της πατάτας και δεν βρίσκω καμμία αντίφαση μεταξύ του να [1] συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί της, να [2] συμφωνώ ΚΑΙ με σας για την κριτική που ασκειτε και [3] να συμφωνώ και με την εξάπλωση Γεννητριών Τεχνητών Κειμένων για πολιτικούς σκοπούς. Εύχομαι να απαλλαγεί κάποτε το ΚΚΕ από το λουδίτικο σταλινισμό που αδίκησε τις εν λόγω Γεννήτριες έτσι ώστε να αξιοποιηθούν και στη σατιρική πάλη κατά του Μαύρου Μετώπου και του καπιταλισμού γενικά.

      Επιπλέον, δηλώνω ότι το παρόν σχόλιο ΔΕΝ είναι Τεχνητό Κείμενο.
      :-))))) χαχαχα
      11 Μαρτίου 2012 1:19 π.μ.

      Διαγραφή
  18. Αργησα να ξανα-σχολιάσω κυρίως γιατί είχα κάποια τεχνικά προβλήματα στην ελληνική έκδοση της (στοιχειώδους) Γεννήτριας Διακωμώδησης Νεοφιλελεύθερων Κειμένων, ενώ η αγγλική έκδοσή της δουλεύει ήδη άψογα, εδώ.
    http://multiformlogic.com/textgen/crapgenx.html

    Κατά τα άλλα... το βρίσκω απίστευτο (και τρίβω τα μάτια μου) ότι σε ΜΕΝΑ ειδικά απευθύνθηκε το εξής σχόλιο

    Redfly
    Mar 15, 2012 11:38 AM
    Μάστορα, δεν είναι το σπίτι σου εδώ. Εδώ υπάρχουν κανόνες και θα συμπεριφέρεσαι σαν άνθρωπος. Το τρόλινγκ απαγορευεται, όπως και τα βρισίδια εξαλλου.

    Εάν, μπορείς να αρθρώσεις λόγο, χωρίς να το παίζεις Mikeus, έχουμε ανοιχτά τα μάτια ώστε να διαβάσουμε την θέση σου.


    ΤΙΠΟΤΕ δεν είναι σωστό, ούτε κατά διάνοιαν, από τις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ και προσβλητικές λάσπες εδώ.... ΑΝ αναφέρεται σε μένα (για άλλους δεν ξέρω σίγουρα, αλλά και πάλι το σχόλιο ξέφυγε τελείως).

    Εγώ δεν έκανα τρολιά αλλά ενημέρωση, διότι είναι θλιβερό να βγαίνουν μέχρι και άρθρα στο Ριζοσπάστη για... ανύπαρκτες "προβοκάτσιες", ενώ πρόκειται όχι μόνο για απλή τρολιά ή σάτιρα, αλά και (κυρίως) για Γεννήτρια Τεχνητών Κειμένων. Από κει και πέρα, εγώ είπα κάποια πράματα που τα εννοώ πολύ σοβαρά και μη-επιθετικά. Θα ήθελα και τα μέλη του ΚΚΕ να αξιοποιήσουν αυτή την τεχνολογία, την οποία κάποτε (το 1984) πρώτος έφερα στην Ελλάδα με το παιγνίδι Τεχνητής Σοφιστείας "Κόμπος 1". Και δεν αστειεύομαι, ούτε κοροΪδεύω, όπως εξήγησα και στα σχόλια του ποστ για το KKE-generator, π.χ. εδώ

    http://ironprison.blogspot.com/2010/05/kke-generator-v10.html?showComment=1275950073301#c3805977727247944471

    Εκεί με βρήκε μάλιστα κι ένας παλιός fan του "Κόμπου 1" και συμφωνήθηκε με το Retro Computer Club να αναρτηθεί δημόσια και ο πηγαίος κώδικας του "Κόμπου 1" μαζί με τη δυνατότητα να παίζουν το παιγνίδι δωρεάν σήμερα όλοι. Η τεχνολογία αυτή δεν έχει καμμία σχέση με αντικομμουνισμό. Βέβαια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σάτιρα οποιουδήποτε, ακόμη και του ΚΚΕ, όταν (και μόνο όταν) ορισμένες ανακοινώσεις του εκφράζονται με τρόπο λίγο-πολύ ξεπερασμένο σήμερα. Ομως οι ανακοινώσεις της Αλέκας Παπαρήγας ποτέ δεν μου φάνηκαν ξεπερασμένες ή επιδεχόμενες σάτιρας, ενώ εκείνες του Μαϊλη, ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ φορές επιδέχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παραπάνω σχόλιο μου, δεν αναφέρεται σε σένα, αλλά σε απάντηση του socialfail η οποία σβήστηκε και περιείχε βρισιές.

      Διαγραφή
    2. Α... σόρυ (και κατάλαβα τώωωρα).

      Γι' αυτό κι εγώ σπάνια σβήνω βρισιές, διότι [1] αποτελούν τεκμήριο σε βάρος του υβριστή, και [2] μπορει να δημιουργήσει παρεξηγήσεις το σβήσιμό τους, όπως έγινε εδώ (εκ μέρους μου)!!!

      Δεν ξέρω ΤΙ ειχε γράψει βέβαια, τώρα. Αλλά θα έλεγα ότι είναι τελείως λάθος να αντιμετωπίσει κανείς το θέμα με βρισιές. Υπάρχουν λόγοι να νευριάσει κανείς, αν νοιώθει ότι συκοφαντείται, κ.ο.κ.

      Αλλά... κάποτε πρέπει να σπάσει ο κύκλος των αντεγκλήσεων με βάση λάσπες και ύβρεις. Χρειάζονται πιο θετικές προσεγγίσεις. Και έκανα ένα νέο σχόλιο στο άλλο ποστ, κάποιου πολιτικού σας επικριτή (ή αντιπάλου) εξ αριστερών. Το εξής (πριν εγκριθεί το μεταφέρω για... καλο σκοπό κι εδώ).

      __________


      Ανώνυμε της 11ης Μαρτίου 1.09μμ...

      Κοίτα να δεις, σε γενικές γραμμές συμφωνώ, αλλά έκανες ένα βασικό ερμηνευτικό λάθος. Οι γεννήτριες κειμένων ποτέ δεν "βρίζουν". Απλώς σατιρίζουν μέσω μηχανικής απομίμησης. Σε αυτό το βαθμό μπορούν να πετύχουν το σκοπό τους ΜΟΝΟ όταν υπάρχει κάτι που ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ σατιρική μηχανική απομίμηση. Και δυστυχώς πολλές ανακοινώσεις του ΚΚΕ επιδέχονται τέτοια απομίμηση, ΤΙ να κάνουμε τώρα? Ε, θα σου πω ΤΙ μπορούμε να κάνουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια τεχνολογία για να διακωμωδήσουμε αγρίως κάποιους άλλους, που αυτή τη στιγμή ενοχλούν το λαό πολύ περισσότερο από τα (σχετικά μικρά) ρητορικά λάθη ορισμένων ανακοινώσεων του ΚΚΕ, που τέλος πάντων έχουν και υπαρκτή αιτία, το γεγονός ότι δεν είναι εύκολο να εκφραστεί ολόκληρη ιδεολογία μέσα σε μία λιγόλογη ανακοίνωση.

      Ελπίζω να βρω το χρόνο να φτιάξω π.χ. έναν Τεχνητό Πάγκαλο, που θα παραλογίζεται ακομη περισσότερο από τον φανατικό αυτό αντικομμουνιστή και αρχιψεύταρο. Μέχρι τότε... ίσως έχει δίκιο το ΚΚΕ να παραπονείται για τη μονομερή χρήση Τεχνητών Κειμένων εναντίον του, αλλά καλύτερα να σκεφτεί το ενδεχόμενο να ΜΗΝ αξιοποιήθηκε η τεχνολογία αυτή από τους οπαδούς και φίλους του κόμματος. Κι αυτό είναι ΛΑΘΟΣ.

      Διαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.