1 Νοεμβρίου 2011

Ποτ πουρί νέων


Με κοιλιακό άλγος ο Βαγγέλης σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο (άγχος, κίνηση τακτικής, γαρδούμπες? Ποιος ξέρει...),

"Όποιος θέλει να με ρίξει ας το κάνει"  φαίνεται να δήλωσε ο Γιώργος στο υπουργικό συμβούλιο (το ότι η Μαργαρίτα εκδήλωσε ενδιαφέρον είναι αβάσιμη φήμη λόγω του ετεροχρονισμένου του πράγματος. Καθυστέρησε 59 χρόνια).

Συγχαρητήρια από το spiegel στο Γιώργο για την πολιτική ανδρεία του με ένα ηχηρό "μπράβο κύριε Παπανδρέου" και φυσικά η αντικατάσταση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Σημαντικές αλλαγές στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, αποστρατεύοντας και τους τέσσερις αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.
Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην θέση το Ι. Γιάνγκου, τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος κ. Μιχ. Κωσταράκος (φωτογραφία), διοικητής έως τώρα του 3ου Σώματος Στρατού. Νέος αρχηγός ΓΕΣ, στη θέση του αντιστάρτηγου κ. Φραγ. Φράγκο τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος κ. Κων. Ζαζιάς, διοικητής του 4ου Σώματος Στρατού. Αρχηγός ΓΕΑ στη θέση του Βασ. Κλόκοζα, τοποθετήθηκε ο αντιπτέραρχος (Ι) κ. Αντ. Τσαντιράκης, έως τώρα αρχηγός τακτικής αεροπορίας. Τέλος νέος αρχηγός ΓΕΝ στη θέση του ναύαρχου Δ. Ελευσινιώτη τοποθετήθηκε ο υποναύρχος κ. Κοσμάς Χρηστίδης, έως τώρα αρχιεπιστολέας της Διοίκησης Διοικητικής Μερίμνης (ΔΔΜΝ) του Πολεμικού Ναυτικού.
Οι προκάτοχοι των θέσεων αποστρατεύονται.
Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης προκάλεσε η σημερινή έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ και η απόφαση για σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται εναντίον του εθνικού συμφέροντος έκανε λόγο ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Δράμας, Μαργαρίτης Τζίμας και κατήγγειλε ότι «την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μάλιστα εντός της ημέρας». Ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα αναγνωρίσει τις αποφάσεις.
Από την πλευρά του το ΚΚΕ κάλεσε τον υπουργό και την κυβέρνηση να δώσουν ξεκάθαρες εξηγήσεις στο λαό για ποιο λόγο σ' αυτές τις συνθήκες αντικατέστησαν την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Με αυτά και με αυτά πέρασε σε δεύτερη μοίρα η είδηση της ημέρας που αφορά τους αγανακτισμένους. Σας παρουσιάζουμε κατά αποκλειστικότητα, την πρώτη φωτογραφία από την λαϊκή συνέλευση Ανταρκτικής. Το κίνημα των αγανακτισμένων καταλαμβάνει πλέον και τους πάγους.

Ο κύριος στα δεξιά με τα μαύρα είναι ύποπτο στοιχείο που έχει παρεισφρήσει στο κίνημα

Μπαίνουμε σε ταραγμένη περίοδο. Ας είμαστε έτοιμοι.

10 σχόλια:

  1. ρε σεις είναι ιδέα μου ή όλοι οι στρατηγοί (εκτός του χρηστίδη) έχουν αστεία ονόματα (Γιάγκος, Ζιαζιάς, Τσαντιράκης κλπ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα περαστικά μας στον Βαγγέλη. Οι ευχές μας θα τον συνοδεύουν μέχρι τέλους...

    http://2310net.wordpress.com/2011/11/01/%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%83/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ^^xexexexe
    Ο Βαν-κελης ειναι ενας απο εμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποτέ δεν ήμουν καλός στους διαδρόμους του υπουργείου εθνικής αμύνης, όμως είναι τόσο περίεργη η περίοδος που πραγματικά αναρωτιέται κανείς γι αυτό το μαζικό αποκεφαλισμό.

    -Άραγε έχει να κάνει με την χρήση του στρατού σε "άλλα κόλπα"; (π.χ. για τις ανάγκες που πιθανά να προκύψουν στο Ισραήλ)
    -Έχει να κάνει με τα (κάπως συνεχόμενα) δημοσιεύματα περί χούντας; (http://news247.gr/ellada/eidiseis/ena_praksikophma_tha_swsei_thn_ellada.1433069.html)
    -Έχει να κάνει με την τρομοκράτηση του κόσμου σε μια περίοδο λίγο περίεργη;
    -Έχει να κάνει με τους φαντάρους που χειροκροτούσαν (μαζί με) τον κόσμο που διέλυσε την παρέλαση της Θεσσαλονίκης;

    Ποιός να ξέρει;
    Αυτή η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς είναι πιο σκοτεινή κι από χούντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α, ναι: Και περαστικά στο καμάρι μας, τον Μπενίτο. Μιλάνε για μια απλή σκωληκοειδίτιδα, αλλά και η θεωρία της κατανάλωσης γαρδούμπας δεν είναι απίθανη.

    Αυτά περί άγχους όμως να μην τα ξανακούσω.
    Ρίχνουν το επίπεδο του site.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιο πολυ για 1 και 3 το βλεπω (απο αυτα που αναφερεις)

    Οσο για το αγχος, ητο λεπτη (οσο μπορει να χρησιμοποιηθει αυτη η λεξη για να προσδιορισει τον Βαν-κελη) ειρωνια. Τα παπαγαλακια απο το πρωι μιλανε για το αγχος και την πιεση του υπουργου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχουν δηλαδή κι άλλα που δεν λέω?
    (Ψαρεύω κι εγώ όπως καταλαβαίνεις...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να σου πω..ολοι υποθεσεις κανουμε. Περιεργοι καιροι.
    Παντως καποιοι απο αυτους εχουν υψηλες νατοικες περγαμηνες απ οτι ειδα-τωρα θα μου πεις, οτι ολοι οι πρωτοκλασσατοι καραβαναδες εχουν υψηλες νατοικες περγαμηνες- (εχει και στο γλομπινγκ βαλει ο φραγκισκος ενα θεμα σχετικο). Δες και το αρθρο του Μπογιο που εβαλα πριν λιγο.
    Παντως η αρχικη μου σκεψη για ολα αυτα ηταν οτι ο ΓΑΠ στριβειν δια του δημοψηφισματος (aka αναγκαζει καποιους να παραιτηθουν για να μην γινει δημοψηφισμα). Πλεον δεν ειμαι και τοσο σιγουρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Daily Mail πάλι απ' ότι διαβάζω επιλέγει την κουρτίνα...2!
    http://news247.gr/kosmos/news/h_daily_mail_fovatai_praksikophma.1435910.html

    Δύσκολα τα πράγματα για μας τους...σχολιαστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.