Το απύθμενο θράσος της τρόικας δεν έχει όρια που ζητάει νέα μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, να καταργηθεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - που ήδη είναι ξεφτιλισμένη με τα τερτίπια του "κοινωνικού διαλόγου" (διάβαζε: ταξικής ειρήνης) της ΓΣΕΕ - και η κυβέρνηση τώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα, που έγινε μαριονέτα στα δάχτυλα του πολιτικού προσωπικού των πολυεθνικών. Ασφαλώς, είναι αυτό που λέμε: βρίσκουν και τα κάνουν!
Η "οργή" της κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΓΣΕΕ είναι της πλάκας! Αυτοί υποστηρίζουν αυτό το σάπιο σύστημα με χέρια και με πόδια, δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζομένων. Να τους απαντήσουμε αποφασιστικά στην Πανελλαδική Απεργία στις 19 του Οκτώβρη.
Μπα, όσο απύθμενο και αν είναι το θράσος της τρόικας, το θράσος των δικών μας φυντανιών είναι πολλαπλώς μεγαλύτερο. Μόλις προχτές είχαμε τις φωτογραφίες και τα χαμόγελα του κ. Παπανδρέου μαζί με τους εμίρηδες από το Κατάρ και τον κ. Δ. Κούτρα (ο οποίος είναι μεγαλοστέλεχος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ) για την υπογραφή του ξεπουλήματος κοιτασμάτων χρυσού έτσι για αρχή. Ε, να μην ρυθμίζουμε και τα ύψη της μισθοδοσίας για το προσωπικό στις επιχειρήσεις των επενδυτών που θα φιλοξενούμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι μου είναι δύσκολο να ξεχάσω τους διάφορους "διανοούμενους" (και τους παρατρεχάμενους μεταμοντέρνους θαυμαστές τους) που αποχαιρετούσαν το προλεταριάτο, που θεωρούσαν ότι το εργατικό κόστος είναι πλέον ασήμαντο στην "μεταβιομηχανική εποχή", που κήρυτταν το τέλος των κρίσεων, οικτίροντας και αντιμετωπίζοντας με ειρωνικά ή/και λυπημένα για την "καθυστέρηση" βλέμματα όσους γραφικούς επέμεναν σε ξεπερασμένες ιδέες και δεν κατανοούσαν όπως αυτοί τον "καινούριο" κόσμο. Αυτό που σώζει βέβαια κάτι τέτοια τυπάκια είναι το ότι εξαφανίζονται με την ίδια ταχύτητα που εμφανίζονται! Εκεί που ελεεινολογούν για την κατάντια σου, εκεί που οι καινοτόμες ιδέες τους φαίνεται να είναι η μόνη αλήθεια, εκεί ξαφνικά τους παίρνει ο άνεμος, γίνονται αέρας, εκεί τους ψάχνεις αλλά δεν μπορείς να τους βρεις, για να τους ανακαλύψεις κάποια χρόνια αργότερα..."αλλαγμένους" και ταγμένους σε νέες ακόμη πιο "καινούριες" ιδέες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλος πάντων, είναι δύσκολο να μην θυμηθώ κάποιες κουβέντες περί εργατικού κόστους όταν ανακοινώνεται ότι τα 540 ευρώ μηνιαίως είναι πάρα πολλά....
Όμως θα ήθελα να κάνω και μια παρατήρηση:
Από την στιγμή που το ΚΚΕ (ορθώς) κατηγορεί την ΓΣΕΕ για τις συλλογικές συμβάσεις, για την απάθεια του κόσμου, για την αναιμική έως ανύπαρκτη αντίδραση του εργατικού κινήματος κλπ., αυτόματα της δίνει και ένα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κεντρικό ρόλο. Αυτόματα παραδέχεται ότι, άσχετα με το αν κανείς διαχωριστεί λίγο ή πάρα πολύ από την ΓΣΕΕ, αυτή κατέχει ένα θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο χάρις τον οποίο μπορεί να φρενάρει ή να υπονομεύσει τα πάντα αν θέλει.
Κι εδώ φυσικά για μένα τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα: ΓΙΑΤΙ κανείς δεν αποφασίζει να πιέσει πραγματικά την ΓΣΕΕ; Θεωρούμε ότι αποτελεί πίεση για τον Παναγόπουλο οι καταγγελίες ή οι χωριστές συγκεντρώσεις; Θεωρούμε ότι αποτελεί πίεση για τον Παναγόπουλο το να μαζεύει 5 άτομα από τα οποία οι 3 πάνε για να τον δείρουν;
Αγαπητοί συγνώμη, αλλά για μένα αυτό δεν αποτελεί πίεση.
Η ΓΣΕΕ δεν θα έπρεπε κυριολεκτικά να μπορεί να σταθεί πουθενά αυτή την εποχή. Θα έπρεπε να έχουμε στρατοπεδεύσει έξω από τα γραφεία της, θα έπρεπε κάθε συνεδρίασή της να γίνεται με την πρέσα χιλιάδων λαού, θα έπρεπε να θέσουμε προ των ευθυνών τους τα διάφορα καλοπληρωμένα στελεχά της που εξαντλούν την φιλεργατικότητά τους με εκδόσεις στατιστικών για την φτώχεια και την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, θα έπρεπε να ψηφίζει "καροτσάκι" τις γενικές απεργίες κι όχι να καθόμαστε να γελάμε με τα τερτίπια του στυλ "απεργούν μόνο οι ΔΕΚΟ του ευρύτερου δημόσιου".
Κι αυτοί γελάνε αν θέλετε να ξέρετε.
Μόνο που γελάνε για άλλο πράγμα.
"Δεν θα γίνουμε Ινδία"
ΑπάντησηΔιαγραφή(είπε ο ΓΑΠ σε βο(υ)λευτές όταν το έμαθε)
Με ποιο δικαίωμα ο ΓΑΠ προβοκάρει μια "κυρίαρχη" χώρα όπως η Ινδία, λέγοντας υποτιμητικές δηλώσεις γι' αυτήν?
Επειδή όλες οι χώρες πλέον δεν θέλουν να γίνουν Ελλάδα?
Ρε άι στο διάολο!
(btw, σωστός ο αναγνώστης)
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6473080
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6472943
δεν εχω λογω να φερω αντιρηση στα λογια του αναγνωστη καιεγω θα το ηθελα αυτο και αλλα παραπανω. για να γινει αυτο ομως προυποθετει πραγματα οπως: να μαζικοποιηθουν τα σωματεια (για να μην μιλαω για αλλες καμπουρες, δεν μπορει σε καποιους δεκαδες χιλιαδες που απευθυνεται το σωματειο μου να εχουμε γραμμενους περιπου 5000, μπορει να λεω και πολλους και να ψηφιζουν οι μισοι) και παρομοια και χειροτερη εικονα εχουν και αλλα σωματεια και να περιμενουμε παπαδες. αν δεν βγαλουν καλους τα ποδια να γραψουμε κοσμο στα σωματεια και οχι απλα εγγραφες αλλα ενεργα μελη, τοτε δεν γινεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήβλεπουμε οτι στα δυσκολα, ολοι οι υπολοιποι συσπειρωνονται μεταξυ τους. παραδειγμ στο εργατικο κεντρο πειραια. πρωτος εισαι εχεις τον προεδρο αλλα οχι απολυτη πλειοψηφια και καθε φορα που θελουμε να παρουμε αποφαση τροχοπεδη. στο σωματειο μου περισυ στην 48ωρη του ΠΑΜΕ οι οπορτουνιστες λεγανε συσσωμοι ''δεν περνουμε αποφαση, αλλα αν απολυσουν κανενα, θα σας καλυψουμε''. η απαντηση μας ηταν οτι εμεις θα απεργησουμε ειτε παρει αποφαση το σωματειο ειτε οχι. ετσι ερχεται η πιεση, με αγωνιστικη σταση παντου ξεβρακωμα τους (και κυριολεκτικο αν χρειαζεται) και αλλαγη συσχετισμων. οχι οτι εχει πραγματικη σημασια αν στον δρομο εχει εκατομυρια εργαζομενους, αλλα δειχνει και αυτο κατι και εχει την σημασια του, γιατι μπορει καποιοι να μπορουν να απεργησουν αλλα παρα πολλοι εργαζομενοι χρειαζονται την στηριξη του σωματειου τους για τους γνωστους λογους!
Modesto