15 Δεκεμβρίου 2011

Τα INTERNATIONAL...βίτσια του καπιταλισμου!


Αναδημοσιευση απο Elva

Στη σημερινη εποχη φτασαμε να θεωρειται ... "εξαιρετικη τυχη" το να εχει κανεις δουλεια, ασχετα αν υπαρχει φοβερη εκμεταλλευση που λίγοι εργαζομενοι ειναι προθυμοι να εξομολογηθουν σε φιλικες συζητησεις, λες κι ο εργαζομενος (και οχι το αφεντικο!!) πρεπει να...ντρεπεται για τους αθλιους ορους εργασιας, με τις ευλογιες των κυβερνησεων! 


Ετσι ακουγα απο γνωστους που εργαζονται στον ιδιωτικο τομεα, στην Ελλαδα, οτι εκτος απο ολες τις παρατυπιες δεν πληρωνονται ποτε στο τελος του μηνα, αλλα ειναι τυχεροι αν ...πληρωθουν μεχρι τις 10, 15 του μηνα!! 


Στη Σουηδια, παντως, τo Σωματειο των εμποροϋπαλληλων Handels, μηνυσε την Δανεζικη εταιρεια γυναικειων εσωρουχων Change, που ηδη απο περισυ, προσπαθησε να τραβηξει την προσοχή ολων με το να απαιτει να φορουν οι εργαζομενες κονκάρδες, οπου διπλα στο όνομα της εργαζομενης θα υπηρχε γραμμενη και η ενδειξη μεγεθους του ...στηθοδεσμου της!! 


Το Σωματειο των εργαζομενων ισχυρίζεται ότι ηταν αγραφος κανόνας, ενω η εταιρεία δηλωνει ότι ήταν ...προαιρετική η ενδειξη για το μέγεθος του σουτιεν! Αληθεια, θελουν να μας πουν οτι υπαρχουν εργαζομενες που ...αρεσκονται στην ιδεα; (!!) Τι αλλο θα ακουσουμε απο την εργοδοσια και τι αλλο θα πρεπει να ανεχτει μια υπαλληλος προκειμενου να εχει δουλεια; 

Απιστευτα κι ομως αληθινα!

Νορβηγική εταιρεία,  οπως διαβαζουμε, αναγκαζε τις εργαζόμενες γυναίκες να φορούν ..κόκκινα βραχιόλια, οταν ειχαν τη ...περίοδο τους!
Σύμφωνα με τον εργοδότη αυτο ηταν ενδειξη για επιεικια, σχετικα με το ζητημα των  συχνων επισκέψεων των εργαζομενων, στην ....τουαλέτα!!!

Διακριτικα εσωρούχα και φούστες που δεν είναι πολύ σφιχτες στην περιφερεια. Αυτες ειναι μονο δυο απο τις ...κατευθυντήριες γραμμές που η ελβετική τράπεζα UBS θεσπισε για τις γυναικες υπαλλήλους της! Δεν επιτρεπεται η καταναλωση ...κρεμμυδιου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, είναι ένας άλλος κανόνας του βιβλιου κανονισμων που περιλαμβανει 43-έγγραφες σελίδες.

Οι εργαζόμενοι της American Apparel πρεπει να "ακτινοβολούν φυσική ομορφιά", οποτε δεν πρεπει να χρησιμοποιουν ...lip gloss και κακογουστα ρούχα! Αναλογοι κανόνες για make-up και ντυσιμο εργαζομενων εφαρμόζονται επίσης σε Σουηδικά καταστήματα.

(Πηγη Aftonbladet

3 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά ο Λοβέρδος, ο Πάγκαλος και φυσικά η γνωστή "προοδευτική" μαριονέτα που παριστάνει το δήμαρχο, έχουν βάλει ως στόχο την απέλαση των ιερόδουλων με aids.

    Προσέξτε τώρα την "σοσιαλ"(μικρο)αστική υποκρισία και λαϊκισμό, που πλέον ρίχνει εντελώς τα σύνορα με τον Καρατζαφέρη:
    "Ο υπουργός (Λοβέρδος) χαρακτήρισε «μεγάλο πρόβλημα της πόλης την αδήλωτη παράνομη πορνεία και τη σχέση της με το πρόβλημα της διάδοσης του AIDS». Τόνισε ότι είναι πλέον πρόβλημα της ελληνικής οικογένειας καθώς η μετάδοση γίνεται «από την παράνομη μετανάστρια στον Ελληνα πελάτη, στην ελληνική οικογένεια»."
    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=332267

    Η ιερή "Ελληνική οικογένεια" που "μολύνεται" από τις "παράνομες μετανάστριες"...!

    Ω τι συγκινητική εικόνα!
    Είναι σαν να την βλέπω:
    Μια μητέρα με τα δύο της πιτσιρίκια αγγαλιασμένη μπροστά στο τζάκι, να βλέπουν το καινούριο επεισόδιο του "So you think you can dance". Σήμερα ήταν τόσο ωραίο! Οι φιγούρες, τα χρώματα, η παρουσιάστρια, τα αστεία της επιτροπής...αχ...μια ομορφιά! Να κάτι τέτοια μας προσφέρει ο καπιταλισμός και ξεχνάμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε πετρέλαιο για το χειμώνα...

    Τότε μπαίνει μέσα ο πατέρας.
    Είναι κουρασμένος γιατί σήμερα μετά το κλασσικό 10ωρο στην δουλειά, έψαχνε πολλή ώρα στην Ομόνοια για να βρει μια κοπέλα της προκοπής. Βλέπεις με τα 700 ευρώ το μήνα δεν έχει και πολλά περιθώρια...
    Τελικά πέτυχε μιά μαυρούλα, φτηνή ήταν, αλλά πολύ λυσσάρα ρε παιδί μου...τον αποτελείωσε.

    Η γυναίκα του τον κοιτά με κατανόηση:
    Ξέρει ό,τι κάθε φορά που γυρνά απ' την Ομόνοια είναι πολύ κουρασμένος, πρέπει να του φτιάξει κάτι στα γρήγορα. Να φάει κι αμέσως για ύπνο, για να είναι τουλάχιστον έτοιμος για το μηνιαίο ερωτικό ξεφάντωμα του Σαββάτου!

    Και τότε έρχεται η καταστροφή. Εκεί που όλα έδειχναν ότι ΤΙΠΟΤΕ δεν μπορεί να κλονίσει την ευτυχία του ζευγαριού, τα πάντα καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτο:
    Η ΞΕΝΗ έχει κολλήσει τον πατέρα aids!

    Απίστευτο! Τι αχαριστία...ο μπαμπάς να τους δίνει δουλειά και ΠΟΙΟ είναι το ευχαριστώ;
    Να τον κολλήσουν aids!
    Μα καλά δεν της έφτανε να πεθάνει μόνη στο πεζοδρόμιο; Θέλει να καταστρέψει και την Ελληνική Οικογένεια, που ο Πάγκαλος και ο Λοβέρδος φροντίζουν με τόση ευαισθησία;

    Ε ΟΧΙ...ως ΕΔΩ:
    "Έξω οι ξένοι" φωνάζουν με ενα στόμα οι Έλληνες super ήρωες-προστάτες της οικογενειακής μας ευτυχίας.
    Αλλά για σταθείτε...αυτό θα φανεί κλεμένο από τον Καρατζαφέρη.
    Για να το μαζέψουμε λοιπόν λίγο:
    "Έξω οι ξένοι με AIDS"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πωπω..και να φανταστεις οτι η ραγδαια --οντως--ανοδος στα κρουσματα hiv ειναι στους τοξικομανεις διοτι πλεον τους κοψαν τις συρριγες που τους μοιραζαν....
    αλλα γι αυτο μοκο να φανταστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίταξε, όπως διάβαζα σήμερα, πάνε να απολύσουν έναν στους δύο δημοσίους υπαλλήλους. Οι μόνοι που δεν κινδυνεύουν είναι οι ένστολοι (για τους καθηγητές ήδη κάποιοι σχεδιασμοί τους περιλαμβάνουν).
    Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, όταν οι δημόσιες υπηρεσίες αδειάσουν πλέον, το κράτος το μόνο που θα προσφέρει μαζικά είναι η καταστολή: Αυτή θα είναι η βασική κοινωνική του "υπηρεσία".

    Οπότε:
    Θέλεις δουλειά; Θα σε δέρνουν.
    Θέλεις υγεία; Θα δέρνουν τους μετανάστες.
    Θέλεις παιδεία; Θα δέρνουν τους καθηγητές.
    Θέλεις να κοιμηθείς το βράδυ ήσυχος; Θα δέρνουν το γείτονα που κάνει φασαρία.
    Θέλεις να κυκλοφορείς στο δρόμο χωρίς να κινδυνεύεις; Θα δέρνουν όποιον βρουν μπροστά τους (έτσι ώστε να μην κινδυνεύεις...από ΑΛΛΟΥΣ.)

    Αυτό έχουμε κύριοι, αυτό προσφέρουμε.
    Δεν θα γίνουμε σαν την ολοκληρωτική Σοβιετία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.