16 Δεκεμβρίου 2011

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Χαλυβουργών στις 15.12.11

46η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό
Συνάδελφοι

Οι απεργοί χαλυβουργοί χαιρετίζουμε όλους όσους πάλεψαν για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας που νέκρωσε όλο το Θριάσιο.

Σφίγγουμε το χέρι στους εκατοντάδες εργάτες που έσπασαν το φόβο, απέργησαν για πρώτη φορά.
Σφίγγουμε το χέρι στους συνάδελφους που αγωνίζονται για να μην περάσουν οι απολύσεις στο χώρο τους, η εκ περιτροπής εργασία, οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Εδώ στο Θριάσιο, που χτυπά η καρδιά των βιομηχανικών εργατών, στείλαμε μήνυμα στους ιδιοκτήτες και τη μαύρη κυβέρνησή τους: Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα, δεν θα γίνουμε δούλοι στα εργοστάσια για τα κέρδη σας! Ο Μάνεσης και οι υπόλοιποι βιομήχανοι πήραν το μήνυμα.

Οι χαλυβουργοί δεν είμαστε μόνοι στον αγώνα! Δεν έχουν μόνο μία φωτιά να σβήσουν!
Έχουμε μαζί μας όλη την εργατική τάξη τους εργαζόμενους που καταλαβαίνουν ότι είναι αγώνας που τους αφορά.


Αν κάνουμε πίσω, ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για να μη μείνει τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλο το εργατικό κίνημα!
Η στήριξη στους χαλυβουργούς δυναμώνει. Τόσες μέρες, ο λαός μας που υποφέρει στέκεται με πείσμα στο πλευρό μας. Παίρνει δύναμη από τον αγώνα μας και μας δίνει δύναμη μεγαλύτερη. Πίσω δεν κάνουμε! Έρχονται απολυμένοι εργάτες και μας ενισχύουν από την πενιχρή αποζημίωσή τους! Φτωχός λαός δίνει από το υστέρημά του, αλλά πιο πολύ μας δίνει την ψυχή του όταν μας λέει: ΚΡΑΤΑΤΕ!

Στην πύλη της Χαλυβουργίας συγκρούονται δύο κόσμοι:
Από τη μια οι βιομήχανοι με τους ανθρώπους τους, την κυβέρνησή τους, που θέλουν να μας βάλουν μέσα στα εργοστάσια με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα. Από την άλλη οι εργάτες που παλεύουμε για τη ζωή και το ψωμί των παιδιών μας και στηριζόμαστε ο ένας στον άλλο. Δεν είμαστε μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είναι όλοι οι εργαζόμενοι. Η επίθεση σε όλους τους χώρους δουλειάς μεγαλώνει.

Είμαστε όλοι χαλυβουργοί! Όλοι οι εργασιακοί χώροι να γίνουν χαλυβουργίες οργάνωσης και αγώνα! Η φωτιά που άναψε εδώ να ανάψει σε όλα τα εργοστάσια!
Είμαστε πιο πολλοί, πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι, πιο έμπειροι! Μάθαμε να ξεχωρίζουμε φίλους και εχθρούς.

Κάνουμε στην άκρη τους ανθρώπους των βιομηχάνων που απειλούν, συκοφαντούν τον αγώνα μας, προσπαθούν να σπάσουν την ενότητά μας, μας συμβουλεύουν να υποταχθούμε! Περιφρουρούμε τον αγώνα μας. Οι βιομήχανοι και η κυβέρνησή τους δεν διστάζουν απέναντι σε τίποτα, τους ξέρουμε καλά!

Συμμετέχουμε με αποστολή αντιπροσωπείας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Βόλο την Παρασκευή 16/12/2011.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε Παναττικό Συλλαλητήριο Στήριξης του αγώνα μας το Σάββατο 17/12/2011 και ώρα 11 π.μ. στην Ομόνοια.

Καλούμε όλα τα εργατικά κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Θριασίου, Λαυρίου, Μεγάρων) να κηρύξουν 24ωρη απεργία.

Η συμμετοχή στον αγώνα δεν είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την εργατική τάξη!

Όλοι στον αγώνα, η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας!

4 σχόλια:

 1. Μετά την κρίση στην οικοδομή η ζήτηση στη ντόπια αγορά σχεδόν μηδενίστηκε και η μικρή πίττα τών Ελληνικών εξαγωγών με τις 3 Ελληνικές Επιχειρήσεις στη Βόρεια Αφρική ήταν καθορισμένη εδώ και πολύ καιρό λογω της παρουσίας τών Ιταλών και των Σπανιόλων.Η κατανομή των εξόδων στον Ασπρόπυργο ήταν 60% παραγωγή προ'ι'όντος 30% λειτουργικά και 10% το μισθολογικό.Η χασούρα μεγάλη απ το αδιάθετο, μεγάλη απ το λειτουργικό και παρά πολύ μικρή απ το μισθολογικό.Αυτό που ήθελε διακαώς ο Μάνεσης ήταν να κλείσει ο Ασπρόπυργος και αφού τα κατάφερε μια χαρά τώρα φυσικά έχει και κέρδη. Αυτά και ουδέν σχόλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμε αυτά κράτα τα για τους φίλους σου τους ΠΑΣΠΙΤΕΣ που τα διαδίδουν τελευταία... η αλήθεια είναι ότι για πολλούς και διάφορους λόγους έχει πειράξει και το ΠΑΜΕ (καλά αυτό πάντα σας πονάει) στη χαλυβουργία (συμπεριλαμβανομένου όλες του τις δράσεις εκεί) και η μέχρι τώρα συνέπεια των απεργών... και μετά από 2 μήνες περίπου αρχίσατε να επινοείτε αστεία μυθεύματα... δυστυχώς για σένα αυτή είναι μόνο η αρχή μίζερε ανώνυμε... θα σας πάρει όλους η μπάλα. Εννοείται ότι δεν θα αναλύσω την μπακαλίστικη ανάλυση που έκανες για τα οικονομικά-παραγωγή-ζήτηση-προσφορά της χαλυβουργίας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμε 09:49

  Είσαι ο αρχιλογιστής του Μάνεση και γνωρίζεις τόσες λεπτομέρειες? Οι Χαλυβουργοί δεν θα μείνουν μόνοι, όσο κι αν προσπαθείτε να δημιουργήσετε θολούρα στο Λαό που έχει πάρει θέση και συμπαραστέκεται καθημερινά στον δίκαιο αγώνα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 3.26
  Ναι είμαι ο αρχιλογιστής και αυτή είναι η αλήθεια και δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνετε κόσμο στο λαιμό σας.Αυτο ήθελε ο Μάνεσης αυτό ήθελε και το συζήταγε εδω και καιρό και τον βοήθησε το ΠΑΜΕ.
  Δεν μου λες η γραμματέας και οι βουλευτές σας γιατί δεν φευγουν απο εκείνο το χοιροστάσιο που αποκαλείται βουλή;
  Για πές μου δεν βολεύει τον παπαδήμιο η παρουσία των βουλευτών σας εκεί;δεν τον νομιμοποιεί;Αλλά μάλλον βολευονται κι αυτοί με τα εκατομμυριάκια του κρατικού κουρβανά και τις καρεκλίτσες τους.Ντροπή ρε ντροπή για ένα ιστορικό κόμμα με αιματοβαμμένη ιστορία άγώνωνυ να εχει καταντήσει όπως έχει καταντήσει.
  Οσο για σενα που με αποκαλείς ΠΑΣΠΙΤΗ ακου με να σου πω 2 κουβέντες.Εισαστε κουμμουνιστες του γλυκού νερού
  για γυμναστική άντε και καμμιά περατζάδα απ την Ομόνοια προς το Συνταγμα.Ετσι φυσικά σας κατάντησε η καρεκλοκολημμένη ηγεσία σας.Ο αληθινός κουμμουνιστής βάζει το κεφάλι του στο ντορβά χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα οπως οι παλιοί κουμμουνιστές δραπέτευαν απ την Ακροναυπλοια άλλαζαν το όνομα τους και πήγαιναν και καταταγόνταν εθελοντικά στο ΑλβανΙκό μέτωπο για να πολεμίσουν τους φασίστες.Εσείς τι κάνετε σήμερα που υπάρχει αληΘινό πρόταγμα η απελευθέρωση της χώρας μας από τον φασιστικό ζυγό; Τίποτα δεν κάνετε τουναντίον η ηγεσία σας λιβανίζει την χούντα του Παπαδήμιου.Είσατε το ανάχωμα για τον απελευθερωτικό αγώνα που έπρεπε ναχει πάρει μπροστά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.