22 Δεκεμβρίου 2011

ΥΕΝ-Αδωνις:Απειλει να αφήσει τους νησιώτες χωρίς καράβια!

Σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις οι νησιώτες

Εικόνα
Με δυναμικές κινητοποιήσεις συνεχίζουν οι νησιώτες από Ικαρία, Φούρνους και Σάμο τη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τους καταδικάζει να ταξιδεύουν με το γέρικο και υποσυντήρητο πλοίο «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» της ΑΝΕΚ, υποβαθμίζοντας ακόμα παραπέρα την ακτοπλοϊκή τους σύνδεση με τον Πειραιά και μεταξύ τους και δίνοντας πλήγμα στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Σε μαζική σύσκεψη που πραγματοποίησαν προχτές το βράδυ με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων, αποφάσισαν εξορμήσεις στο λιμάνι του Πειραιά για ενημέρωση του κόσμου και συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, αποφάσισαν νέα μπλόκα του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά και στα λιμάνια των νησιών τους.

Από την πρόσφατη κινητοποίηση στο λιμάνι της Ικαρίας
Οι νησιώτες διεκδικούν: Φτηνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με σύγχρονα πλοία που θα εξυπηρετούν τα νησιά 365 μέρες το χρόνο. Οχι στην άρση του καμποτάζ, πλοία με πληρώματα με μόνιμη σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, που αυτό είναι εφικτό μόνο με τη σύσταση ενιαίου δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
Σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ καταγγέλλει την πρόσφατη παρέμβαση του υφυπουργού Ναυτιλίας, που έφτασε «στο σημείο να καλέσει τους νησιώτες και τους ναυτεργάτες ...να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, διότι θα μείνουν εντελώς χωρίς καράβι» και καλεί τους εργαζόμενους του νησιού να δυναμώσουν «τον αγώνα τους για να φύγει το σαπιοκάραβο από τη γραμμή» και να αγωνιστούν «για καράβια, αεροπλάνα, τρένα λαϊκή ιδιοκτησία για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

6 σχόλια:

  1. Αρχίζει να υλοποιείται η διχοτόμηση του Αιγαίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρώτο σχόλιο είναι spam?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. LET'S TALK ΠΑΓΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ WHAT IS SPAM?
    KAI ENA ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤES.
    ΘΕΟDOΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ καμω την πρόταση μου.

    Αφού η τοπική κοινωνία, την οποία υποτίθεται εκφράζει το ΚΚΕ, δεν είναι ικανοποιημένη από το χειρισμό της υπόθεσης από τον υφυπουργό, ας πάει κατευθείαν εκείνη να συνομιλήσει με τις εταιρίες. Έχουν εκλεγμένες αρχές και η Σάμος και η Ικαρία ή ας εκλέξουν άλλους για την υπόθεση τούτη, ώστε να διαπραγματευτούν τους καλύτερους δυνατούς όρους για τα νησιά τους.

    Βέβαια, περιμένω να μάθω πια είναι η εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ". Οχι στην άρση του καμποτάζ, πλοία με πληρώματα με μόνιμη σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, που αυτό είναι εφικτό μόνο με τη σύσταση ενιαίου δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών."

    Μιας και ρωτησες για την εναλλακτικη προταση, βλεπε αλλη φορα καλύτερα τα άρθρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.