30 Δεκεμβρίου 2011

Οι άνθρωποι έχουν την τελευταία λέξη / Los pueblos tienen la última palabra


tribuna.co.cu, 
Ελεύθερη Μετάφραση: 
Μυρσίνη Τσακίρη

Η εφαρμογή των ανατρεπτικών μεθόδων κατά της Κούβας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεν έχει όρια: είναι μια διαδικασία αρκετών χρόνων που η φυσιογνωμία της είναι πασίγνωστη. Δεδομένου ότι η Επανάσταση άρχισε το 1959, έπειτα από 54 χρόνια, δεν παύει, αντίθετα, όλο και αυξάνει και αλλάζει τις μορφές επιθετικότητας, εξελίσσοντας τες σε όλο και πιο περίπλοκες.

Η Ουάσιγκτον κάνει χρήση πολλών τρόπων και μεθόδων για να επιτύχει τους στόχους της. Ενθαρρύνει την άμεση συμμετοχή μισθοφόρων και φυσικά πρακτόρων της CIA, ενισχύει τις αντεπαναστατικές ομάδες εκτός αλλά και εντός του νησιού, ο οικονομικός και εμπορικός αποκλεισμός που έχει θέσει στην Κούβα ξεπερνάει τα 50 χρόνια,  πληρώνει ραδιοφωνικούς σταθμούς και τους ονομάζει «TV Marti» (οι οποίοι δεν είναι καν Κουβανικοί) και  δε χρειάζεται να αναφέρουμε την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων και τις αναρίθμητες τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και προσπάθειες δολοφονίας εναντίον του αρχηγού της Επανάστασης. Φιντέλ Κάστρο.


Ακόμα παλεύουν για την αποσταθεροποίηση της χώρας και την ανατροπή του πολιτεύματος - πράγμα σύνηθες - (άλλωστε το Πεντάγωνο αυτό το κάνει σήμερα και σε πολλές άλλες χώρες), προσπαθώντας να υπονομεύσουν την δημόσια ειρήνη και το έργο που χτίζουν και αναπτύσσουν για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους, τα εκατομμύρια των Κουβανών που ζουν και εργάζονται στη Κούβα, την κοινωνικο-οικονομική εξέλιξη του νησιού, καθώς και την επιδίωξη τους για την τελειοποίηση του σοσιαλιστικού οικονομικού συστήματος, τις προσπάθειες τους για την εξασφάλιση μιας ισότιμης πρόσβασης και ευκαιριών για όλους τους πολίτες.

Ωστόσο, με γνώμονα το μίσος του Λευκού Οίκου 'μεταμφιεσμένο' σε σπλαγχνικό ενδιαφέρον για "μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη" και αν κρίνουμε με βάση τις ενέργειες του στο νησί της Κούβας, η Αμερική προδίδει όλο και περισσότερο το αληθινό της πρόσωπο και απομυθοποιείται με όλο και μεγαλύτερη δύναμη κάθε χρόνο, πράγμα όμως που οι Κουβανοί είχαν εμπεδώσει ήδη καλά πολύ πριν από την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Είναι ακατανόητο και παράλογο για κάθε λογικό ον, το γεγονός ότι οι καταγεγραμμένες δαπάνες της κυβέρνησης των ΗΠΑ κάθε χρόνο για την άμυνα και την ασφάλεια στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια. Γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν αντιστρέφει αυτά τα εξωφρενικά ποσά για τη βελτίωση των ποσοστών απασχόλησης και της υγείας των ανθρώπων της, ή να ανακουφίσει την πείνα στον κόσμο, καθώς εκατομμύρια παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες ακραίας φτώχειας;

Ο κόσμος χρειάζεται πόρους για την επιβίωσή της Γης και, πάνω απ 'όλα, χρειάζεται να μειωθεί το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών και να ενισχυθεί η ειρήνη, καθώς είναι ο μόνος λογικός τρόπος για να διαφυλαχθεί η σταθερότητα και για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη πρόκληση της παγκόσμιας κρίσης που μας διακατέχει όλους.

Πόσο μακριά πια σκοπεύει να φτάσει η Ουάσιγκτον με αυτή την στάση και πολιτική της κατά της Κούβας αλλά και όλης της ανθρωπότητας; Οι λαοί κουράστηκαν και πόσο μάλλον ο αμερικανικός. Τα αυτοκρατορικά κέντρα εξουσίας που κυριαρχούν με βάση τα συμφέροντα τους και μόνο στον Λευκό Οίκο πρέπει να πάψουν να προωθούν με απεριόριστη φιλοδοξία άστοχες και άκυρες στρατηγικές.

Πρέπει να υπερισχύουν οι ιδεολογικές θέσεις των κρατών, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, διότι ο λαός είναι αυτός που έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.

1 σχόλιο:

  1. "Στις... Ηνωμένες Πολιτείες επέρριψε την ευθύνη για την πάθησή του ο -καρκινοπαθής- Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες", αναφέρει η άλλη καλή μας εφημερίδα, τα Νέα: http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4683497
    Προσέξτε τα αποσιωπητικά στην αρχή!
    "Τραβηγμένο απ' τα μαλλιά" θεωρεί προφανώς τον προβληματισμό του Τσάβες ο δημοσιογράφος.

    Κι έχει ένα δίκιο ο άνθρωπος...
    ...πως μπορεί να υποψιάζεται κάτι τέτοιο ο παράξενος αυτός πρόεδρος για μια χώρα που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Κάστρο μόλις 639 φορές(!), χρησιμοποιώντας μέχρι και εκρηκτικό πούρο.
    Πράγματι καλέ μας δημοσιογράφε:
    Είναι τουλάχιστον παραδοξολογία και...συνομωσιολογία η υποψία του Τσάβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.