24 Δεκεμβρίου 2011

Tα επίθετα τoυ... καπιταλισμoύ (Edit)

Κάνοντας μια "ανασκαφή" στο αρχείο της Καθημερινής (αναζητώντας οικονομικά στοιχεία για έρευνες που θα παρουσιαστούν παρακάτω), ανακάλυψα και ανακαλύπτω διάφορα "όμορφα" άρθρα τα οποία είναι ιδιαιτέρως πικάντικα, ιδιατέρως όταν τα μεταφέρεις στο σήμερα ...

Ένα απο αυτά είναι το άρθρο "Τα επίθετα του ... Καπιταλισμού" που δημοσιεύτηκε στις 6 Απριλίου του 1996, μια εποχή που ο αστικός κόσμος πανηγύριζε ακόμη την ισοπέδωση των λαών της Ανατολικής Ευρώπης και την πλήρη επικράτηση της αστικής κυρίαρχης ιδεολογίας. Σε μια επίδειξη νεοφιλελεύθερης ισχύος, παρομοιάζει στην ουσία την αναζήτηση ενός Καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο, ... με τις έρευνες για την ανακάλυψη του Αγίου Δισκοπότηρου ! Κάτι το οποίο για τους Κομμουνιστές δεν αποτελεί καμια φοβερή αποκάλυψη, αλλά για τους σημερινούς υποψήφιους διαχειριστές της Αριστεράς, σίγουρα αποτελεί ξεβράκωμα. Όπως εξάλλου και για το ΠΑΣΟΚ του τρίτου δρόμου.



Μην ξεχνάμε πως το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύθηκε την περίοδο που ήσυχοι πλέον οι αστοί απο τον "κομμουνιστικό κίνδυνο", διακήρυταν την επικράτηση των αγορών και το τέλος της ιστορίας, και προωθούσαν την νεοφιλελεύθερη "αναβάθμιση" του Καπιταλισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή με λίγα λόγια, αφού μας τελείωσε ο αντίπαλος Σοσιαλισμός, το σύστημα δεν έχει πλέον ανάγκη το παραμύθι της σοσιαλδημοκρατίας.

Και ως εκ του θαύματος λίγες μέρες μετά (27 Απριλίου - Καθημερινή), ανακοινώνονται μέτρα λιτότητας στην Γερμανία, ώστε να πιάσει - λέει - τους όρους της συνθήκης του Μάαστριχτ για το ευρώ. Στόχος της γερμανικής πλουτοκρατίας, η κατακρήμνιση του κοινωνικού κράτους της χώρας και η μείωση των μισθών !!! Η πρόοδος της Ευρώπης είχε ήδη ξεκινήσει ...


Και φυσικά επειδή λιτότητα και κοινωνικές ανατροπές στην Γερμανία, χωρίς λιτότητα και κοινωνικές ανατροπές στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν ... 3 μέρες μετά βγήκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος, ώστε να ανακοινώσει ουσιαστικά μέτρα λιτότητας για τον ελληνικό λαό και μάλιστα επ' αόριστον. Όλα αυτά ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ! 15 χρόνια μετά ο άνθρωπος αυτός συνεχίζει την λιτότητα, απο το πόστο του πρωθυπουργού, με ακόμα πιο επιθετικό ρυθμό.




Αλλά βλέπετε σήμερα ο Αλέξης, δεν θέλει να τα ακούει αυτά ... διότι ασχολείται με το ράψιμο ενός νέου ανθρώπινου κουστουμιού για τον Καπιταλισμό. Δεν εξηγειται διαφορετικά ... μάλλον χάθηκε κάπου στον τρίτο δρόμο της Ιστορίας.

Από το My Crazy Creations

3 σχόλια:

  1. Θέμα σε δόσεις !
    Σορρυ, αλλά είναι εντυπωσιακό να σκαλίζει κανείς τα αρχεία των αστικών εφημερίδων. Η αστική προπαγάνδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν την διαβάζεις μετακινώντας τον άξονα του "χρόνου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα χειρότερο είναι όταν παρουσιάζεται η λογική του "μονόδρομου", επιστημονικά τεκμηριωμένη από τους διάφορους "ειδήμονες" και ύστερα από λίγο να καταρρέει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε, πέφτουν οι μάσκες πλέον , καλό είναι αυτό
    ούτε ψύλος στον κόρφο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.