10 Δεκεμβρίου 2011

Δηλώσεις προέδρου ΓΣΕΕ


Οι δυνάμεις της ταξικής ειρήνης είναι εχθρός της εργατικής τάξης.

Σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο κ. Παναγόπουλος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ανάμεσα σε άλλα, έκανε την εξής δήλωση:

"..Όταν υπέγραψα για λογαριασμό της ΓΣΕΕ την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση που είχε αυξήσεις για τριετία, το μέσο ευρωπαϊκό πληθωρισμό κατηγορήθηκα. Αρχές του 2010 δήλωσα ότι θα υπέγραφα και μηδενικές αυξήσεις αρκεί να μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας."

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν θα υπέγραφε μηδενικές αυξήσεις ή αλλαγή σύμβασης προς το χειρότερο, δήλωσε:

"Και μείωση θα υπέγραφα μέσα από συντεταγμένη διαδικασία, δηλαδή όχι να αμφισβητηθεί η σύμβαση. Μέσα από τη σύμβαση να καθορίσουμε ότι θα προστατευτούν οι θέσεις εργασίας έναντι μιας παραχώρησης που θα έκαναν οι εργαζόμενοι. Αυτά εγώ τα θεωρώ θεμιτά μέσα στην κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί.."

Οι παραπάνω δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές του δηλητηρίου της ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού, που περνά ο κυβερνητικός και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στις γραμμές της εργατικής τάξης. Αναπαράγουν με άλλη γλώσσα τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των βιομηχάνων προς τους εργάτες. Ή δέχεστε μειώσεις μισθών και δουλειά 5ωρη, δύο με τρεις μέρες τη βδομάδα ή απολύεστε. Με βάση αυτές τις δηλώσεις είναι καθαρός ο λόγος που δυσκολεύονται να αρθρώσουν λέξεις για τη μεγάλη απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία, που οι εργάτες εκέι ξεπέρασαν αυτούς τους εκβιασμούς και διάλεξαν το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα.

Την ίδια στιγμή δίνουν χώρο στην εργοδοσία να χτυπήσει τις συλλογικές συμβάσεις, να δημιουργεί Ενώσεις Προσώπων ώστε να χτυπήσουν από άλλη μεριά μεροκάματα και εργασιακές σχέσεις.

Κάθε εργάτης να βγάλει συμπεράσματα. Οι δυνάμεις της ταξικής ειρήνης είναι εχθρός της εργατικής τάξης. Υπερασπίζονται με ζήλο τη γραμμής της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας που μας θέλει φτηνούς, ευέλικτους και είλωτες. Απομονώστε τους.

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ

5 σχόλια:

  1. Μια απορία, πέραν του τι λέει κάθε φορά αυτός ο αλήτης: Η (μόνιμη) πλειοψηφία των πασόκων στην ΓΣΕΕ από που βγαίνει; Έχω ακούσει παλιότερα ότι είναι τα διάφορα παραρτήματα του δημοσίου που τους βγάζουν. Ισχύει;

    Κι αν ισχύει, μήπως είναι ώρα να ανατραπούν κάποιοι συσχετισμοί εκεί μέσα, από την στιγμή που φανερά πλέον αυτό το όργανο δεν εκφράζει πλέον τίποτε και ούτε έχει κάποια έστω και τεχνητή σχέση με τον κόσμο της εργασίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλατεία Συντάγματος + Γκιλοτίνα = Λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναγνώστη, την ίδια απορία έχω και εγώ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα βρούνε τον δάσκαλό τους. Εξάλλου, όταν από τους 100000 εργαζομένους, είναι στο συνδικάτο 10000 και ψηφίζουν 1000 τότε εύκολα βγαίνουν αυτά τα βόδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ theotzimos αυτά γίνονταν παλιά, όπως πολλά γίνονταν παλιά. Και είναι γνωστό ότι οι πασόκοι είχαν δημιουργήσει ένα δικό τους κράτος, όπου έλεγχαν τα πάντα.
    Σήμερα όμως η ΠΑΣΚΕ διαλύεται. Σήμερα δεν τολμούν καν να βγουν να μιλήσουν σε κάποιους εργασιακούς χώρους, κι όπου βγαίνουν με τ' όνομά τους έχουν τη μορφή μπράβων της εργοδοσίας και παλιοτόμαρων που γλύφουν και έρπουν μπας κι εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

    Θα τους αφήσουμε;
    Πως μπορούμε να ζητάμε ανατροπή των συσχετισμών στην κοινωνία όταν δεν βάζουμε ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ θέμα ανατροπής των συσχετισμών μέσα στην εργατική τάξη;
    Η ΓΣΕΕ δεν είναι πλέον "απλά" πουλημένη!
    Δεν εκπροσωπεί πλέον τίποτε, είναι μια κάστα γραφειοκρατών με ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΟΥΣ μισθούς (μερικοί απλοί υπάλληλοι(!) παίζουν κοντά σε...πρόεδρο του Αρείου Πάγου εκεί μέσα!), που το αντίκρυσμά τους στον κόσμο της εργασίας είναι μηδέν!

    Θα τους αφήσουμε να ανακάμψουν;
    Γιατί θα ανακάμψουν.
    Αν ο κόσμος, οι εργαζόμενοι δουν ότι τίποτε δεν γίνεται, αν φάνε την μία ήττα πίσω από την άλλη με τις 24ωρες και τις επετειακές ανά δίμηνο, αν μπουν οριστικά στην φάση "ο σώζων εαυτόν σωθήτω", θα γίνει αυτό που λέτε σε άλλο άρθρο για την Αγγλία: http://redflyplanet.blogspot.com/2011/12/blog-post_11.html
    Και τότε θα ξαναπάρουν τα πάνω τους γιατί κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για συλλογικές διεργασίες πέρα από κάποιους "μιλημένους".

    Αυτά όμως πρέπει να μπουν και να μπουν έντονα.
    Και να τους γίνει και ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επίθεση στο κάτω-κάτω.
    ΠΟΙΟΣ είσαι ρε φίλε;
    ΠΟΥ δούλευες πριν;
    ΠΟΣΑ παίρνεις;
    ΠΟΙΑ είναι η περιουσία σου;
    Αυτά δεν είναι Αυριανίστικα. Δεν μπορεί να μη λογοδοτούν πουθενά αυτοί οι αλήτες. Οι βουλευτές του ΚΚΕ είναι υποχρεωμένοι να δίνουν το μισθό τους στο κόμμα και να πληρώνονται μετά από αυτό.
    Γιατί;
    Είναι μαλάκες αυτοί και είναι έξυπνος ο κάθε Παναγόπουλος να συσσωρεύει ελεύθερα πλούτο από την ΠΡΟΔΟΣΙΑ του προς την εργατική τάξη; (ΑΝ ανήκε και ποτέ εκεί δηλαδή...)

    Εδώ ακούμε τον προηγούμενο πρόεδρο της ΓΣΕΕ να γελά "πραγματικά συγκλονισμένος" για το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ: http://audioboo.fm/boos/515069-ellinofreneia-protopapas-gelio
    Γελοία υποκείμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.