21 Δεκεμβρίου 2011

Ακαρπη η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Οι χαλυβουργοί συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Αναδημοσιευση απο Βαθυ Κοκκινο Απ’ ότι μας ενημερώνουν τηλεφωνικά η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ της εργοδοσίας της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», εκπροσώπων των απεργών και του υφυπουργού Γιάννη Κουτσούκου απεδείχθη άκαρπη.
Ενώ τα αφεντικά της επιχείρησης έδειξαν να υποχωρούν και να αποδέχονται να μην γίνει καμιά αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς που υπάρχει, δεν θέλησαν να δεσμευτούν ότι θα επαναπροσλάβουν τους 50 χαλυβουργούς που έχουν απολύσει. Μετά απ’ αυτό οι απεργοί συνεχίζουν τον αγώνα τους («είμαστε όλοι απολυμένοι» είπε απεργός χαρακτηριστικά. «Ή θα γυρίσουν όλοι στην δουλειά ή κανένας μας» συμπλήρωσε).

Ετσι συνεχίζουν την απεργία τους, ενώ αύριο θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να επιβεβαιώσουν την απόφασή τους. Στις 6 το απόγευμα υπάρχει συναυλία έξω από τον χώρο του εργοστασίου με την συμμετοχή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, του Διονύση Τσακνή, του Μιλτιάδη Πασχαλίδη και το συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα. 

1 σχόλιο:

  1. Πριν φτάσουμε στην καινούργια κοινωνία, πρέπει να καταστρέψουμε την κυριαρχία των αστών.

    Οι εργάτες της Χαλυβουργίας Ελλάδος θα μας δείξουν τον δρόμο όταν (και εάν) καταλάβουν το εργοστάσιο με την συμμετοχή του ΚΚΕ και των κομμουνιστών και αρχίσουν να παράγουν για τον εαυτό τους και όχι για τον Μάνεσι και τους λακέδες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.