16 Δεκεμβρίου 2011

Το ΠΑΜΕ για τους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την εργοδοσία που προβαίνει σε μαζικές απολύσεις στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα (εφημερίδες κλπ.), σε εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών κλπ.
Η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ.- ΛΑΟΣ. Πετά στον Καιάδα της ανεργίας χιλιάδες ανέργους. Επιδιώκουν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση που το κεφάλαιο δημιούργησε, στοχεύοντας να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη τους που καθημερινά αυξάνουν. Γι’ αυτό και τα ΜΜΕ γίνονται το όχημα της χυδαίας προπαγάνδας ενάντια στο εργατικό κίνημα για το πέρασμα αυτών των πολιτικών.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να μην υποκύψουν. Να μην κάνουν πίσω. Να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της αστικής τάξης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) που συνασπίστηκαν ενάντια στην εργατική τάξη, και προχωρούν στις απολύσεις και την αφαίρεση δικαιωμάτων. Να έρθουν σε επαφή με τις ταξικές δυνάμεις και μαζί να δώσουμε αποφασιστική απάντηση. «Μπορούμε να τους σταματήσουμε». Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας.

Ιδιαίτερα αυτό το διάστημα βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού ALTER που είναι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δέχονται την επίθεση των ιδιοκτητών που προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν με διάφορους τρόπους. Οι εργαζόμενοι οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας που κάθε μέρα αποθρασύνεται.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές, τους εργαζόμενους, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν και αυτόν τον δύσκολο αγώνα, όπως και στην Χαλυβουργία. Να επικρατήσει το σύνθημα «να δημιουργηθούν παντού χαλυβουργίες». Είναι ανάγκη και αυτός ο αγώνας να στηριχτεί, να εκφραστεί η αλληλεγγύη, για να βγουν νικητές.

Τους εργαζόμενους στους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, στα ηλεκτρονικά έντυπα, να μην κοιτάζουν από μακριά. Να συζητήσουν συλλογικά και να αποφασίσουν να εκφράσουν αγωνιστικά την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους του ALTER. Αυτός ο αγώνας είναι και δικός τους αγώνας. Άλλωστε σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και έντυπα η επίθεση των εργοδοτών είναι ενιαία. Παντού απολύσεις, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία κλπ. Να πάρουν απάντηση εργοδοσία και κυβέρνηση από όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των ΜΜΕ.
Ο αγώνας των εργαζομένων του ALTER δεν μπορεί να σβήσει, όσα μέτρα και ανπάρει η εργοδοσία, όσες απειλές και αν χρησιμοποιήσει, όσους μηχανισμούς κλπ.
Καλούμε τα συνδικάτα να προγραμματίσουν την παρουσία τους στο χώρο που βρίσκεταιτο ALTER.

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.