13 Δεκεμβρίου 2011

Η γκάφα(;) της Ελευθεροτυπίας και η επίμαχη φωτογραφία με την προβοκατόρικη λεζάντα κατά του Κ.Κ.Ε - Γιατί η Ελευθεροτυπία άλλαξε το κόμμα (!!!) του εικονιζόμενου κομμουνιστή ηγέτη σε φωτογραφία του δίπλα στη Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα !



Carmelo Suárez - O ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος
των λαών της Ισπανίας και όχι βέβαια του Κ.Κ.Ισπανίας όπως
επίτηδες έγραψε η Ελευθεροτυπία για να ανακαλύψει στροφή στην
πολιτική του Κ.Κ.Ε.  Περισσότερα για την ιστορία του
 Κομμουνιστικού Κόμματος των λαών της Ισπανίας http://en.wikipedia.org/wiki/Communist_Party_of_the_People_of_Spain

Η «Ελευθεροτυπία της Κυριακής», 11/12/2011 σε θέμα της με τίτλο «Το ΚΚΕ και το ρεπορτάζ» δημοσιεύει επιστολή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματός μας προς την εφημερίδα για τα όσα ανυπόστατα και σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις και εκτιμήσεις του ΚΚΕ γράφει κατά καιρούς ο δημοσιογράφος της Φ. Παπούλιας αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα και τα εξής:
 
«Δεν μας προκαλεί πια καμία έκπληξη η προσφιλής στον συντάκτη σας απαράδεκτη τακτική να αποδίδει τις δικές του ευφάνταστες εμπνεύσεις σε "κύκλους" ή στελέχη του ΚΚΕ. Οσο κουραστικό κι αν είναι, είμαστε υποχρεωμένοι να προειδοποιούμε από καιρό σε καιρό τους αναγνώστες της "Ελευθεροτυπίας", γιατί προφανώς θα υπάρχουν και νέοι αναγνώστες, οι οποίοι αγνοούν τα όσα πολλά και τερατώδη έχει γράψει ο συγκεκριμένος συντάκτης κατά το παρελθόν για το ΚΚΕ, παρ' ότι έχει επανειλημμένα εκτεθεί. Αυτό το ζήτημα δεν φαίνεται να απασχολεί τον Φ. Παπούλια και συνεχίζει ακάθεκτος αυτού του είδους τη δημοσιογραφία. Θα έχει σοβαρούς λόγους».
 
Η «Ελευθεροτυπία» απαντά ότι «το ρεπορτάζ, ευτυχώς ακόμα, δεν στηρίζεται ούτε σε ανακοινώσεις του γραφείου τύπου, ούτε σε επίσημες δηλώσεις της γενικής γραμματέα και στελεχών, ούτε πολύ περισσότερο σε "ευφάνταστες εμπνεύσεις" όπως διατείνεται στην επιστολή του το γραφείο τύπου του ΚΚΕ... Αν υιοθετούσαμε την άποψη του γραφείου τύπου του ΚΚΕ, τότε απλώς θα καταργούσαμε και το ρεπορτάζ και τη δημοσιογραφία». Πράγματι, είναι τόση η αλήθεια στα ρεπορτάζ για το ΚΚΕ που στο ίδιο φύλλο, το ρεπορτάζ του ίδιου δημοσιογράφου με θέμα την επιστολή που απέστειλε το ΚΚ Ισπανίας και η Ενωμένη Αριστερά προς το ΚΚΕ και την απάντηση που έδωσε με επιστολή του το τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, το συνοδεύει με φωτογραφία, στη λεζάντα της οποίας γράφει:

«Παρουσίαση κοινής διακήρυξης 21 κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων χωρών της Ε.Ε. το 2009, όπου Παπαρήγα και Μαΐλης (κέντρο) κάθονται δίπλα στον τότε γραμματέα του ΚΚ Ισπανίας Καρμέλο Σουάρες. Φαίνεται ότι στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν οι Ιβηρες από κομμουνιστικό κόμμα κατάντησαν... ΣΥΡΙΖΑ».  

Αλλά στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία 21 Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων χωρών της ΕΕ, το 2009 μπροστά στις Ευρωεκλογές το ΚΚ Ισπανίας ουδέποτε συμμετείχε. Ο εικονιζόμενος Καρμέλο Σουάρες ουδέποτε διατέλεσε ΓΓ του ΚΚ Ισπανίας. Είναι ο ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας. Τόσο αληθινό ρεπορτάζ, τόσο σοβαρή δημοσιογραφία. Πράγματι, έχει σοβαρούς αντιΚΚΕ λόγους για να κάνει τέτοια ρεπορτάζ και ο δημοσιογράφος και η εφημερίδα.


Πηγή:www.rizospastis.gr
(Πηγή Φωτογραφίας http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=331153 )

12 σχόλια:

  1. Δε, αυτες οι επιλογες του συντακτη να δημοσιευσει την φωτογραφια του ΓΓ που εκεινη την στιγμη στρεφει το κεφαλι του προς τα αριστερα σαν να αποστρεφεται τους δυο διπλανους του ομιλητες ειναι δειγμα τεραστιας εφυιας του συντακτη. Αληθεια ποση ωρα τον σκεφτοταν? Ισως το σκεφτοταν πολυ ωρα, τοση που δεν διαπιστωσε οτι προκειτε για αλλον ΓΓ απο αυτον που θα θελε να ειναι. Του εφαγε πολυ ωρα ο συμβολισμος της φωτογραφιας του ρεπορταζ, παρα το ιδιο το ρεπορταζ.
    Δημοσιογραφοι. Γι αυτο τους αγαπαμε ακομη.
    Υ.Γ. Το "αλητες, ρουφιανοι, δημοσιογραφοι" που φωναζουν "τα παιδια" συμπεριλαμβανει και αυτους της ελευθεροτυπιας? Η δεν τους θεωρουν δημοσιογραφους?
    Απλες α-πορειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λουκέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεto! στην ποιο ύπουλη αντικομουνιστική φυλλάδα που κυκλοφορεί και όσους ανησυχούν για το προσωπικό μπορούν να πάνε να κλαφτούν στον Αλαφούζο και τον Σκαι που έχει «ειδικότητα» με τους «απολυμένους» εργαζομένους στα ΜΜΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η ελευθερωτυπια δεν ηταν μια απο της φυλαδες που ειχαν ανακαλυψει συναντηση μπαμπατζαν μπακογιανη και μαλιστα οτι το κλιμα ηταν ασχημο,μονο που τελικα η συναντηση δεν εγεινε γιατι ο τουρκος υπεξ δεν ειχε ερθει στην ελλαδα! κανω λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά πιστεύεις βρε ανώνυμε ότι ο Παπούλιας, ο Καρελιάς κλπ. δεν θα βρουν δουλειά; Ή μήπως πιστεύεις ότι στο Βήμα και την Καθημερινή είναι λιγότερο ύπουλοι αντικομμουνιστές, με τα "ιστορικά αφιερώματα" που κάνουν κάθε τρεις και λίγο;

    Ο αγώνας ενάντια στον αντικομμουνισμό δεν γίνεται με κατάρες και κακίες. Γίνεται με το να του στερήσεις τον αέρα που αναπνέει. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι ο κάθε χαρακτηρισμένος Παπούλιας. Είναι οι διάφοροι ευκολόπιστοι και ευεπίφοροι στην "δημοσιογραφία" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 4.17

    Μικρή σημασία έχει, αλλά μου φαίνεται πως ήταν το Έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως μιλάτε για την συνάντηση Ερντογάν Καραμανλή που δεν έγινε ποτέ, όμως το Βήμα είχε...αναλυτικό ρεπορτάζ;

    Θαυμάστε φαντασία:
    "Τα χαμόγελα δεν έκρυψαν την ψυχρότητα
    Το παγωμένο κλίμα που επικρατεί εσχάτως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατεγράφη, παρά τα χαμόγελα, και κατά την εθιμοτυπική συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Τον κ. Ερντογάν συνόδευσαν στην Αθήνα ο νέος υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου και ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής της ομάδας διαπραγματεύσεων με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς.

    Ενδεικτικό της βεβαρημένης ατμόσφαιρας, στην οποία έχουν συμβάλει και οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ερντογάν με τις οποίες συνέδεσε την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με την εκλογή μουφτήδων και τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, είναι ότι δεν είχαν προγραμματιστεί επίσημες δηλώσεις των δύο ανδρών. Αν και δεν είχε καταρτιστεί συγκεκριμένη ατζέντα, η συζήτηση κάλυψε όλα τα θέματα του φακέλου «ελληνοτουρκικές σχέσεις».

    Ο Πρωθυπουργός επανέφερε το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης που έχει ανέβει πολλές θέσεις στην κυβερνητική ατζέντα. Αν και η Αθήνα δεν έλαβε στις Βρυξέλλες την υποστήριξη που ανέμενε για κοινές ευρωπαϊκές δράσεις στο Θέμα της λαθρομετανάστευσης προκειμένου να πιεστεί και η Τουρκία, ο κ. Καραμανλής επιμένει ότι η ,Αγκυρα πρέπει να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες από το 2001.

    Ο κ. Καραμανλής επιμένει και στην ανάγκη μείωσης της έντασης στο Αιγαίο. Η ,Αγκυρα δεν έχει σταματήσει τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις παραβάσεις του FIR Αθηνών. Ηρεμία στο Αιγαίο προκρίνουν καθώς φαίνεται και οι Αμερικανοί που πολύ πρόσφατα, διά στόματος του νέου βοηθού υπουργού Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις Φίλιπ Γκόρντον, χαρακτήρισαν το αρχιπέλαγος περιοχή στρατηγικής σημασίας και μίλησαν για «εκκρεμείς» διενέξεις που αν επιλύονταν Θα μείωναν το ενδεχόμενο κρίσης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας."

    Υπόψη ότι η συνάντηση που περιγράφει αναλυτικότατα δεν έγινε ποτέ γιατί τελικά ο Ερντογάν δεν ήρθε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τότε όλοι έχουμε δίκιο: Την είχαν πατήσει Βήμα, Έθνος, Ελευθεροτυπία. Απλά το Βήμα ήταν το μόνο που έκανε και...αναλυτικό ρεπορτάζ!

    Πάντα στην πρωτοπορία η "έγκυρη" εφημερίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Yuri είπε...
    Φίλε δεν είναι θέμα κακίας είναι θέμα να ξεμπερδεύεις με αντιπάλους και το ότι είναι κάποιος εργαζόμενος δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλοάμ (έχω γνωρίσει φασίστρια και ξεπουλημένους εργάτες άλλωστε σε ξεπουλημένες συνειδήσεις δεν στηρίχτηκαν οι δοτές πλειοψηφίες που εκλέχθηκαν οι διάφοροι εργατοπατέρες ΓΣΣΕ ΑΔΕΔΥ ) τι να κάνουμε τώρα να κλάψουμε γιατί ο «εχθρός» χάνει η θυσιάζει ένα ιδεολογικό του όπλο ??? Ο Ταξικός πόλεμο δεν είναι φρου φρου και αρώματα είναι πόλεμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν ξερω για την συναντηση καραμανλη εγω λεω για μπακογιανη μπαμπατζαν !εχει σημασια απλα και μονο γιατι δειχνη το επιπεδο αυτων των φυλαδων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με αυτή τη λογική όμως "ανώνυμε" να κλείσει και η vodafone που παρακολουθούσε για λογαριασμό της CIA τα κινητά. Δεν είναι αντίπαλος αυτός που σου παρακολουθεί το κινητό ή τα site που διαβάζεις κλπ.; Δεν ξέρω...ξέρεις εσύ κάποια εταιρεία που λειτουργεί με κάποια..."ηθική";
    Και ούτε ξεπουλά αναγκαστικά την συνείδησή του όποιος δουλεύει τυπογράφος ή ακόμη και δημοσιογράφος στην Ελευθεροτυπία.

    Τέλος πάντων, απλά προσωπικά θεωρώ ότι η Ελευθεροτυπία (ειδικά τον τελευταίο καιρό, γιατί παλιότερα ο ρόλος της ήταν πιο βρώμικος κατά τη γνώμη μου) δεν είναι αυτό που λέμε "βασικός αντίπαλος".

    Όσο για το γνωστό κκεδολόγο Παπούλια και τις "πληροφορίες" του, δεν απέχει και πολύ από την κατηγορία "γραφικός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. -Ο ρόλος της "ελευθεροτυπίας" είδικά, είναι κομβικός στον αντικομμουνισμό γιατί παρουσιάζεται σαν δήθεν "αριστερή" και "κινηματική" εφημερίδα.
    -Σε θέματα ιστορίας έχει γράψει και χειρότερα από τις ¨δεξιές", ενώ δεν παραλείπει ποτέ να προσφωνεί τον σ.Στάλιν "δικτάτορα".
    -Καλό θα ήταν να θυμόμαστε και ποιον ρόλο έπαιξε για την δημιουργία κλίματος που θα ευνοούσε την επίθεση της 20ης Οχτώβρη στο ΠΑΜΕ.
    Βρε, λουκεεεεεεεεεεεεεεέτοοοοοοοοοο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.