31 Δεκεμβρίου 2011

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ... κείμενα, ατάκτως ερριμμένα ...


Νίκος Μπογιόπουλος

**
*
Λεφτά υπάρχουν! (1)
*
Περίπου 500 δισ. ευρώ (!) σε πάνω από 500 τράπεζες της ΕΕ χορήγησε προχτές η ΕΚΤ
με το συμβολικό επιτόκιο του 1%.
Υπάρχει καμία αμφιβολία πως «λεφτά - τελικά - υπάρχουν»;...
***
Λεφτά υπάρχουν! (2)
*

Διπλασιάστηκε μάθαμε το ποσό της εισφοράς της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Η αύξηση αγγίζει το 1 δισ. ευρώ!
Το επιπλέον αυτό ποσό που δίνει η Ελλάδα στο ΔΝΤ είναι περίπου δυο φορές μεγαλύτερο από εκείνο που θέλει να κόψει η κυβέρνηση από τις επικουρικές συντάξεις για να ...«νοικοκυρέψει» τα Ταμεία.
Υπάρχει καμία αμφιβολία, τελικά, τόσο για το αν «λεφτάυπάρχουν», όσο κι από πού τα βουτάνε αυτοί που λένε ότι «δεν υπάρχουν»;...
***
Υπουργός Οικονομίας...
.
ο κ. «Lehman Brothers»!
*
Οι «αξίες» που συναπαρτίζουν το συνάφι του παγκόσμιου κατεστημένου, είτε πρόκειται για πολιτικές είτε για τεχνοκρατικές «αξίες», δεν πάνε ποτέ και πουθενά χαμένες!
Αυτό το ύψιστο αξίωμα του διεθνούς καπιταλισμού, πιστοποιήθηκε με τον πιο αυθεντικό - για τη σαπίλα του συστήματος - τρόπο χτες στη Μαδρίτη.
*
Σύμφωνα με την είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των ειδησιογραφικών πρακτορείων, ο κ. Λουίς ντε Γκίντος αποτελεί τον νέο υπουργό Οικονομίας της Ισπανίας.
Την ανακοίνωση του διορισμού του έκανε μάλιστα αυτοπροσώπως ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.
*
Ποιος είναι, όμως, ο Λουίς ντε Γκίντος, ο νέος «τιμονιέρης» της οικονομίας της Ισπανίας;
Εδώ βρίσκεται το απίθανο:
Πρόκειται για τον κύριο που είχε διατελέσει πρόεδρος για την Ισπανία και την Πορτογαλία της «Lehman Brothers» !
*
Της τράπεζας, δηλαδή, που στις 15 Σεπτέμβρη του 2008 κατέρρευσε στις ΗΠΑ!
Και ήταν ακριβώς η κατάρρευση της συγκεκριμένης τράπεζας, της «Lehman Brothers», που λειτούργησε ως ντόμινο και αποτέλεσε την παγκόσμια «καμπάνα» εκδήλωσης της καπιταλιστικής κρίσης!
*
Να, λοιπόν, ποιοι είναι οι κατά τόπους «πατριώτες», αυτοί που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν την κρίση:
Εκείνοι οι ίδιοι που δημιούργησαν την κρίση !
*
Ιδού ποιοι είναι οι «σωτήρες»,
από τον Μόντι και τον Ντράγκι της «Goldman Sachs» μέχρι τον Γκίντος της «Lehman Brothers» και τον δικό μας τον κ. Παπαδήμο της ΕΚΤ:
Αυτοί που οι ζημιές των τραπεζών τους μετατράπηκαν σε ανείπωτα βάρη για τους λαούς,
όσο και οι άλλοι που μέσα από τις κομπίνες της χρηματιστικής ολιγαρχίας μέσω των δικών τους τραπεζών
- βλέπε: Goldman Sachs -
μετατρέπουν την κρίση σε δυστυχία για τους εργαζόμενους και τη δυστυχία σε «ευκαιρία» νέου θησαυρισμού για τους ανά την υφήλιο πλουτοκράτες.
***

Το σύστημα της μίζας
*
Ο τρελός χορός μίζας και αθλιότητας που συνοδεύει τις υποθέσεις σκανδάλων και διαφθοράς και ήρθε ξανά στην επιφάνεια με αφορμή τη γερμανική εταιρεία «Ferrostaal» και την υπόθεση των υποβρυχίων,
αντί να γίνεται «ευκαιρία» συμψηφισμού και συμβιβασμού μεταξύ των αποβρασμάτων, αντί να μετατρέπεται σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και σε αποπροσανατολιστικό θέαμα για την «υποστύλωση» του σάπιου καθεστώτος των κυβερνώντων και των συγκυβερνώντων,
μπορεί, αντίθετα, να αποτελέσει την ευκαιρία για να φωτίζεται η μέγιστη αλήθεια.
*
Και η μέγιστη αλήθεια είναι ότι
το «πώς» κυβερνάει κανείς, έντιμα ή άτιμα, πέρα από πρόσωπα ή προθέσεις, αλλά με την έννοια της πολιτικής ως γενικής συνισταμένης των όρων της κοινωνικής οργάνωσης, είναι αντανάκλαση του«προς όφελος ποιου» κυβερνάει.
*
Εν ολίγοις,
μόνο και εφόσον κάποιος κυβερνάει με γνώμονα ότι οι τηλεπικοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό, ότι τα ναυπηγεία συνιστούν στρατηγικό κλάδο προς όφελος του λαού και ότι τα σύνορα δεν είναι το πρόσχημα για να παίζουν τα παιχνίδια τους οι πλασιέ των όπλων,
μόνο και εφόσον κάποιος κυβερνάει με πυξίδα την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών,
μόνο και εφόσον κάποιος κυβερνάει όχι υπό τον έλεγχο των μονοπωλίων, αλλά υπό τον διαρκή εργατικό και λαϊκό έλεγχο,
τότε και μόνο τότε αυτός ο κάποιος, και θέλει και πράγματι μπορεί να «κόψει το βήχα» στις «Siemens» και στις «Ferrostaal»
και μαζί να «κόψει τα χέρια» τόσο στους μιζαδόρους, όσο και στους δωρολήπτες.
*
Αντίθετα, όποιος κυβερνάει σαν αυτούς που κάθε τρεις και λίγο υπόσχονται ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο», όποιος κυβερνάει για λογαριασμό του κεφαλαίου, ξεπουλώντας
(με όλους τους τύπους της αστικής κοινοβουλευτικής νομιμότητας)
τις τηλεπικοινωνίες στις «Siemens», τα ναυπηγεία στις «Thyssen» και ρυθμίζει τους εξοπλισμούς σύμφωνα με τις «ανάγκες» κερδοφορίας των μονοπωλίων,
τότε, εκείνο που υπηρετεί και αναπαράγει δεν είναι παρά το σύστημα - θερμοκήπιο μιας «εντιμότητας» απολύτως σύμφυτης με τη νομιμότητα της καπιταλιστικής μπίζνας.
Ενα θερμοκήπιο, δηλαδή, που ανατροφοδοτεί συνεχώς το δημόσιο βίο με «μπουμπούκια» μιζαδόρων και δωροληπτών.
***
Του ΚΥΡ (από το «Ημερολόγιο 2012»)
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Stavrovelonia

3 σχόλια:

 1. Είτε έτσι, είτε ... γιουβέτσι, εγώ, εύχομαι από καρδιάς

  Χρόνια Πολλά, Καλή Αγωνιστική Χρονιά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρόνια πολλά, αγωνιστικά, με φλόγα στην καρδιά!
  Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη στους νέους αγώνες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν θα είμαι και πολύ πρωτοχρονιάτικος, γιατί κάποιοι μας σκάβουν το λάκκο ανοιχτά πλέον και μου είναι δύσκολο να ξεχαστώ με τον αϊ-Βασίλη αυτή την στιγμή.

  Οι δύο κεντρικές φυλλάδες του συστήματος σήμερα ρίχνουν ομοβροντία: Το μεν Βήμα λέει ότι η Τρόϊκα έρχεται αποφασισμένη για απολύσεις γιατί...:
  "...ο αριθµός των γιατρών, των δασκάλων, των δικαστικών, των εφοριακών, των καθηγητών ανά δέκα χιλιάδες κατοίκους, είναι µεγαλύτερος εκείνου των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών. Θα καταφθάσουν λοιπόν αποφασισµένοι περισσότερο από κάθε άλλη φορά να επιβάλουν απολύσεις και καταργήσεις φορέων και οργανισµών µε διατάξεις άµεσης εφαρµογής που θα ενσωµατωθούν στο µνηµόνιο plus."
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=436867&h1=true

  Έχουμε λοιπόν πολλούς γιατρούς γι αυτό δεν έχουμε καλό σύστημα υγείας, έχουμε πολλούς δασκάλους γι αυτό η παιδεία πάσχει, έχουμε πολλούς δικαστικούς γι αυτό οι δίκες γίνονται 10 χρόνια μετά!!!
  Τ' ακούσαμε κι αυτά...

  Όμως η ιστορία δεν σταματά εδώ. Τίποτε δεν πρόκειται να πετύχουν με τα μέτρα και το ξέρουν, οπότε μας πάνε για ΚΑΝΟΝΙΚΗ χρεωκοπία, με ενεργοποίηση των cds!
  "...να ενεργοποιηθούν (για πρώτη φορά από τη δηµιουργία τους) τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) έναντι αναγκαστικής αθέτησης πληρωµών του κράτους προς τους δανειστές του. Υποστηρίζεται από την πλειονότητα των αναλυτών ότι αυτό είναι αναγκαίο να συµβεί προκειµένου να αποκατασταθεί η εµπιστοσύνη των διεθνών αγορών στην αξιοπιστία των ασφαλίστρων κινδύνου."
  (Από το ίδιο άρθρο)

  Και φυσικά επειδή χρεοκοπία, με μαζικές απολύσεις, εξαφάνιση των μισθών ΚΑΙ των καταθέσεων δεν μπορεί να συμβεί άνευ...εκλογών, επανενεργοποιούν το σενάριο για εκλογές το Φλεβάρη, με το κλασσικό δίλημμα:
  Ευρώ ή δραχμή;

  Κι εδώ τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά:
  Ήδη ο Προβόπουλος έχει ξαμολυθεί κυριολεκτικά και με συνέντευξή του στην Καθημερινή ΚΑΙ άρθρο του στο Βήμα μας μιλά για την..."κόλαση της δραχμής". Μιλάμε για δηλώσεις που μπροστά τους ο Eddie στον "Εφιάλτη στο δρόμο με τις Λεύκες" μοιάζει με αθώο βρέφος!
  Κόλαση, πείνα, δυστυχία, δεκαετία του '50 και φυσικά η...εκδίκηση: "αυτοί που κυρίως χάνουν σε τέτοιες καταστάσεις είναι οι αδύναμοι" λέει το πουλέν των αστών με τα γνωστά κροκοδείλια δάκρυα της υποκρισίας.
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100043_31/12/2011_467873
  Ταυτόχρονα φυσικά τα...γκάλοπ δίνουν και παίρνουν: 72,2% των πολιτών μας λέει το Βήμα θέλουν το ευρώ. Αυτό το 0,2% είναι που δίνει όλη την εγκυρότητα στην καλή μας φυλλάδα που εφηύρε την συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν...

  Οι εκλογές λοιπόν μπορεί να έρθουν πολύ σύντομα με όλα τα ζόμπι να βγαίνουν στους δρόμους απειλώντας θεούς και δαίμονες αν ο λαός τολμήσει να αποφασίσει κάτι άλλο από την...χρεοκοπία και την εξαθλίωσή του!!

  Την ίδια στιγμή ΘΛΙΒΕΡΑ δίκτυα "αλληλεγγύης" χωρίς καμία προοπτική και στόχο αναπτύσσονται μέσα από τους διάφορους ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ χώρους κοινωνικής δικτύωσης: Καθηγητές κάνουν τσάμπα μαθήματα, ανταλλακτικά παζάρια, φιλανθρωπίες και ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ.
  http://alturl.com/veoxc

  Πετάνε το μπαλάκι της επιβίωσης στην κοινωνία:
  "Βγάλτε τα πέρα όπως μπορείτε", μας λένε. "Πουλήστε, ανταλλάξτε, προσφέρετε υπηρεσίες ο ένας στον άλλο, το κράτος για εσάς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, οι επιχειρηματίες κοιτάνε τις εξαγωγές τους, οι επενδυτές τα κέρδη τους κι εσείς κοιτάξτε να επιβιώσετε όπως μπορείτε, δίνοντάς μας όμως το "οκ" για το ευρώ, γιατί αλλιώς.... σας υποσχόμαστε την πραγματική κόλαση!!"

  Αν ο λαός υποκύψει τώρα η δυστυχία θα μονιμοποιηθεί στο σβέρκο του.
  Πρέπει να βρει το κουράγιο να πει ΟΧΙ.
  OXI-OXI-OXI
  ΑΥΤΟ είναι το στοίχημα του 2012, με πολύ μεγάλο μάλιστα τίμημα αν χαθεί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.