14 Δεκεμβρίου 2011

Το Γνωστό Σύμπαν




Το φιλμ Γνωστό Σύμπαν παίρνει τους θεατές από τα Ιμαλάια και μέσω της ατμόσφαιρας μας οδηγεί στο σκοτεινό διάστημα έως το λυκόφως του Big Bang. Κάθε αστέρι, πλανήτης και κβάζαρ που βλέπετε  στην ταινία είναι δυνατόν να φανεί σωστά λόγω του πιο πλήρους χάρτη του σύμπαντος τεσσάρων διαστάσεων που υπάρχει, ο Άτλας του Ψηφιακού Σύμπαντος, που συντηρείται και ενημερώνεται από αστροφυσικούς στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

6 σχόλια:

  1. Μόνο όταν η ανθρωπότητα οικοδομήσει τον κομουνισμό, θα έχει μέλλον, θα φύγει από την προϊστορία και θα αρχίσει να γράφει ιστορία! Τότε που οι επιστήμες θα έχουν σκοπό να υπηρετούν τον άνθρωπο και όχι το αρρωστημένο κέρδος των ελάχιστων. Θα χτίζουν τα όνειρά μας, τότε θα κοιτάξουμε στα άστρα και θα βάλουμε πλώρη στην απεραντοσύνη του διαστήματος!

    Μόνο μια κομμουνιστική κοινωνία, μια σοσιαλιστική οργάνωση της, θα μπορέσει να βρει εκείνους τους πόρους, εκείνα τα ταλέντα που θα οδηγήσουν την επιστήμη σε δυσθεώρητα ύψη!

    Μέχρι τότε, μπορούμε να ονειρευόμαστε μια τέτοια κοινωνία! Και φυσικά να παλέψουμε για να ρθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ^^καληπερα Θανο : ]]]]

    Κατι τετοια βλεπω και μετα μιζεριαζω στον πλανητη γη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αστρονομία με συνάρπαζε από μωρό παιδί. Είναι πραγματικά αχανές το [i]γνωστό Σύμπαν[/i]. Σε κάνει να αναρωτιέσαι τί κάνουμε εδώ, ότι είμαστε ασήμαντοι και άλλα τέτοια.
    Πλην όμως, ο άνθρωπος, με τα, ας πούμε, 6Κy πολιτισμικής ιστορίας, κατάφερε να αψηφήσει την βαρύτητα και να πετάξει, να κατασκευάσει τεχνητό δορυφόρο και να βγάλει διαστημοσυσκευές εκτός ηλιακού συστήματος, οι οποίες συνεχίζουν να στέλνουν δεδομένα μέχρι σήμερα. Κι αυτά τα δύο τελευταία γεγονότα μέσα σε μόλις είκοσι χρόνια απόσταση.
    Έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε τα πάντα. Ξεκλειδώνουμε τα μυστικά που υπάρχουν μέσα στην ίδια τη φύση και τα χρησιμοποιούμε με τρόπο που από μόνα τους δεν θα γίνονταν -ίσως- ποτέ.
    Μας περιορίζει ο ένας βασικός νόμος: η παραγωγή με γνώμονα το κέρδος, κι αυτό συμβαίνει από τις αρχές του πολιτισμού, με διαφορετικές μορφές και τρόπους μέσα στην ιστορία. Ο σοσιαλισμός λύνει το βασικό αυτό πρόβλημα, με την παραγωγή με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας. Ο κομμουνισμός όμως θα απελευθερώσει τον Άνθρωπο, με την παραγωγή με γνώμονα τις δυνατότητες. Μόνο τότε θα γνωρίσουμε πραγματικά τον κόσμο που μας περιβάλλει και θα κατακτήσουμε τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ααα, εδώ είμαστε! Το αντικείμενό μου, ξέρεις ότι ψοφάω για κάτι τέτοια :)
    Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, αργά η γρήγορα θα απλώσουμε τα φτερά μας κι όξω απ' την παράγκα, κι αυτό μόνο με κομμουνισμό φυσικά. Δεν μπορεί να γίνει με άλλα κοινωνικοπολιτικά συστέμια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γι αυτό έγινα φυσικός γαμώτι μου.... πως έμπλεξα με τις κεραίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά από όλα αυτά, το ζητούμενο για επιβίωση, για εργασία και για δωρεάν παιδεία υγεία πρόνοια κτλ κτλ δεν έχει ακόμα λυθεί! Πόσο στενοχωριέμαι, πόσο θυμώνω... Για να δούμε... Θα δικαιωθεί ιστορικά αυτή η δεκαετία ή θα είναι ένας μεσαίωνας καινούργιος;; Το πραγματικό δίλλημμα είναι αυτό... Δεν έχουμε λύσει τα μικρά μας, γι αυτό δεν βλέπουμε τα μεγάλα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.