24 Δεκεμβρίου 2011

ΕΣΣΔ: Με το χέρι στην καρδιά.

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από την ανάγκη που διαπίστωνε ο συγγραφέας ότι οι απλοί άνθρωποι παραπληροφορημένοι από την αντισοβιετική προπαγάνδα είχαν ανάγκη να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι ποια ήταν η πραγματικότητα στην ΕΣΣΔ.

Διάφορα ερωτήματα είχαν τεθεί και στον ίδιο το συγγραφέα από το φιλικό του περιβάλλον. Πώς έζησες εκεί; Πείνασες; Δυστύχησες, σε παρακολουθούσε η αστυνομία ή όλα αυτά είναι υπερβολές;
Ερωτήματα όπως: Ποια ήταν η καθημερινότητα στη Σοβιετική Ενωση; Ποια χώρα ήταν αυτή; Πώς ζούσαν άραγε οι απλοί άνθρωποι; Τέτοια ερωτήματα, με ορισμένη δυσπιστία, έθετε και ο ίδιος ο συγγραφέας όταν βρέθηκε στη Σοβιετική Ενωση το 1968.

Δυο δεκαετίες μετά την ολοκλήρωση και σε συμβολικό επίπεδο της διαδικασίας αντεπαναστατικών ανατροπών και καπιταλιστικής παλινόρθωσης το 1991 και με την αστική προπαγάνδα να οργιάζει πως είναι έγκλημα να ζουν οι εργάτες χωρίς καπιταλιστές, είναι εύλογο στους εργαζόμενους και στη νεολαία να γεννιούνται ερωτήματα με τα οποία ασχολείται ο συγγραφέας.
«Με το χέρι στην καρδιά», ο συγγραφέας δίνει ολοζώντανες πολλές πλευρές και απαντήσεις για την καθημερινότητα στη Σοβιετική Ενωση. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις: «Σύγχρονη Εποχή».


12 σχόλια:

  1. ".... σα χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
    τους έχω σιχαθεί !!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε-ανώνυμε! Αν μέσα από την επιστήμη, την πολιτική, την κοινωνία και τα ΜΜΕ, κάποιοι κουκουλοφόροι κουκουλώνουν την αλήθεια και την πραγματικότητα, αυτό δεν συμβαίνει επειδή κάποιοι είναι καλοί και κάποιοι κακοί,συμβαίνει γιατί η επιστήμη, η πολιτική κλπ. χρησιμοποιούνται από την αστική τάξη, δηλαδή το κεφάλαιο, εναντίον της εργατικής τάξης, δηλαδή εναντίον αυτών που παράγουν τον πλούτο. Δεν ευθύνονται για αυτό η επιστήμη, η πολιτική και η κοινωνία, είναι ζήτημα που η απάντησή του βρίσκεται στο ποιός και για ποιόν ασκεί την εξουσία. Αλήθεια το βιβλίο το διάβασες; Έχεις εσύ άλλη άποψη που την έχεις διαμορφώσει μόνος σου (όπως ο συγγραφέας) ή προτιμάς να αναμασάς ότι σου προσφέρουν οι κουκουλοφόροι της αστικής εξουσίας μέσω των ¨επιστημόνων", των ¨πολιτικών", των ¨ειδικών", των "ΜΜΕ" κλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. thanosAIAS

    Ε απο τη στιγμή που όπως λες δεν ξέρεις και πολλά γράμματα (αν και φαίνεται), τι ήρθες να κάνεις εδώ?

    Η γνώση είναι δύναμη γιατι σου δίνει επιλογές, διεξόδους και λύσεις σε προβλήματα! Και πάντα, μα ΠΑΝΤΑ απαιτεί πολύ κόπο για να την αποκτήσει κανείς και υπομονή!

    Με το να μπαίνεις εδω μέσα με αυτό το ύφος και να μοστράρεις την αγραμματοσύνη σου, μάλλον για φαφλατάς μου κάνεις!

    Δεν έχουμε την υποχρέωση να ασχολούμαστε με τον κάθε βλαμμένο εδω μέσα, εδώ δεν είναι το press.gr να βγάζει ο καθένας τα αποθημένα του.

    Παρακαλώ τα παιδια που διαχειρίζονται το site να σβήνουν συστηματικά και να μπανάρουν τους βλαμμένους, πληρωμένους και μη.

    Θέλουμε να συζητάμε πολιτισμένα! Να πάτε να βγάλετε τον αντικομμουνισμό σας αλλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει διαβάσει κανείς το βιβλίο να μας πει κάτι παραπάνω; (Γιατί το αρχικό κείμενο είναι απλά αναδημοσίευση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το διάβασα. Ήταν λίγο φλύαρο αλλά πολύ ευανάγνωστο και συγκινητικό.
      Ουσιαστικά, στο βιβλίο περιγράφεται η ιστορία του συγγραφέα στη Σοβιετική Ένωση, οι συνατήσεις και γνωριμίες του με τους Σοβιετικούς πολίτες, ο τρόπος ζωής τους και η ένταξή του σε αυτή την κοινωνία κτλ. Κριτικάρει αρκετά τα προβλήματα και δεν τα παρουσιάζει όλα ρόδινα.
      Αξίζει.

      Εγώ, αφού το διάβασα, το χάρισα σε ένα φίλο :)

      Διαγραφή
  5. cos και thanosaias τα σχολια σας ειναι στον αερα διοτι το ανωνυνο τρολ εσβησθη. Αν επιθυμειτε να σβηστουν και τα δικα σας, μου το λετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βρε μην τους σβηνετε,στουσ δυσκολουσ καιρους που περναμε καλο ειναι να διαβαζουμε μια σαχλαμαρα ετσι για να γελαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία απο το βιβλίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περαστικε, μαλλον πρεπει να περιμενουμε καποιον που το εχει διαβασει να μας πει, δεν βρηκα περισσοτερες πληροφοριες στο νετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γεια σας...ειμαι ενας απο αυτους που εχουν βαρεθει να ακουνε απο τους Μακλερηδες των λαων για την κολαση που ζουσαν οι ανθρωποι στην ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ...οταν σημερα πολλοι ανθρωποι ψαχνουν να βρουν τροφη στα σκουπιδια και στεγη σε καποιο υποστεγο πολυκατοικιας...αναρωτηθηκα αν ηταν ετσι και στην ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,δηλ. κολαση!Ετσι αποφασισα να αγορασω αυτο το βιβλιο...βρισκομαι στο 2ο κεφαλαιο...ο λογος ειναι απλος και καπου καπου ποιητικος...ο συγγραφεας ειναι πολυ παραστατικος και νιωθεις οτι πραγματι λεει τα πραγματα απο την καρδια του κι οπως τα εζησε αυτος...κι απο το λιγο που εχω διαβασει εχει δωσει απαντηση σε πολλα ερωτηματα που ειχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ^^ να σαι καλα φιλε! Σκοπευω να το παρω καποια στιγμη : ]]]]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.