25 Δεκεμβρίου 2011

Ένα μικρό βήμα εμπρός ... για τους εργαζόμενους του ALTER


Απάντηση Απλήρωτων Εργαζομένων Alter 

Εμείς οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Alter απευθυνόμαστε στους συναδέλφους μας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τη βάρβαρη επίθεση της εργοδοσίας.

Έχουν ήδη συμπληρωθεί 48 ώρες που μας έθεσε εκβιαστικά ο μεγαλομέτοχος
του Alter κ. Γιώργος Κουρής προκειμένου να δεχτούμε να γυρίσουμε στην εργασία μας χωρίς την καταβολή ούτε ενός ευρώ από τα δεδουλευμένα 10 και πλέον μηνών και χωρίς να έχει πληρώσει, όπως έχει υποχρέωση, το Δώρο των Χριστουγέννων.


Εμείς οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Alter απαντάμε:

* Δεν θα υποκύψουμε στο νέο εκβιασμό γιατί ποτέ δεν είχαμε εμείς τη διαχείριση της εταιρίας, ούτε συμμετείχαμε ενεργά στη διοίκηση και βεβαίως ποτέ δεν ζητήθηκε η άποψή μας για το παραγόμενο προϊόν ή τη διαχείρισή της.

* Δεν θα δεχθούμε καμία διαπραγμάτευση με το μεγαλομέτοχο Γ. Α. Κουρή χωρίς την παρουσία των τριών σωματείων, της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ καθώς και των εργασιακών εκπροσώπων των εργαζομένων και την παρουσία και συμμετοχή στη διαπραγμάτευση των νομικών μας συμβούλων.

* Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μας μέχρι στιγμής και οι καθημερινές μας ανακοινώσεις έχουν τρομάξει όσο τίποτα άλλο τους εργοδότες, τους καναλάρχες αλλά και όλους τους ιδιοκτήτες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με αποκορύφωμα την απαράδεκτη ενέργεια της Digea να σαμποτάρει το σήμα του "ALTER" στην ψηφιακή εκπομπή, ακόμη και τη διακοπή εκπομπής του σήματος του σταθμού από τον πομπό του Υμηττού.

* Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε με το μεγαλομέτοχο κ. Γ. Α. Κουρή εφόσον δεν καταβάλει το Δώρο των Χριστουγέννων όπως έχει υποχρέωση από τον νόμο, όπως άλλωστε προβλέπεται και για τη μη καταβολή έως σήμερα των δεδουλευμένων.

* Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως στον μεγαλομέτοχο αλλά και στον υποψήφιο επενδυτή τον οποίο μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε, ότι συνεχίζουμε τον έντιμο αγώνα που ξεκινήσαμε, ενωμένοι σαν γροθιά και έχοντας την πλήρη συμπαράσταση τόσο των συναδέλφων μας στα ΜΜΕ όσο και χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι όλες αυτές τις ημέρες το απέδειξαν έμπρακτα στηρίζοντας εμάς και τις οικογένειές μας τις δύσκολες ημέρες που περνάμε.

Η Επιτροπή Αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων του Alter.

10 σχόλια:

  1. Πάντως αν το δούμε λίγο διαφορετικά, πέρα δηλαδή απο το γεγονός ότι στο Άλτερ υπάρχουν εργαζόμενοι των 800-1000 ευρω που ταξικά ανήκουν στην εργατική τάξη κτλ...δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν θέλω να ξεπεραστεί η κρίση στα μίντια.
    Δηλαδή να επιστρέψουν οι του Άλτερ στη δουλειά τους για να φροντίζουν να μας λέει ο Κώνστας ότι πρέπει να σκύψουμε και να απολαύσουμε τον βιασμό, η Κάτια Μακρή ότι ο ΓΑΠ είναι ο σωτήρας της χώρας, ο Μάκης ότι θα έρθει η μετοχή της τράπεζας της Ανατολής και θα σωθούμε, και ο Χαρδαβέλλας ότι υπάρχουν εξωγήινοι που επικοινωνούν με την Μέρκελ.
    Πέρα δηλαδή απο την ταξική θέση των εργαζομένων στα μέσα (την οποία ποτέ οι ίδιοι δεν κατάλαβαν γι'αυτό σχεδόν όλοι είναι τσιράκια του κεφαλαίου) το ταξικό συμφέρον των εργαζομένων νομίζω θα ήταν να έκλειναν όλα τα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε 2310net δυστυχώς αυτή η λογική εφαρμόστηκε και ανάποδα: Θυμάσαι παλιότερα που έλεγαν ότι επιτέλους πρέπει να σπάσει η μονοκρατορία της ΕΡΤ και του Χαντζάρα; Το αποτέλεσμα ήταν οι Χαντζάρες να...πολλαπλασιαστούν, να επεκταθούν σε όλους τους τομείς και να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι όλη η Ελλάδα απαιτεί big brother, Ψινάκη και Μπάμπη Παπαδημητρίου!

    Σήμερα πλέον υπάρχει η ανάποδη μόδα: Να κλείσουν μερικοί απ' αυτούς για να ελαττωθεί κάπως η προπαγάνδα!
    Όμως η προπαγάνδα δεν πρόκειται να ελαττωθεί.

    Ποιοί νομίζεις ότι θα βρουν δουλειά από την Ελευθεροτυπία που κλείνει; Οι τυπογράφοι ή ο Καρελιάς; Τι θα πεις αν δεις την Κάτια Μακρή να σου λέει το δελτίο στην ΕΤ1; Πως σου φαίνεται να εξαφανίζεται ο Χατζηνικολάου και να σου μένει ο μουτζούρης του...Στραβελάκη και του Καψή;
    Τι να σε φάει ο λύκος, τι να σε φάει η αρκούδα αγαπητέ. Λίγα πράγματα θ' αλλάξουν γιατί η κυρίαρχη ιδεολογία δεν αλλάζει, είτε με πολλά είτε με λίγα κανάλια, ειδικά όταν μιλάμε για πανάκριβες ιστορίες όπως η τηλεοπτική εικόνα.

    Εκείνο που λες λοιπόν είναι ότι δεν είναι δυνατόν κάποιοι να κάνουν μπίζνες με τα ΜΜΕ, να τσιμπάνε εκατομμύρια (είτε άμεσα είτε έμμεσα από δουλειές κλπ.) και ξαφνικά όταν το πάρτι τελειώνει απλά να πετάνε τους εργαζόμενους στο δρόμο, επειδή..."αδυνατούν" να βάλουν χέρι στους προσωπικούς λογαριασμούς τους για να τους πληρώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε Yuri
    Η αναλογία της κυρίαρχης ιδεολογίας με την ποσότητα υπάρχει. Όχι ως προς το περιεχόμενο, αφού αυτό ήταν τέτοιο προτού καν εμφανιστούν τα ΜΜΕ με τη μορφή που έχουν σήμερα, αλλά ως προς τη μορφή.
    Η απελευθέρωση των ΜΜΕ δημιούργησε δύο πράγματα:
    α) την ιδέα ότι η ελευθερία της αγοράς στο χώρο του Τύπου στου προσφέρει αντικειμενικότητα που δεν μπορεί να σου προσφέρει το κρατικό/δημόσιο μονοπώλιο
    β) μια νέα γενιά, έναν πολλαπλασιασμό των παραγόντων/κεφαλαιοκρατών στον χώρο του Τύπου. Ο Χατζηνικολάου, ο Ανασασιάδης, ο Τράγκας, ο Τριανταφυλλόπουλος και πολλοί άλλοι απο δημοσιογράφοι έγιναν εκδότες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

    Μέχρι τώρα τα ΜΜΕ λειτουργούσαν ως λερναία ύδρα. Μάλωνε ο Θέμος με τον Μάκη και ξαφνικά απο μία κωλοφυλλάδα είχαμε δύο κοκ.
    Δεν μπορεί να επικαλούμαστε το δίκιο των εργαζόμενων για να συντηρούμε μια κατάσταση η οποία μόνο επιζήμια για τους ίδιους τους εργαζόμενους είναι. Αν κάναμε μια υποθετική λίστα με επιχειρήσεις οι οποίες σε μια κεντρικά σχεδιασμένη σοσιαλιστική οικονομία δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης θα διαπιστώσουμε ότι και εκεί υπάρχουν εργαζόμενοι. Θα πρέπει να διατηρηθούν για να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι;
    Δεν βάζω στο ίδιο τσουβάλι τους εργαζόμενους με τα στελέχη. Εννοείται ότι αυτοί δεν έχουν σχέση με τα εκατομμύρια που παίζονται. Εννοείται ότι αυτοί πληρώνουν το μάρμαρο. Όμως αυτό είναι άσχετο απο το αν θα πρέπει να υπάρχουν ή όχι (τόσα) κανάλια ή εφημερίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουμε καταρχήν για τι πράγμα μιλάμε: Μιλάμε για το σήμερα ή για μια μελλοντική κατάσταση, κάτω από ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα παραγωγής;

    Γιατί αν μιλάμε για ένα άλλο σύστημα παραγωγής, εγώ μπορώ να σου πω (π.χ.) ότι καθόλου δεν είμαι υπέρ του μικρού μαγαζάτορα της γειτονιάς, με το μανάβικο, το μπακάλικο κλπ. Ούτε είμαι υπέρ της διάσπαρτης μικροϊδιοκτησίας που αναπαράγει σε "κυτταρικό" επίπεδο τον καπιταλισμό και τον διαχέει μαζικά σε όλη την κοινωνία.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπίσω σήμερα τον μικρομαγαζάτορα που τον συνθλίβουν κυριολεκτικά οι τράπεζες και οι πολυεθνικές, πετώντας τον στο δρόμο με κάτι χρέη μέχρι το λαιμό! Γιατί σήμερα αυτό γίνεται.
    Και μάλιστα γίνεται χωρίς ΚΑΜΙΑ ελπίδα γι αυτούς τους ανθρώπους να ξεφύγουν κάποτε από την μιζέρια, την ανεργία, την εξαθλίωση, το κυνηγητό, τα χρέη.

    Αυτά όμως δεν θα ισχύουν σε μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία "2310net", ακόμη κι αν υπάρξει μια αρχική δύσκολη περίοδος. (Η ανεργία δεν καταπολεμιέται από την μια στιγμή στην άλλη και ούτε τα σοσιαλιστικά κράτη την είχαν μηδενίσει κατευθείαν.)
    Μιλάμε λοιπόν για το σήμερα ή για το μέλλον;

    Κατ' ελάχιστον λοιπόν είναι υποχρεωμένοι αυτοί οι αλητήριοι να δώσουν στους εργαζομένους ό,τι τους χρωστάνε, τόσο σε λεφτά όσο και σε δουλειά. Ειδικά ο Κουρής δηλαδή...τι να λέμε τώρα, φαντάζομαι να ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε! Έχεις ακούσει καθόλου για εργασιακές σχέσεις "αφων Κουρή"; Και τώρα τους το παίζει και χτυπημένος από την κρίση, την ίδια στιγμή που (όπως λέει η ανακοίνωση) κανει μπίζνες με νέα αφεντικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχήν υπάρχει τεράστια διαφορά στην ύπαρξη και λειτουργία ενός μανάβικου κι ενός καναλιού. Το μανάβικο δεν διαμορφώνει την κοινή γνώμη, δεν προωθεί τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη του ώστε να του εξασφαλίσει μερικά δημόσια έργα, δεν λειτουργεί ως Ιδεολογικός Κατασταλτικός Μηχανισμός που θα ΄λεγε κι ο Αλτουσσερ.
    Επίσης, το να αποδέχεσαι τη λειτουργία κάποιων εταιριών (εντός καπιταλισμού) οι οποίες έχουν ιδιαίτερο τρόπο και λόγο ύπαρξης, κρίσιμο για το σύστημα, απλά επειδή υπάρχουν εργαζόμενοι τότε θα πρέπει να αποδεχθείς και τις βιομηχανίες όπλων, τις εταιρίες πορνογραφίας, τις ΜΚΟ, τις εταιρίες σεκιούριτι κτλ.
    Σε ποιό βαθμό όμως η πάλη του λαού θα μπορέσει να καθορίσει τον χαρακτήρα των επιχειρήσεων και το παραγόμενο προϊόν τους;
    Δεν αρκεί η επίκληση της λαϊκής εξουσίας για να καθαρίσει το τοπίο σε βάθος χρόνου, αφού το ξεκαθάρισμα που πρέπει να γίνει, αναγκαστικά θα γίνει εντός του καπιταλισμού. Δηλαδή για να το πω χοντροκομμένα, αν δεν μπορεί το λαϊκό κίνημα, η εργατική τάξη να κλείσει δυο κωλοκάναλα και τρείς σκατοφυλλάδες, πως θα κάνει επανάσταση και πως θα επιβάλλει την εξουσία της;
    Συνεπώς αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι όρος και προϋπόθεση η σύγκρουση ΚΑΙ σε ιδεολογικό πεδίο με το σύστημα, και η σύγκρουση αυτή θα έχει και θύματα.

    Αυτή τη στιγμή το Άλτερ δεν το κλείνει η επαναστατική εργατική τάξη, το κλείνει η καπιταλιστική κρίση σε συνδυασμό με τα παιχνίδια που παίζονται στο εσωτερικό του. Ακόμα κι έτσι όμως, ένας εχθρός λιγότερος.

    Δεν συζητώ το γεγονός ότι πρέπει να πάρουν οι εργαζόμενοι αυτά που τους χρωστάνε, κι ακόμα παραπάνω. Όμως, αν καταλήγουμε να ζητάμε να διασωθούν επιχιερήσεις για να μην μείνει ο κόσμος στο δρόμο, στην πραγματικότητα δεν λέμε τίποτα διαφορετικό απο αυτό που ζητούν και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, οι οποίοι με αισχρό τρόπο έχουν επιβάλει έναν δήθεν ανθρωπισμό που συμπυκώνεται στη φράση "ο τάδε επιχειρηματίας δίνει ψωμί σε 100 οικογένειες". Να μην ξεχνάμε ότι παλεύοντας για να διατηρηθούν στη ζωή αυτές οι επιχειρήσεις, διατηρούμε και στη ζωή τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χμμμ...μπορεί εκεί να είναι η διαφορά μας τελικά: Εγώ δεν είμαι και πολύ φανατικός Αλτουσεριανός... :)
    Φαντάζομαι εννοείς τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους κι εντάσεις τα ΜΜΕ σ' αυτούς. Κι έτσι να το πάρει κανείς όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι ενάντια στα ΜΜΕ! Π.χ. κατά τον Αλτουσέρ και τα σχολεία εντάσσονται στους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους. Αυτό για σένα σημαίνει ότι είναι μια πρόοδος το να...κλείσουν?!?!

    Και για να το προχωρήσω λίγο ακόμη, ναι, και μια βιομηχανία όπλων γιατί απαραίτητα να κλείσει; Που νομίζεις ότι κατασκευάζονταν τα καλάζνικωφ; Σε φαρμακοβιομηχανίες;
    Από εκεί και πέρα εντάξει, δεν σου λέω ότι θα διατηρήσεις όλα τα προϊόντα της καπιταλιστικής παραγωγής (αυτοί παράγουν μέχρι και όργανα βασανιστηρίων...), αλλά είναι λίγο ισοπεδωτική η κριτική σου: Δηλαδή αν έκλεινε η ΕΤ και η ΝΕΤ θα ήταν καλοδεχούμενο για σένα; Δύο εχθροί λιγότεροι;

    Και κάτι τελευταίο, για να μην "τσακωνόμαστε" χωρίς βάση: Δεν είπα εγώ ότι πρέπει π.χ. να παρέμβει το κράτος και να διασώσει την επιχείρηση, ούτε είπα ότι το Alter είναι επιχείρηση κεντρικής σημασίας για την οικονομία. Είπα ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο να φωνάζουν, πολύ περισσότερο αν βλέπουν ότι η επιχείρηση είναι βιώσιμη και ο Κουρής πάει να κάνει εμπορικά παιχνιδάκια εκμεταλλευόμενος την συγκυρία.

    Και κυρίως μη σε πιάνει μια κακία:
    Το σύστημα δεν θα πάθει τίποτε αν χάσει το Alter, ούτε θα λιγοστέψει η προπαγάνδα ή θα ανέβει το επίπεδο της τηλεόρασης αν κλείσει. Όπως κι εσύ άλλωστε λες, δεν αποτελεί καμιά νίκη του εργατικού κινήματος το κλείσιμο του καναλιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. Δεν είμαι αλτουσεριανός (αλήθεια υπάαρχουν ακόμα τέτοιοι;) Απλά τον χρησιμοποίησα ως παράδειγμα. Άσχετα αν πιστεύω ότι η μορφή της εκπαίδευσης δεν πρέπει να περιορίζεται στα σχολεία, άλλωστε σε μια μελλοντική κοινωνία η εκπαίδευση σίγουρα θα λάβει ριζικά διαφορετικές μορφές οι οποίες θα εκφράζονται και θεσμικα.
    2. Δεν ισοπεδώνω τίποτα. Δεν κάνω κριτική γενικά και αόριστα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι τα ΜΜΕ δεν είνα απλές επιχειρήσεις, αλλά επιχειρήσεις ιδιαίτερων συμφερόντων και ιδιαίτερων λειτουργιών. Και για να το προεκτείνω, ναι, αν έκλεινε η ΝΕΤ και η ΕΤ θα είχαμε δύο εχθρούς λιγότερους. Άλλωστε επι χρόνια η δημόσια τηλεόραση λειτουργεί ως το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων, και εκτός απο κάποια ποιοτικά προγράμματα δεν διαφέρει , σε ιδεολογικό επίπεδο, σχεδόν καθόλου απο τα άλλα κανάλια. Άρα αυτή τη στιγμή είναι εχθρός του λαού, αφού ακόμα και αυτά τα κανάλια είναι "όπλα" του συστήματος.
    3. Η μόνη εναλλακτική λύση που θα μπορούσα να φανταστώ ώστε να γίνει ο αγώνας των εργαζομένων πιο ουσιαστικός, θα ήταν αν έπαιρναν το κανάλι στα χέρια τους. Αν δηλαδή σχεδίαζαν και εκτελούσαν οι ίδιοι το πρόγραμμα του Άλτερ με δικά τους δελτία ειδήσεων, χωρίς καθοδήγηση και λογοκρισία απο τα αφεντικά τους, με προγράμματα που θα αφορούσαν στην κρίση και στους αγώνες του λαού, ακόμα και με εορταστικά προγράμματα που θα είχαν και τον χαρακτήρα συμπαράστασης. Δυστυχώς όμως δεν το έκαναν. Δεν είναι της ώρας να ψάξουμε να βρούμε πως θα αναπτύξουν ταξική συνείδηση οι εργαζόμενοι των 800 ευρώ, όμως τουλάχιστον ας παραδειγματιστούν οι συνάδελφοί τους που νόμιζαν ότι πιάσαν τον παπά απο τα ...ξερείς απο που, επειδή έγιναν δημοσιογράφοι. Γι' αυτό και δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο συνάφι τους, ξέρω ότι αυτοί που έχουν κάνει το ψέμα, την προπαγάνδα (με την γκεμπελίστικη έννοια) και τη λασπολογία δεύτερη φύση τους θα είναι οι πρώτοι που μόλις αποκατασταθούν κάπως τα πράγματα θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν υπάρχουν Αλτουσεριανοί; Απ' ότι φαίνεται όχι μόνο υπάρχουν, αλλά είναι και υπεύθυνοι της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ...τέλος πάντων.

    Αμ γι αυτό σου λέω ότι ισοπεδώνεις: Ό,τι στρέφεται ενάντια στο λαό θέλεις να το...κλείσεις!
    Τηλεόραση όμως θα υπάρχει και στο σοσιαλισμό (φαντάζομαι), όπλα θα κατασκευάζονται και στο σοσιαλισμό (εκτός κι αν τον εφαρμόσει ο...Γκάντι), οπότε το θέμα δεν είναι να μπει λουκέτο, το θέμα είναι να περάσει η εξουσία στα χέρια άλλων, ώστε να επιχειρηθεί κσι η μετατροπή των παραγωγικών σχέσεων, του τρόπου λειτουργίας κλπ.
    Από εκεί και πέρα μπορεί να μην χρειάζονται 10 κανάλια, αλλά αυτό είναι άλλης τάξης ζήτημα που μπορεί να λυθεί με διάφορους τρόπους κι όχι αναγκαστικά με τον σημερινό, όπου οι εργαζόμενοι είναι στο δρόμο και ο ιδιοκτήτης συνεχίζει τις μπίζνες.

    Ναι, δίκιο έχεις στο (3), κι εγώ αυτό θα ήθελα, δεν ξέρω όμως πρακτικά αν και τι είναι εφικτό να γίνει. Και ο 902 θα ήθελα να βάζει καμιά ταινία της προκοπής, αλλά δεν είμαι του χώρου να ξέρω τα κόστη κλπ. Ήδη η Digea έχει κάνει καταγγελία στο ΕΣΡ και λέγεται ότι προκαλεί και παρεμβολές στο σήμα που εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στο σταθμό.

    Τέλος πάντων, δεν ξέρω, μπορεί να οφείλεται και σε μια μειωμένη ταξική συνείδηση, αλλά κι έτσι να είναι, είναι λίγο εκδικητικός ο τρόπος που το βάζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι αλτουσεριανοί ήταν μαρξιστές. Μπορείς να πεις το ίδιο για τους Συνασπισμένους;
    Εκδικητικά το βάζω μόνο για τα στελέχη, τους ακριβοπληρωμένους παπαγάλους που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Οι τεχνικοί πχ δεν μου φταίνε σε τίποτα. Όσο για τους μικροδημοσιογράφους, εγώ τους θεωρώ κομμάτι της εργατικής τάξης, όμως οι ίδιοι δεν νομίζω να συμφωνούν, αφού οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ανήκουν σε κάτι υψηλότερο, είναι απλά εκκολαπτόμενοι μεγαλοδημοσιογράφοι, οπότε δεν τους έχω εμπιστοσύνη.
    Δεν θέλω να κλείσω ότι στρέφεται ενάντια στο λαό, απλά επιμένω ότι η λαϊκή πάλη προϋποθέτει ότι θα στοχεύει και στο αντικείμενο της παραγωγής. Δεν μπορεί να το καθορίσει εντός του πλαισίου του καπιταλισμού, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδέχεται ότι παράγεται.
    Τελος πάντως, είναι μεγάλη η κουβέντα και δεν τελειώνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απλά επειδή είπες για τους Συνασπισμένους: Υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ είναι ο Γ.Μηλιός που βγάζει το γνωστό περιοδικό Αλτουσεριανών προσανατολισμών "Θέσεις": http://www.theseis.com/

    Τα λέμε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.