4 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες των οικογενειών των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης


Σε σχόλιό του σχετικά με τους συλληφθέντες για τη ληστεία της Κοζάνης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσουν τις καταγγελίες των οικογενειών των τεσσάρων νεαρών συλληφθέντων για τις συνθήκες κράτησής τους. Η κακοποίηση κατά τη διάρκεια της κράτησης συλληφθέντων είναι φαινόμενο απαράδεκτο, με το οποίο ο λαός δεν πρέπει να εξοικειωθεί, όποια και αν είναι η βαρύτητα και η καταδίκη των διαπραχθέντων εγκλημάτων».

22 σχόλια:

  1. Μολις τωρα πληροφορηθηκα τι εχει γινει! Αν βρω χρονο αργοτερα μπορει να γραψω κατι σχετικα.

    Μονο αηδια, τιποτε αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με τα χιλια ζορια την εβγαλε την ανακοινωση - ειναι ομως ενα βημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι και αλλιώς είτε βγάλει είτε δεν βγάλει για κάποιους είναι το ίδιο και το αυτό. Πάντα υπάρχει κάτι να πείτε..

      Διαγραφή
    2. για εμενα το οτι εβγαλε ειναι θετικο (αρα δεν ειναι το ιδιο και το αυτο)

      Διαγραφή
    3. Εεεπ ...

      Πολιτικά σχόλια και όχι προσωπικές επιθέσεις παρακαλώ.

      (Για την απάντηση που σβήστηκε.)

      Διαγραφή
    4. συγγνωμη αλλα φορτωσα, αλλα καθε φορα τα ιδια μπαινουμε στο site ενημερωνομαστε καθε σκ και απο δευτερα παλι τα ιδια...
      επειδη μπαινω χρονια στο site νομιζω οτι εχουμε ξεχασει και μεις τις ανταλλαγες αποψεων μεταξυ μας και σχολιαζουμε μονο καθε παλικαρι που μπαινει μεσα κακοπροαιρετα με στοχο να του αλλαξουμε μυαλα λες και το ζητησε..
      εγω πριν 17 χρονια λοιπον εφαγα μια πετρα απο κατι παιδακια με μαυρα,(εγω εφαγα τη πετρα αυτα εκλαιγαν με αυτο που εκαναν) μικρο παιδι και γω τρομαξα, μου εσπασε το σαγονι, εκανα να ξαναπατησω σε πορεια 8 χρονια, εγω τον δρομο μου ομως δεν τον εχασα αλλα θα μπορουσε και γι αυτο θα εφταιγαν κατι παιδακια με μαυρα-κοκκινα που μετα θα πηγαν και στο γηπεδο

      Διαγραφή
    5. Γαμώ την Παναχαική μου, που λέει και ο σοφός λαός!!!

      Ιάκωβος

      Διαγραφή
  3. ησουνα εκει και ειδες οτι δυσκολευτηκε να πληκτρολογησει το κειμενο; και ενα βημα προς τα που; τι καταλαβες; η ανακοινωση ειναι ξεκαθαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κανω αντιπαραθεση (χαλαρωσε), απλα πιστευα πως επειδη τα παιδια ανηκαν στον αναρχικο χωρο, δεν θα αναφεροταν καθολου. Το οτι το εκανε και επισημανε τα δικαιωματα ολων των κρατουμενων ειναι ενα θετικο βημα.

      Διαγραφή
    2. τοτε μαλλον εισαι μικρος σε ηλικια και δεν ξερεις οτι πολλες φορες παλιοτερα εχουν παει βουλευτες του ΚΚΕ μαρτυρες υπερασπισης σε δικες αναρχικων π.χ. κορακας.
      το ΚΚΕ μιλαει ξεκαθαρα γιατο τι εγινε μετα την συλληψη και δεν κανει καμια αναφορα στα του πριν

      Διαγραφή
  4. γιατι αυτα τα κανουν για προπαγανδισουν το τι παθαινει οποιος τα βαζει με την εξουσια και για να υπαρχει και προηγουμενο. στο προσωπο αυτων που μπορει να ξεκινανε απο αγνες προθεσεις (αμφισβητηση της εξουσιας, αλλα φτανουν μεχρι εκει γιατι δεν δινουν διεξοδο στο μετα) αλλα ουσιαστικα δινουν πασες για να γινει ποιο αυταρχικο αυτο το συστημα που υποτιθετε οτι πολεμανε, θελουν να περασουν την δικια τους τρομοκρατια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω με τα περισσοτερα - ειναι ομως παιδια και δεν ειναι δυνατον να εχουν ολοκληρωμενη αποψη - ειναι ομως ιδεολογοι και αξιοπρεπεις

      Διαγραφή
  5. ωπα κατσε, τι παιδια; 20+ ειναι. οταν λοιπον φτανεις στο σημειο στις συνθηκες του τωρα να λειτουργεις με τετοιο τροπο, δεν εχεις ελαφρυντικο την ηλικια. εκτος και αν εννοεις οτι αν επιαναν κανενα 45 χρονων θα "μπορουσαν" να τον δειρουν.
    η ηλικια ειναι ελαφρυντικο αν στα 16 αφησεις εγκυο την κοπελα σου και εκει τρεχουν τους γονεις σου.
    παρολα αυτα ομως πρεπει εκει στα βορεια προαστια πριν 15-20 χρονια να υπηρχε μεγαλη κριση και πεινα για να φτασουν στο σημειο να πιασουν τα οπλα. πρεπει να ειχαν νοιωσει μεγαλη αδικια.
    για να σοβαρευτουμε και λιγο, ιδεολογοι;;;; ποια ειναι η ιδεολογια τους γιατι εγω -πες με φτωχο το πνευμα- δεν εχω καταλαβει τι ιδεολογια εχουν.
    αξιοπρεπεις; δλδ τι; επειδη τους επιασαν και δεν εκλαιγαν;τι εννοεις αξιοπρεπεις; τους επιασαν σε ενοπλη ληστεια (μην ακουσω τις μπουρδες για απαλλοτριωση τραπεζας) και οταν μπλεκεις με τετοια ειναι ευκολο να παρεις και αθωο στον λαιμο σου.
    αν την ωρα που εφευγαν απλος μεροκαματιαρης που πηγε να καταθεσει χρηματα εβλεπε τους τυπους να φευγουν με τα λεφτατου (μην περιμενεις να εχει στο μυαλο του οτι απο την ωρα που τα καταθεσε ειναι υπευθυνη η τραπεζα) και πηγαινε να τους εμποδισει τι θα κανανε; θα πυροβολαγανε ή θα αφηνανε να τους πιασουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην βαζεις "δυσκολα" φιλε Modesto, ξεπερνανε το IQ ορισμενων που επισκεπτονται το μπλογκ....

      Διαγραφή
    2. Ειπα οτι συμφωνω με το σκεπτικο σου, οπως συμφωνω και με τα περισσοτερα που αναφερεις παραπανω. Το νεαρο της ηλικιας το συνδεω με την πολιτικη ανωριμοτητα, εκτος αν πιστευουμε πως ενα παιδι 20 ετων εχει ωριμη πολιτικη αποψη, ποσο μαλλον δραση.
      Ιδεολογια υπαρχει, αλλο αν δεν ακολουθει την γραμμη του ΚΚΕ και αλλο αν ειναι συγκεχυμενη στα μυαλα των πιτσιρικαδων.
      Και βασικα (αν και δεν μενω στα Β.Π ) ουτε εγω εχω οικονομικο προβλημα, αλλα οσο μπορω συμμετεχω στους αγωνες και τους επικροτω, ακομα κι αν μερικες φορες δυσκολευουν την δουλεια μου.

      Διαγραφή
  6. ενταξει, διαφωνουμε ριζικα στο θεμα της ηλικιας. αν ειναι παπουζ (παιδι στα ινδιανικα) να μην πιανει οπλα στα χερια, αν ειναι ανωριμος πολιτικα να μην μιλαει και να μην πρατει, οχι γενικα ειδικα, γιατι με τις πραξεις τους ολοι αυτοι, ετεροκαθοριζουν το κινημα. δρουνε ως και καλα προκεχωρημενα αποσπασματα του κινηματος. η δηλωση του ενος (δεν εχει νοημα ποιος απο τους 4) ειναι οτι βρισκεται σε πολεμο και θεωρει τον εαυτο του αιχμαλωτο πολεμου.
    να συμφωνησω για τον πολεμο, ειμαστε σε ταξικο πολεμο, αυτον και την παρεα του ποιος τους εχρισε στρατιωτικο βραχιονα; απο ποιον εχουν παρει εγκριση για τις πραξεις τους; οι φαρκ ειναι γκρουπα που λειτουργει σαν συμορια του κοινου ποινικου δικαιου; σε καμια περιπτωση δεν μπορω να βαλω ως δικαιολογια την ηλικια και την απειρια πολιτικα. θα θεωρησω πολιτικη απειρια αν παει καποιος πιτσιρικας απο ενθουσιασμο να βγει εξορμηση κυριακη πρωι μεσα στην μητροπολη αθηνων. αυτο ειναι πολιτικη ανωριμοτητα. το να παιρνεις οπλα και να αυτοαναγορευεσαι σε αυτοκλητο τιμωρο των αστων με το οπλο στο χερι, σορυ κιολας αλλιως λεγετε, ας μην αρχισω να δινω χαρακτηρισμους.
    αν μπορεις να μου εξηγησεις ποια ειναι η ιδεολογια τους θα σου ημουν υποχρεος και δεν το λεω ειρωνικα, πραγματικα μιλαω.
    και εγω προφανως συμμετεχω στο κινημα απο το μετεριζι μου και με την ιδεολογια μου, που ειναι αυτη που ειναι ειτε συμφωνει καποιος ειτε οχι, ουτε εγω ειμαι σε τραγικη κατασταση, δουλευω οσο μπορω και φυσικα δυσκολευει την δουλια μου, ξερω πολλα παιδια που ζουν στην ανεχεια και θα μπορουσα να "δικαιολογησω" ακομα και να παρουν τα οπλα που λεει ο λογος, αλλα κοινωνιολογικα μιλωντας, αδυνατω να καταλαβω τι εχει το μυαλο ενος καλοζωισμενου γονου αστικης οικογενιας να παρει τα οπλα; τι αδικια εχει βιωσει για να φτασει στο εσχατο μεσο της ενοπλης παλης; δεν του βγαιναν τα λεφτα να παει χριστουγεννα στο λονδινο;
    και οταν μιλας για αξιοπρεπεια τι εννοεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λιγο υπομονη modesto, τους προβληματισες και καθονται να σκεφτουν,
      τι ηθελαν να κανουν εχουν ξεχασει, θα περιμενεις θα περιμενεις ...οπως λεει και καποιος μαγκας

      Διαγραφή
  7. "αδυνατω να καταλαβω τι εχει το μυαλο ενος καλοζωισμενου γονου αστικης οικογενιας να παρει τα οπλα; τι αδικια εχει βιωσει για να φτασει στο εσχατο μεσο της ενοπλης παλης; δεν του βγαιναν τα λεφτα να παει χριστουγεννα στο λονδινο;"

    ναι πρόσεχε όμως γιατί αυτή είναι λογική χιμπατζή χρυσαυγίτη. Πρώτον, δεν ήταν γόνος αστικής οικογένειας αλλά μικροαστικής ( και ναι είναι μεγάλη η διαφορά). Δεύτερον, ξέρω τουλάχιστον 5 μέλη της ΚΝΕ που τελείωσαν ιδιωτικό σχολείο, ζούνε πάρα πολύ καλύτερα από το καλά και ( ώ κόιτα να δεις) μένουν Βορεια Προάστια. Οπότε σύμφωνα με τη λογική σου, αυτά τα παιδιά είναι ψευτοεπαναστάτες. 'Η μόνο για τους μικροαστούς των άλλων δυνάμεων ισχύει κατι τέτοιο; φίλε μου είσαι πολύ φάουλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για μενα η ουσια ειναι αλλου. Οτι βιωνουμε καταστασεις Judge Dread. Δεν ειναι η πρωτη φορα, χαιρω πολυ.

    Ας αποστασιοποιηθουμε για λιγο απο το ποιοι ειναι οι συλληφθεντες. Απο ποιο χωρο προερχονται, απο το αν ειναι ιδεολογοι ή οχι.

    Αν στη θεση τους ηταν καποιος που κατηγορειται για ανθρωποκτονια πχ θα ειμασταν οκ?

    Πολυ φοβαμαι, οτι αρκετος κοσμος που διαρρηγνυει τωρα τα ιματια του σε αυτην την περιπτωση δεν θα ειχε προβλημα.

    Αν αποδεκτεις μια τετοια πραξη περιπτωσιολογικα, εχεις ηδη κανει ενα μεγαλο λαθος. Γιατι αναλογα σε ποια φαση θα βρισκεται το συστημα κ σε ποια βαθμο συντηριτικοποιησης η κοινη γνωμη, θα γινονται ολο κ περισσοτερες εκπτωσεις στο τι θεωρειται αποδεκτο.

    Ελπιζω να καταλαβαινετε τι εννοω.
    Γι αυτο κ θεωρω πολυ ευστοχο το σχολιο του κκε:

    "Η κακοποίηση κατά τη διάρκεια της κράτησης συλληφθέντων είναι φαινόμενο απαράδεκτο, με το οποίο ο λαός δεν πρέπει να εξοικειωθεί, όποια και αν είναι η βαρύτητα και η καταδίκη των διαπραχθέντων εγκλημάτων."

    Πραγματικα δε θα μπορουσε να διατυπωθει καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου αρεσει οταν κρατατε ενα κομματι απο ενα σεντονι για να το χρησιμοποιησετε οπως θελετε και οπως βολευει.
    αλλα ακομα και απο αυτο το κομματι βγαζεις συμπερασματα παρακαμτοντας ολοκληρη φραση. σας το λενε καπου αυτο οταν ερχεστε σε αντιπαραθεση με καποιον ΚΚΕ; πως εχουν τακτικες ανακρισης, σας λενε και τακτικες αντιπαραθεσης; να πιανετε κατι που μπορει να πεταξει την μπαλα στην εξεδρα; αλλα και ετσι σας παιζω.

    καταρχην για εναν που διαβασα ειναι γονος νασιουτζικ και δεν τον λες μικροαστο. αλλα και αυτο δευτερευον ειναι. μπορει να γινει κνιτης και ο γιος του λαιμου π.χ.(εφοπλιστης). θα αποκτησει τα νοητικα μεσα να καταλαβει την εκμεταλευση, να νοιωσει ασχημα και να πει "οκ μεχρι εδω θα παλεψω να το αλλαξω". ποσο απεχει εν ετη 2013 στην επαναστατικη κατασταση που ζουμε (την σχεδον ανυπαρκτη δλδ) να παρει οπλο; οπως ειπα και πριν καποιο παιδι απο το περαμα που ζει πανω στην πετρα του βουνου σε καλυβα χωρις ρευμα και θερμανση και κανει μεροκαματα στην ζωνη φιαχνοντας τα γιωτ να το "καταλαβω" να του γυρισει το ματι και να γινει εγκληματιας - και οχι επαναστατης, γιατι η παρεα αυτη εχει τοση σχεση με την επανασταση, οση και ο φαντης με το ρετσινολαδο - και να κλεψει κτλ

    αλλα παλι και αν δεν καταλαβες τον υποβοσκων αστεισμο στο κομματι που ηλιθιοδως αντεγραψες, για να αποδειξεις τι, γιατι παρακαμτεις βασικο κομματι του προβληματισμου μου. γραφω κοινωνιολογικα μιλωντας. γιατι το λεω αυτο; δεν ζουμε την περιοδο του 1940 που το να παρεις το οπλο και να βγεις στο βουνο δεν ηταν επιλογη ηταν υποχρεωση και μαλιστα το εκανες περηφανα και με την φατσουλα σου. το να φτασεις στο εσχατο μεσο σημαινει οτι εχεις αγανακτησει, εχεις φτασει στο αμην στα ορια σου, τι σε ωθει να το κανεις αυτο; απο ποιον εχεις παρει τοση ισχυρη δραση για να προκαλεσει τετοια αντιδραση;;; και μην μου ξαναπεις την παπαρα για τους κνιτες που πανε ιδιωτικα σχολεια. αυτοι λοιπον εχουν κανει ενα βημα την φορα και εχουν την ωριματοτητα να ξερουν οτι αν χρειαστει να παρουν οπλα θα το κανουν οταν πρεπει και πραγματικα χρειαζεται και οχι για να κανουν τον τζον γουειν.
    για να το μαζευω γιατι ειναι και αργα, ολατα λεφτα ειναι η ανακοινωση του ΚΚΕ που αναφερει και η manny Ποιο πανω.
    προσωπικα αυτη η παρεα μου προκαλει θλιψη, υπερφιαλα παιδακια με υπερμετρο εγωισμο που ακομα και σε αυτο το πεδιο καβαλησαν καλαμι και αυτο φαινεται και απο τον τροπο που τους πιασανε. ηταν μια επιχειρηση καταδικασμενη εξαρχης που δεν χρειαζοτανε ο διωκτης σου να ειναι η KGB, ακομα και μοναδα δασοφυλακων θα τους επιανε, για να σε τσακωσει, εκτος και αν ο νους πισω απο αυτα τους επεισε οτι θα μπορουσαν να το κανουν ευκολα. καπου διαβασα οτι η αστυνομια παρακολουθουσε και το βαν απο την εθνικη ακομα, δεν ξερω αν αληθευει, αλλα δεν θα μου εκανε καμια εντυπωση και αυτοι να μην ειχαν παρει πρεδα τπτ.
    αλλα εγω θα περιμενα αν θες να απαντησεις ξανα (βαζοντας ενα νικ, να ξερω οτι μιλαω σε καποιον) καιστα αλλα που γραφγω πριν τον αστεισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. modesto η αναρχικη ιδεολογια μπορει να ειναι αδιεξοδη ουτοπικη εντελως μη λειτουργικη και πολλα αλλα,διαφωνω ομως καθετα στον τροπο προσεγγισης σου στο θεμα.Πρεπει σαν κομμα πρωτοπορεια τετοιους νεους (και ας μην ανηκουν στην ταξη μας)να τους προσεγγιζουμε διαφορετικα.Τα αιτια που τους οδηγουν στον αναρχισμο ειναι η σαπιλα του καπιταλισμου και η κοινωνικη αδικια που βιωνουν η βλεπουν να βιωνουν οι γυρω τους.Πρεπει να πεισουμε τετοιους νεους να συμμετεχουν στην οργανωμενη ταξικη παλη με αλλα επιχειρηματα και οχι με αναθεματισμους.Μπορει αυτος ο χωρος (της αναρχιας)να ειναι ευαλωτος στην προβοκατσια και να παρασυρεται σε αντιΚΚΕ αποψεις η και πραξεις(επιθεση στο ΠΑΜΕ εξω απο τη βουλη αλλα πιστεψε με οι προθεσεις τους δεν ειναι σιχαμενες τυπου φασιστοειδων χ.α.κλπ,η πασοκοθρεμμενων ηλιθιων.Ειναι παραστρατημμενοι αντικαπιταλιστες δον κιχωτες που βιαζονται να ζησουν την επανασταση χωρις να εχουν ιδεα το πως γινεται.Εχουμε ευθηνη να τους προσεγγισουμε διαφορετικα και πιστευω πως η μαρξιστικη θεωρια ειναι το ισχυροτερο οπλο μας και οχι απαντησεις σαν τη δικη σου.ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.