30 Απριλίου 2012

Ομιλία της Α. Παπαρήγα στην Θεσσαλονίκη (Βίντεο)



Σε μια μαζική με παλμό και δυναμισμό συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης μίλησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης ομιλία ανέλυσε τις θέσεις του κόμματος της εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

 «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δηλώνουν καθαρά και απερίφραστα ότι θα πουλήσουν στα επιχειρηματικά μεγαθήρια τον λιγνίτη και το νερό, τον ήλιο και τον αέρα, φιλέτα γης, λιμάνια και αεροδρόμια, τα πάντα, ενώ τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα έχουν καταπιεί την γλώσσα τους ή ψιθυρίζουν πολύ δειλά για το αντιλαϊκό πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι « ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ, ακριβώς γιατί δεν αμφισβητούν τα βάθρα του συστήματος, έχουν ένα εύκολο ρόλο στην σκληρή προεκλογική μάχη, ρίχνουν τρύπιο σωσίβιο στο λαό».



Μπουτάρης: "Το ΚΚΕ μου φέρνει ναυτία", Ζαριανόπουλος:"λες βλακείες"


Τι θα ήταν το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, χωρίς Μπουτάρη (ΠΑΣΟΚ) και Ζαριανόπουλο (ΚΚΕ); Ντοματοσαλάτα χωρίς ντομάτα!
Ως «ανήθικη» και «παράνομη» χαρακτήρισε σήμερα μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Γιάννης Μπουτάρης την απόφαση....
του ΚΚΕ να πραγματοποιήσει απόψε συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, παρά την απαγόρευση από την πλευρά της δημοτικής αρχής. «Το ΚΚΕ κάνει μαγκιές, αγνοώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτός από παράνομο είναι και ανήθικο», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενώ νωρίτερα ο υποψήφιος με το Επικρατείας του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος είχε πει ότι αυτή η απόφαση δεν έχει καμιά αξία για το λαό του ΚΚΕ. Εκνευρισμένος του απάντησε ο κ. Μπουτάρης με τη φράση: «Δεν σέβεστε την απόφαση του ΔΣ. Αν δεν σας αρέσει το σύστημα, τραβήξτε στα βουνά», τονίζοντας ότι η πόλη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

Τοποθέτηση του ΠΑΜΕ στη 2η Συνδιάσκεψη Νεολαίας της ΠΣΟ, Αβάνα Κούβα.

Τοποθέτηση του ΠΑΜΕ, εκ μέρους Ευρωπαϊκού Γραφείου, στη 2η Συνδιάσκεψη Νεολαίας της ΠΣΟ 


Εκ μέρους του ΠΑΜΕ και της αντιπροσωπείας των χωρών της Ευρώπης χαιρετίζουμε τη 2η Συνδιάσκεψη Νεολαίας της ΠΣΟ. Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη στα εκατομύρια των νέων εργαζομένων, των νέων άνεργων, των παιδιών των εργατών και τους καλούμε να οργανωθούν στα σωματεία τους, να φουντώσει η πάλη σε κάθε εργοστάσιο, επιχείρηση, γειτονιά ενάντια στα μέτρα που καταδικάζουν τη νεολαία στη μισοανεργία, στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, στην εργασιακή ανασφάλει, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.Όσο δυναμώνει σε κάθε χώρα, σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς το σύνθημα της αντεπίθεσης των εργαζομένων μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, το σύνθημα « Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» θα δυσκολεύονται οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι

Η Λιάνα Κανέλλη στο δελτίο ειδήσεων του Mega

H συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα στο MEGA

Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 7ο - Δυτική Μακεδονία

Δυτική Μακεδονία


Καταρχάς για μην μπερδευτούν ορισμένοι, ως Δυτική Μακεδονία ορίζουμε εμείς, την περιοχή που αποτελείται από τους νομούς Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας. Ο χωρισμός της Μακεδονίας, έγινε με αυτόν τον τρόπο (σε Δυτική / Κεντρική & Ανατολική) ώστε να γίνει πιο εύκολη για εμάς, η παρουσίαση των χαρτών.

Η εξεταζόμενη περιοχή, αποτελεί μια από τις πιο συντηρητικές περιοχές της Ελλάδας, αντίστοιχη της Πελοποννήσου που περιγράψαμε στο Α' μέρος αλλά παράλληλα και απο τις πιο φτωχές όσο αναφορά την συνεισφορά της στο ΑΕΠ της χώρας. Βιομηχανία εκτός απο τα παραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας ουσιαστικά δεν υπάρχει, και ο αγροτικός κόσμος έχει υποστεί σοβαρή συρρίκνωση τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα ο κλάδος των υπηρεσιών να υπερισχύσει σε βαθμό μεγαλύτερο απο ότι σε άλλες περιοχές τις χώρας.

"Δικομματισμός και ξερό ψωμί" θα μπορούσε να ήταν το σλόγκαν της περιοχής, καθώς σε όλους τους νομούς το δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, απολαμβάνει ποσοστά που ξεπερνούν κατα πολύ τον εθνικό μέσο όρο, ενώ για το 2009 έφτασε αρθροιστικά το 83,2% (θυμίζω ότι ο εθνικός μέσος όρος για το 2009 ήταν 77,39%). Τον ρόλο του παίζει φυσικά από την μια το έντονο και πλούσιο ιστορικό της περιοχής, αλλά και η γεωγραφική της θέση στα σύνορα με Αλβανία και FYROM, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και εργαζόμενοι αυτών των νομών, να γίνονται εύκολα θύματα, πατριδοκάπηλων σχημάτων και χυδαίου αντικομμουνισμού.

Προεκλογικές αστειότητες


"Έλληνα κρατάς στα χέρια σου το μέλλον μίας γενιάς", ήταν τα λόγια του Βαν-κέλη στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, η οποία παρεμπιπτόντως έγινε σε περίπου ανοικτό χώρο (αλλά καλά φυλασσόμενο και με σίγουρη οδό διαφυγής). 


Όσο καλός και αν είναι ο τηλεσκηνοθέτης δεν μπορεί να κάνει και θάματα (αυτά τα έκανε μόνο ο μπιρσιμ). Η περιοδεία του Βαν ανά την Ελλάδα στέλνει τουλάχιστον το μήνυμα ότι ελάχιστοι (που μπορούμε κάλλιστα να υποθέσουμε ότι είναι στην πλειονότητά τους κομματικά μέλη) έχουν την διάθεση να συμμετάσχουν στην γιορτή του μεγάλου δημοκρατικού κινήματος, να κουνήσουν σημαιάκια πλαστικά, να φωνάξουν γηπεδικά συνθήματα ενόσω μιλάει ο ηγέτης και δίχως να ακούν στο ελάχιστο την κούφια γεμάτη στερεότυπα και ηλίθιες γενικολογίες ομιλία του. (Πόσο μάλλον να διαβάσουν το πρόγραμμα του κινήματος).
Η εικόνα αυτή ανήκει στο παρελθόν. Υπάρχουν πολλά ανάλογα βίντεο στο ιντερνετ για να θυμούνται οι παλιοί, να μαθαίνουν οι νεότεροι (και να τα βλέπει ο Βαν-κελης τις κρύες νύχτες του χειμώνα και να τον παίρνει ο ύπνος κλαίγοντας αγκαλιά με ένα μπουκάλι Σκατς). Βαν-κελη δεν φταις εσύ που δεν θα γευτείς τέτοιες στιγμές δόξας και αποθέωσης, αλλάξαν οι καιροί.

Ειμαστε σε πολεμο !


Με ένα κείμενο για τις εκλογές της 6ης Μαϊου και τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, η Λιάνα Κανέλλη εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των προεκλογικών ψευτοδιλημμάτων λέγοντας πως «έχουμε πόλεμο».....

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ ανάρτησε το κείμενο στην σελίδα της στο Facebook πριν από λίγη ώρα.

Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:

«Είμαστε σε πόλεμο. Η μόνη αλήθεια που γίνεται απολύτως και εμπειρικά κατανοητή και αποδεκτή από το σύνολο του ελληνικού λαού ως ιστορικού υποκειμένου. Κι επιμένω, σύντροφοι, μέρες προεκλογικές που είναι, στο ιστορικό υποκείμενο ελληνικός λαός, γιατί πάνε δεκαετίες τώρα, ειδικώς δε η τελευταία ευρωδεκαετία μετράει, που πλην ΚΚΕ κι όχι γενικώς της αυτοπροσδιοριζόμενης αριστεράς, ο λαός δεν... «παίζει», ούτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά ούτε και στο τρέχον αφόρητο πολιτικό λεξιλόγιο, ρόλο.

Η συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Συνέντευξη στον Παναγή Γαλιατσάτο


Είχατε προβλέψει από την αρχή της κρίσης ότι στη χώρα θα προκύψει πολιτική αστάθεια. Θεωρείτε ότι στις 6 Μαΐου θα μπορέσει ο δικομματισμός να σχηματίσει κυβέρνηση ή θα χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές;
– Οι πολιτικές δυνάμεις που συγκλίνουν στον ευρωμονόδρομο και εξαπατούν το λαό, ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της Ε.Ε., δεν περιορίζονται στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ. Οι συνεταίροι της κυβέρνησης Παπαδήμου και τα εξαπτέρυγά τους δεν έχουν πραγματική δυσκολία να συντονιστούν μετά τις εκλογές προς όφελος της άρχουσας τάξης. Μακάρι να μπορούσε η ρωγμή στο αστικό πολιτικό σύστημα να γίνει τόσο μεγάλη ώστε να βάλει ο λαός τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση, το συμφέρον του λαού είναι να εγκαταλείψει

Το ρεπορτάζ του 902 για την συνέντευξη Τσίπρα

Σήμερα Δευτέρα στην Αριστοτέλους η Παπαρήγα


Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, δεν παραχωρεί άδεια σε κανένα κόμμα για την Πλατεία Αριστοτέλους, το ΚΚΕ κάνει πράξη την "ανυπακοή" και διοργανώνει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του, στην Πλατεία, απόψε Δευτέρα, το βράδυ, στις...
8.30, με ομιλητή τη Γ.Γ. του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.



Μ. Μαίλης 30-4





29 Απριλίου 2012

Έτοιμο (σχεδόν) το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης


Περισσότερα εδώ.

Κέντρο φιλοξενίας... Συρματοπλέγματα, κοντέινερ, αστυνομικοί.
Η  τάφρος με τους κροκόδειλους λείπει.

Συζήτηση για την εξουσία - Ενας επικίνδυνος λεκές που απλώνεται

Γράφει ο Γιώργος Σαρρής

Α' Μέρος

Εχω ζήσει πολλές εκλογικές μάχες από τη μεταπολίτευση και μετά.
Ο αέρας της πτώσης της χούντας το '74 αλλά και το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά που βίωνα έστω και σαν παιδί εκλογές, έδινε ένα τόνο μοναδικό που δεν ξεχνιέται εύκολα. Η ατμόσφαιρα της αλλαγής το '81 ήταν το ίδιο ή και περισσότερο εντυπωσιακή, τόσο που αν ήσουν και μια στάλα σοσιαλδημοκράτης μπορεί να νόμιζες ότι ήσουν από τους τυχερούς που ζούσαν ιστορικες επαναστατικές στιγμές.
 
Υστερα πέρασαν μια σειρά από εκλογές που οι περισσότερες έμοιαζαν φυσιολογικές, τόσο φυσιολογικές που στο τέλος γινόντουσαν εντελώς βαρετές, αφού τίποτα δεν αλλαζε και τίποτα καινούργιο δεν λεγόταν. Η δρόμος για την Ευρώπη είχε χαραχτεί από νωρίς, και είχε γίνει στη συνείδηση των πολλών κάτι σαν αξιωμα που ήταν αδύνατο να αμφισβητηθεί ό,τι κι αν έλεγε το "βαρετό" ΚΚΕ που είχε μείνει μόνο του να φωνάζει σε αυτιά που δεν άκουγαν σε σημείο που να καταντάει ενοχλητικό, για την "Ευρώπη των μονοπωλίων" και άλλα τέτοια γραφικά. Ετσι το ΠΑΣΟΚ κάλπαζε ανενόχλητο μέσα στα χρόνια, η ΝΔ το διαδεχόταν σε σύντομα διαλείμματα, η τηλεόραση ΄πολτοποιούσε τα μυαλά, ο καπιταλισμός όργωνε τις συνειδήσεις με τα καινούργια του εργαλεία μοιράζοντας υποσχέσεις, φλασάτα περιτυλίγματα χωρίς περιεχόμενο, δανεικά και μελοντικά χρέη, η Ελλάδα περπατούσε σε λήθαργο με τα μάτια δεμένα κι εμείς μαθαίναμε να γινόμαστε θεατές στην ίδια μας τη ζωή που πια δεν ήταν δική μας, δεν μας αφορούσε όπως άλλοτε, ήταν κάτι ανάμεσα σε ζωή και σειρά της τηλεόρασης που απλά παρακολουθούσαμε ανελλιπώς τη συνέχεια.

Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 6ο - Θεσσαλία

Θεσσαλία


Με αυτά και αυτά, φτάσαμε στην Θεσσαλία, μια περιοχή στην οποία συναντάμε εργαζόμενους απο όλους σχεδόν τους οικονομικούς κλάδους της χώρας, από την γεωργία και την βιομηχανία, έως το εμπόριο και τον τουρισμό. Παράλληλα στο γεωγραφικό αυτό διαμέρισμα, έχουν διαδραματιστεί σπουδαίες σελίδες του ελληνικού εργατικού και αγροτικού κινήματος, απο τους καπνεργάτες του Βόλου και τους αγρότες του Κιλελέρ, στην δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ στον Όλυμπο, τον Κίσσαβο και την Πίνδο και τους σπουδαίους αγροτικούς αγώνες που ακολούθησαν στην μεταπολίτευση.

Και στην Θεσσαλία, ο δικομματισμός, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, συνήθως 1-2 μονάδες πάνω από τον εθνικό μέσο όρο (το 2009: 79,13%), με τα χαμηλότερα ποσοστά των αστικών κέντρων να υπερσκελίζονται απο τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, κυρίως των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, που δείχνουν να είναι πιο επιρρεπείς στην κυρίαρχη αστική προπαγάνδα.

ΚΚΕ: Μας χωρίζει χάσμα με τον ΣΥΡΙΖΑ


Σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα , το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο καιροσκοπισμός και η αλαζονεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται με τίποτα».



Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Για να καλύψει τις κωλοτούμπες της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση που ονειρεύεται, είχε το θράσος να διαστρεβλώσει ακόμα και το Πρόγραμμα του ΚΚΕ που ξεκάθαρα ορίζει συμμετοχή του ΚΚΕ μόνο σε κυβέρνηση που παλεύει ενάντια στα μονοπώλια και για αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Βρετανία: Οι πλούσιοι έγιναν κατα πολυ πλουσιότεροι ΑΛΛΑ η υφεση επανερχεται μαζι με την ΙΣΠΑΝΙΑ


Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Βρετανία είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα πέρυσι, σύμφωνα με τον κατάλογο των πλουσίων που δημοσιεύει η εφημερίδα Sunday Times σήμερα, την ώρα που τα εισοδήματα και οι καταθέσεις των περισσότερων ανθρώπων στη χώρα συμπιέστηκαν, εξαιτίας του πληθωρισμού και των χαμηλών επιτοκίων.

Τα συνολικά πλούτη των 1.000 ευπορότερων ανθρώπων οι οποίοι ζουν στη Βρετανία διογκώθηκαν κατά σχεδόν 5%, σε πάνω από 414 δισ. λίρες, το υψηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί ποτέ στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σε ετήσια βάση τα τελευταία 24 χρόνια, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιεύουν οι Τάιμς.
Τα 77 μέλη του καταλόγου των πλουσίων του 2012 είναι δισεκατομμυριούχοι, δύο περισσότερα από την αντίστοιχη καταγραφή του 2008.

Σκέψεις ενός φανατικού Βαλκάνιου


Του Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

1. Αυτή τη φορά, η κάλπη έχει το σχήμα του τάφου που δεν περιμένει την ψήφο, αλλά τον ίδιο τον πολίτη να πέσει μέσα. Οι ηθικοί αυτουργοί που χρεώνονται τους αυτόχειρες, προσπαθούν, εν μέσω εκλογών, να δημιουργήσουν μια σύνθεση επίπλαστης ηρεμίας και λησμονιάς που θα σκεπάσει τους νεκρούς.

2. Ρηχός και επικίνδυνος ο Χρυσοχοΐδης χοντραίνει το παιχνίδι της κρατικής τρομοκρατίας. Τυπική συμπεριφορά καμένου χαρτιού. Αξίζει να πάρει μια θέση στο Επικρατείας της «Χρυσής Αυγής».
3. Η ελληνική Αριστερά δεν θ' αργήσει να εισπράξει την περιφρόνηση των πολιτών, εξαιτίας της προσκόλλησής της στην Ευρώπη, αποτέλεσμα της σαγήνης που ασκεί πάνω της κυρίως ο τρόπος ζωής των Ευρωπαίων. Αξίζει τον κόπο μετά από χρόνια μια ανάλυση για το πώς αυτή η προσκόλληση δεν απέφερε τα

Πούλμαν για τη συγκέντρωση της Αττικής στην Χαλυβουργια την 1η Μαη


Μέτρα για την επιτυχία της συγκέντρωσης της Αττικής, στη «Χαλυβουργία», καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ να πάρουν τα σωματεία και τους φορείς από κάθε κλάδο, σημειώνοντας ότι η αναχώρηση για τη συγκέντρωση στη «Χαλυβουργία» πρέπει να γίνει έγκαιρα, ώστε στις 9.30 π.μ. το αργότερο να έχουν διαταχθεί οι δυνάμεις στο χώρο. Θα υπάρχει χώρος πάρκινγκ για τα ΙΧ πίσω από τη «Χαλυβουργία».


Πούλμαν από κλάδους
Για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην κεντρική πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, τα Συνδικάτα διαφόρων κλάδων έχουν δρομολογήσει πούλμαν. Τα δρομολόγια είναι τα εξής:
  • Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: 08.15 πλατεία Καραϊσκάκη
  • Εμποροϋπάλληλοι: 08.15 πλατεία Καραϊσκάκη
  • Χρηματοπιστωτικό: 08.30 πλατεία Καραϊσκάκη

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 67 πόλεις


Την Τρίτη απεργούμε και διαδηλώνουμε όλοι, τιμώντας τους αγώνες της πρωτοπόρας τάξης
 και κλιμακώνοντας την αλληλεγγύη στους ηρωικούς απεργούς



Αθήνα, 10 π.μ., Ελληνική Χαλυβουργία
Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
Κιλκίς, 10.30 π.μ., στην πλατεία Ειρήνης
Βέροια, 10 π.μ., στην πλατεία Ωρολογίου
Νάουσα, 9.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο
Κατερίνη, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
Πολύγυρο, 10 π.μ., πλατεία

«Ορθόδοξες» παγίδες...


Ορθόδοξη Χριστιανική Νεολαία Αθηνών εναντίον του Κ.Κ.Ε.-ΚΝΕ-ΠΑΜΕ



Κοινές αγωνίες με το μεγάλο κεφάλαιο, που τρέμει μπροστά στην οργάνωση των εργατών κόντρα στην εξουσία και την αρπαγή του πλούτου που τους ανήκει, μοιράζονται οι δυνάμεις της «Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας Αθηνών», η οποία ανακάλυψε πως «ο κομμουνισμός δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία, περιορίζει την ελευθερία σε ασύλληπτο βαθμό». Και πώς το τεκμηριώνει αυτό; Παραθέτοντας διαπιστώσεις «μαρξιστών» πρώτων... στον αντικομμουνισμό, διαπιστώνοντας πως «ο Χίτλερ με όλη του τη μανία, ούτε τα μισά δεν έκανε», καταγγέλλοντας τη «θρησκεία του υλισμού»

ΜΑΣ : Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά! Οι φοιτητές με την εργατιά για να γκρεμίσουμε μνημόνια και αφεντικά!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ 10Π.Μ. 



Συνάδελφε-ισσα, 
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε καλεί να συμμετάσχεις μαζικά και δυναμικά στις φετινές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης. Να στείλεις μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης και αντεπίθεσης για μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Να βροντοφωνάξουμε: Δε θα γίνουμε η γενιά που θα γνωρίσει το 8ωρο, το δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία και Παιδεία στα βιβλία της Ιστορίας! Δεν ανεχόμαστε να ζούμε στην ανεργία ή με τα ψίχουλα των 400€ για να σωθούν τα κέρδη των βιομήχανων και των εφοπλιστών! 
Ο αγώνας των εργατών του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, είναι άσβεστος φάρος που εμπνέει και καθοδηγεί τους αγώνες του σήμερα. 

28 Απριλίου 2012

H Λιάνα Κανέλλη στο ΣΚΑΊ

Η Πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ






Ποια είναι η διέξοδος από την κρίση;

Διέξοδο από την κρίση αναζητούν και τα άλλα κόμματα, η κυβέρνηση, ο ευρωπαϊκός και παγκόσμιος καπιταλισμός. Το θέμα είναι ποια είναι η φιλολαϊκή διέξοδος, και πώς θα απαλλαγεί ο λαός, κάθε λαός, από την αγιάτρευτη ασθένεια των περιοδικών κρίσεων του καπιταλισμού.
Όλες οι προβλέψεις των ίδιων των ιμπεριαλιστικών ιδρυμάτων, αλλά και της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ, είναι ότι η ανάκαμψη των καπιταλιστικών οικονομιών, γενικότερα του καπιταλισμού από την κρίση, θα είναι αναιμική σε σύγκριση με το παρελθόν, θα επέλθουν και ανακατατάξεις στην παγκόσμια ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Άρα οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη και κέντρα θα οξυνθούν ακόμα πιο πολύ. Αυτοί κουβαλάνε μαζί τους στρατιωτικές επεμβάσεις και αναμετρήσεις με θύματα τους λαούς της κάθε πλευράς.

Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 5ο - Ήπειρος

Ήπειρος


Η Ήπειρος αποτελεί ένα απο τα πιο σημαντικά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, όσον αναφορά τον ρόλο που παίζει η παράδοση, όχι μόνο στην καθημερινότητα και την ζωή των κατοίκων της, αλλά και στις εκλογικές τους προτιμήσεις και την ιδεολογική τους κατεύθυνση. Πράγμα που όπως καταλαβαίνετε απο την μια αποτελεί αρνητική παράμετρο στις κοινωνικές διεργασίες και την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, απο την άλλη όμως αποτελεί και την αιτία που παρέμειναν - σε δύσκολες εποχές -  αρκετές κόκκινες κουκκίδες, στον χάρτη της περιοχής.

Ο δικομματισμός, βρίσκεται στην Ήπειρο σταθερά τα τελευταία χρόνια, λίγο πάνω απο τον εθνικό μέσο όρο. Δεν υπάρχουν όμως εκλογικά κάστρα στην περιοχή (εκτός ίσως από τον νομό Άρτας, ο οποίος και αυτός όμως, βάφτηκε πράσινος στις τελευταίες εκλογές) και τα δυο κυρίαρχα αστικά κόμματα εναλλάσονται στην πρώτη θέση, με μια σχετική μακροχρόνια ισοδυναμία.

«ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ» ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ Η ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΜΕ ΟΡΓΙΟ ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ



 ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΟΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ


Η ΠΑΣΚΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ με μια πρωτοφανή ενέργεια επιχείρησε να νοθεύσει ακόμα και το αποτέλεσμα των εκλογών στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.
Συγκεκριμένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ που είναι και πρόεδρος σε πρωτοβάθμιο σωματείο πιάστηκε στα πράσα ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση νόθευσης των εκλογών. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας από τον δικαστικό αντιπρόσωπο έγινε αντιληπτό, ότι το μέλος της εφορευτικής επιτροπής είχε στην κατοχή του 11 σφραγισμένους και υπογραμμένους φακέλους, που χρησιμοποιήθηκαν προφανώς με το γνωστό σύστημα «αλυσίδα» για τον εκβιασμό συνέδρων και την νόθευση του αποτελέσματος.

Γιατί προβάλλουν τον μπαμπούλα της «Χρυσής Αυγής»;

Από τον Ριζοσπάστη


-- Τι κρύβει το κάλεσμα του Βενιζέλου για πανδημοκρατική συσπείρωση ή τα αντιναζιστικά καλέσματα του Σαμαρά;

Η ψηφοθηρική και αποπροσανατολιστική τακτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που όψιμα προβάλλουν τον μπαμπούλα της «Χρυσής Αυγής», δεν πρέπει να αγγίζει το λαό. Το πρόβλημα δεν είναι γενικά και αόριστα ο νεοφασισμός. Είναι το σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό που ποτίζουν και τέτοιες γλάστρες. Η πολιτική τους και το σύστημα που υπηρετούν, στρώνουν το έδαφος και στη «Χρυσή Αυγή», το νεοναζιστικό κόμμα του Μιχαλολιάκου. Τα ίδια δεν έκαναν και με το ΛΑ.Ο.Σ.; Τι έλεγε ο Καρατζαφέρης όταν πρωτοξεκίνησε; Τα ίδια ακριβώς που λέει η «Χρυσή Αυγή». Τα ίδια δεν έλεγαν οι Γεωργιάδης και Βορίδης πριν φορέσουν τα υπουργικά κοστούμια; Δεν έχει χουντικούς ο ΛΑ.Ο.Σ., διάφορους Απριλιανούς στα ψηφοδέλτιά του, διάφορους που διαφημίζουν τη συμβολή τους στον αντικομμουνιστικό αγώνα; Ο ΛΑ.Ο.Σ. δε συγκυβέρνησε με τον Βενιζέλο, που καλεί τώρα σε πανδημοκρατικές στρατιές; Δε συγκυβέρνησε με τον Σαμαρά;

Θέλει να γίνει "Χαλίφης" στη θέση του "Χαλίφη"


ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Θέλει να κυβερνήσει με στήριξη Καμμένου και ΠΑΣΟΚων
Αφού δημοσκοπικά είμαι στα ίδια με Βενιζέλο και Σαμαρά, γιατί να μη θέλω πρωθυπουργία, αναρωτιέται ο Τσίπρας...

Να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα προσπαθούσαν χτες στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομολογία του επικεφαλής του σε συνέντευξη στο tvxs.gr, όπου αναφερόμενος στο ενδεχόμενο το κόμμα του να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πρόσθεσε: «Εάν εμείς, ως αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι».
Αλλωστε, όπως είπε σε άλλη του συνέντευξη (protagon.gr), «ο Καμμένος έχει κάνει κάποιες παρουσίες στη βουλή οι οποίες ήταν ενδιαφέρουσες. Και μπορεί και να του πιστώνουν και το γεγονός ότι εν πάση περιπτώσει θα μπορούσε να μείνει στο μαντρί που λέμε, όταν το μαντρί διεκδικεί να γίνει εξουσία και δεν το 'κανε. Ε, αυτό το πιστώνεται, είναι γεγονός».

27 Απριλίου 2012

ΣΑΜΟΣ - ΙΚΑΡΙΑ - ΦΟΥΡΝΟΙ: ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


ΚΑΜΙΑ ΤΑΛΑΝΤΕΥΣΗ

ΤΩΡΑ ΚΚΕ

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες

Είναι καιρός να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά.
Να επιστρέψουμε ως απαράδεκτα, την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς, τον αντικομμουνισμό, τη συκοφαντία, τις προβοκάτσιες. Είναι καιρός να «μαυρίσουμε» στις κάλπες, όσους μαυρίζουν τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, των επόμενων γενιών. Είναι καιρός να υπερψηφίσουμε το ΚΚΕ
Είναι το μόνο κόμμα που είπε την αλήθεια. Που προειδοποίησε έγκαιρα για την καπιταλιστική κρίση. Μόνο το ΚΚΕ έριξε το σύνθημα, «να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός».

Tο ΚΚΕ διακηρύσσει εδώ και χρόνια την αλήθεια:

Προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ στην ΑθήναTεταρτη 2 Μαη



Μουσικό Διάλειμμα



Και να, τι θέλω τώρα να σας πω
Μες στις Ινδίες,μέσα στην πόλη της Καλκούτας,
φράξαν το δρόμο σ' έναν άνθρωπο.
Αλυσοδέσαν έναν άνθρωπο 'κει που εβάδιζε.
Να το λοιπόν γιατί δεν καταδέχουμαι
να υψώσω το κεφάλι στ' αστροφώτιστα διαστήματα.
Θα πείτε, τ' άστρα είναι μακριά
κι η γη μας τόση δα μικρή.

Ε, το λοιπόν, ό,τι και να είναι τ' άστρα,
εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε.

Στις 20:30 η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα


Το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του στην Αχαΐα, σήμερα Παρασκευή 27 Απρίλη, στις 8:30 το βράδυ, στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Νίκος Καραθανασόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον νομό.

Επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον υποψηφίων του ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ


 
Δολοφονική επίθεση από τη παρακρατική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι στο χωριό Σκοτούσσα των Σερρών, εναντίον υποψηφίων της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μετά από την παρακάτω ανακοίνωση των κομμάτων:

«Καταγγέλλουμε την δολοφονική επίθεση συμμορίας χρυσαυγητών ενάντια σε κλιμάκιο συντρόφων της εκλογικής Συνεργασίας KKE(μ-λ) και M-Λ KKE στις Σέρρες.

Συγκεκριμένα ενώ η σ. Σαμαρά Δήμητρα και οι σ. Πούλιος Σοφοκλής υποψήφιοι της Συνεργασίας στο νομό Σερρών, και ο Nίκος Δημητριάδης διακινούσαν προεκλογικό υλικό στο χωριό Σκοτούσσα, χθες Παρασκευή 27 Aπρίλη, στις 2.00 μ.μ. δέχτηκαν δολοφονική επίθεση με σιδηρολοστό από μια συμμορία χρυσαυγητών που ορυόμενοι με ναζιστικά συνθήματα έριξαν κάτω τη Δήμητρα Σαμαρά και τη χτυπούσαν με σιδηρολοστό. Aν δεν προσέτρεχαν σε βοήθεια των συντρόφων μας, εργάτες από διπλανό εργοστάσιο για να αποκρούσουν τη φασιστική επίθεση, δεν γνωρίζουμε ποια θα ήταν η τύχη των συντρόφων. H Δήμητρα Σαμαρά μεταφέρθηκε σε Nοσοκομείο των Σερρών».

Πως θα ασκείται η εργατική - λαϊκή εξουσία ?

Από τον Ριζοσπάστη


Τα αστικά ΜΜΕ, τώρα, την προεκλογική περίοδο, πασχίζουν να υπονομεύσουν στις λαϊκές συνειδήσεις την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την εργατική, λαϊκή εξουσία, με αιχμή της προπαγάνδας τους το ζήτημα της δημοκρατίας. Αντιπαραθέτουν τη λειτουργία της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας καλλιεργώντας συνειρμούς ότι στην εργατική, λαϊκή εξουσία δε θα υπάρχει δημοκρατία αφού η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν δυνατότητα να εκλέγουν βουλευτές κ.λπ. Ρωτάνε, για παράδειγμα, θα υπάρχει κοινοβούλιο; Πώς θα λειτουργεί; Και άλλα τέτοια. Δεν είναι ότι δεν ξέρουν. Αντιπαραθέτουν την αστική μορφή διαχείρισης (αυτό κάνει η αστική βουλή), της εξουσίας των καπιταλιστών, για να συγκαλύψουν το γεγονός ότι η σημερινή δημοκρατία είναι αντιδημοκρατική για το λαό, αφού νομοθετεί αντεργατικά, αντιλαϊκά. Και να εμποδίσουν την ολοένα και μεγαλύτερη επίδραση που ασκεί η πρόταση του ΚΚΕ σε πλατύτερες εργατικές, λαϊκές δυνάμεις. 

Πώς θα λειτουργεί η εργατική, λαϊκή εξουσία; Θα υπάρχει βουλή; Βεβαίως θα υπάρχει βουλή. Αλλά δε θα είναι σαν τη σημερινή, όπου κάθε 4 χρόνια το εκλογικό σώμα εκλέγει βουλευτές σε εκλογικές περιφέρειες, δηλαδή σε εδαφική βάση. Οι λαϊκοί βουλευτές θα αντιπροσωπεύουν το εργοστάσιο, τον κλάδο, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους. Αντίστοιχα λοιπόν θα εκλέγονται από τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, από τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς για τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, από τις σχολές για τους φοιτητές, σπουδαστές κ.λπ. Δηλαδή, θα αντιπροσωπεύονται κοινωνικές δυνάμεις.

Ρωτάνε το ΚΚΕ, πού θα βρεθούν λεφτά έξω από την ΕΕ;

Από τον Ριζοσπάστη


-- Αν η Ελλάδα αποδεσμευτεί από την ΕΕ, όπως προτείνει το ΚΚΕ, πού θα βρεθούν χρήματα για μισθούς, συντάξεις, νοσοκομεία, Παιδεία κ.λπ., αφού δε θα δοθούν τα δάνεια;
  • Τα λεφτά τα βγάζει η δουλειά των εργαζομένων και τα κλέβουν οι καπιταλιστές νόμιμα μέσω της κλοπής του μεγαλύτερου μέρους της δουλειάς τους (υπεραξία), έτσι βγάζουν το κέρδος.
  • Το ΚΚΕ προτείνει στο λαό να ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου στην Ελλάδα και μιλά για αποδέσμευση με εργατική λαϊκή εξουσία και όχι «σκέτο αποδέσμευση», όπως σκόπιμα παραποιούν τα αστικά επιτελεία.
  • Η λαϊκή εξουσία θα διαγράψει το χρέος. Επομένως τα χρήματα για το χρέος θα τεθούν στην υπηρεσία του λαού. Εκτός από τα δάνεια, ο λαός πληρώνει, μέσω της φοροληστείας του, επιπλέον χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό στους δανειστές. Αρα και αυτά τα επιπλέον θα τα διαχειρίζεται ο λαός.
  • Θα καταργηθούν τα διάφορα χρηματικά πακέτα και επιδοτήσεις που σήμερα δίνονται στο κεφάλαιο, για να κάνει επενδύσεις, να μεταφέρει επιχειρήσεις στο εξωτερικό, που αδειάζουν τα κρατικά ταμεία. Και αυτά θα μπουν στη λαϊκή υπηρεσία.
  • Θα μειωθούν δραστικά οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς, αφού θα περιοριστούν στους αναγκαίους για την άμυνα της Ελλάδας και όχι για τους πολέμους του ΝΑΤΟ και θα σταματήσουν οι αποστολές στρατού σε χώρες που το ΝΑΤΟ κάνει πόλεμο (π.χ. Κόσσοβο, Αφγανιστάν) αλλά και οι εμπλοκές της Ελλάδας σε πολέμους (π.χ. Λιβύη) με το τεράστιο κόστος που συνεπάγονται.

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη της Α. Παπαρήγα στη ΝΕΤ


Στις 7 Μαΐου η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα πρέπει να βρει απέναντι του ένα λαό έτοιμο για αντίσταση ώστε να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα τόνισε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στη ΝΕΤ και ζήτησε την ενδυνάμωση του Κομμουνιστικού Κόμματος για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην αντιλαϊκή επίθεση που αναμένεται μετά τις εκλογές με νέα σκληρά μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο.

Η κ.. Παπαρήγα, δήλωσε απόλυτα βέβαιη ότι το ΚΚΕ θα λάβει υψηλά ποσοστά στις λαϊκές συνοικίες, και κάλεσε τους πολίτες να μην σκορπίσουν την ψήφο τους αλλά ούτε να πέσουν θύματα της αυταπάτης που δημιουργούν τα δυο μεγάλα κόμματα, ότι θα υπάρξει ακυβερνησία και χάος αν δεν ενισχυθούν εκλογικά.

Η συνέχεια εδώ. Έχει και το βίντεο με τη συνέντευξη (το οποίο δεν μπορώ να μεταφέρω εδώ).

ΣΕ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ


ΣΕ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ...
... ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΟ ΖΕΙΣ !!!


Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω


( Του Δ. ΓΟΝΤΙΚA )

Η ΕΕ κλυδωνίζεται στη δίνη της κρίσης, ο καπιταλιστικός κόσμος γενικότερα αγκομαχάει να ξεφύγει από τη μέγκενη της κρίσης και τις αντιφάσεις του και μπροστά στο φάσμα μιας νέας κρίσης γίνεται όλο και πιο επιθετικός, όλο και πιο αντιδραστικός και ταυτόχρονα πιο ανήσυχα τα επιτελεία του για το ενδεχόμενο λαϊκών εξεγέρσεων. Αυτό το συμπέρασμα αναδείχνεται ακόμα και από τις αναλύσεις σοβαρών αστών ερευνητών και αναλυτών.

Η εναλλακτική λύση, ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, η σοσιαλιστική προοπτική είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία και αντικειμενικά ώριμη. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης δεν μπορεί να δώσει τίποτα πια το θετικό για τους λαούς, παρά μόνο πείνα, ανεργία, φτώχεια, δυστυχία, μπόλικη καταστολή και πολέμους.
Είναι λογικό μέσα σε αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο το σημερινό συσχετισμό δύναμης και την ιδεολογική κυριαρχία της αστικής τάξης να μην είναι άμεσα ορατή αυτή η προοπτική σε πλατιές εργατικές και λαϊκές μάζες. Ταυτόχρονα, είναι μεγάλη η πίεση για αλλαγές, καθώς μεγαλώνει η ανασφάλειά τους για το μέλλον και δεν μπορούν να ζήσουν όπως πριν.

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός λιτότητας ΚΑΙ στην Ολλανδία


Το κοινοβούλιο της Ολλανδίας ενέκρινε το βράδυ της Πέμπτης τον προϋπολογισμό λιτότητας που προβλέπει την μείωση του ελλείμματος το 2013 ώστε να εκπληρώσει τα όρια τα οποία έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά το έλλειμμα, όπως μετέδωσε το ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP και ανέφεραν ολλανδικά ΜΜΕ στο Διαδίκτυο.

Το Εργατικό Κόμμα (PvdΑ), η αξιωματική αντιπολίτευση, καταψήφισε τον προϋπολογισμό...

Έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων, το κόμμα των Φιλελεύθερων (VVD) και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDA), τα κόμματα του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού, κατέληξαν σε συμφωνία με τρία κόμματα της αντιπολίτευσης: τους οικολόγους, τη Χριστιανική Ένωση και το κεντρώο D66.

Η άτυπη συμμαχία των πέντε κομμάτων ελέγχει 77 από τις 150 έδρες στη βουλή και εξασφάλισε μια προσωρινή πλειοψηφία.

Στοιχεία σοκ για την ελαστική εργασία στην Ελλάδα



Οι μισές από τις νέες προσλήψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία τριμήνου του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, γίνονται πλέον με ελαστικές μορφές εργασίας.
Το ποσοστό των συμβάσεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις, αντιστοιχεί πια στο 50,1% του συνόλου των συμβάσεων.
Για να καταλάβουμε τη διαφορά, ενώ το 2009 οι .....
συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης αντιπροσώπευαν το 79% των νέων συμβάσεων, το 2011 αντιπροσώπευαν το 58,92% και το α' τρίμηνο του έτους 2012 το 49,9%.
Παράλληλα, η αναλογία των συμβάσεων μερικής απασχόλησης στο σύνολο των νέων συμβάσεων αυξήθηκε από 16,7% το 2009 σε 30,65% για το έτος 2011 και σε 38,1% για το α' τρίμηνο του 2012.

26 Απριλίου 2012

Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 4ο - Ιόνια Νησιά

Ιόνια Νησιά

Και περνάμε στα Ιόνια Νησιά (όπως καταλάβατε σας πάω εναλλάξ, μια κρύο, μια ζεστό), μια περιοχή νησιωτική, με κατα κάποιον τρόπο, κλειστές κοινωνίες, που λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους, την ιστορία και την πολιτική παράδοση. Φυσικά σε τέτοιες κοινωνίες (όπως είναι και τα νησιά του Αιγαίου ή η Κρήτη), παίζει έναν αυξημένο ρόλο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, η κοινωνικότητα των υποψήφιων βουλευτών, οι συγγένειες, οι φιλίες, οι κουμπαριές ... και φυσικά τα ρουσφέτια.

Στο Ιόνιο συναντάμε μια ασυνήθιστη εικόνα σε σχέση με τις περιοχές που ήδη έχουμε εξετάσει, καθώς, άσχετα με την αυξομείωση της επιρροής των πολιτικών κομμάτων στην υπόλοιπη Ελλάδα, εδώ κυριαρχεί μια σχετική σταθερότητα, με πολύ μικρές αυξομειώσεις και "δύσκολες μετατοπίσεις". Πράγμα το οποίο φαίνεται να αλλάζει μεν κάτω απο τις σημερινές συνθήκες, αλλά λίγο πιο ήπια απ'οτι θα περίμενε κανείς. Εκτός βέβαια απο την κατακρήμνιση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, η οποία διαπερνά την Ελλάδα σας βέλος.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ: Η ευθύνη του καθενός ανεβαίνει μπροστά στην κάλπη.

Κεντρικός ομιλητής ο Θ. Χιώνης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ. 


Χαιρέτισαν ο Γ. Λαμπρούλης και η Αννέτα Ψωμιάδου, υποψήφιοι βουλευτές στο νομό 

Σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, μίλησε ο Θ. Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κόμματος. Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμούς του Γ. Λαμπρούλη και της Αννέτας Ψωμιάδου, υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο νομό της Λάρισας. 

*** 
Στο χαιρετισμό της, η Αννέτα Ψωμιάδου, στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα της αγρότισσας που, όπως είπε, δουλεύει σε συνθήκες δύσκολες για να φτάσει ο καρπός στο σπίτι της και να θρέψει την οικογένειά της, σημειώνοντας ότι πλήρωσε πολύ ακριβά την κρίση και δέχτηκε ανελέητη επίθεση από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι η πολιτική ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, που τόσα χρόνια τώρα φέρνουν τη ζωή μας σ' αυτή τη θέση. Είναι οι αυταπάτες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που τη μια ψάχνει το "καλό ΠΑΣΟΚ", την άλλη μας λέει να είμαστε "ρεαλιστές", φτωχοί αγρότες και μονοπώλια, όλοι μαζί! Θα τους τιμωρήσουμε!». 

Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 3ο - Στερεά Ελλάδα

Στερεά Ελλάδα


Η Στερεά Ελλάδα δεν διαφέρει ιδιαιτέρως απο την Πελοπόννησο που παρουσιάσαμε στο πρώτο μέρος. Μια περιοχή με πλούσιο ιστορικό και πολιτικό backround, με αρκετούς αστούς πρωθυπουργούς στην λίστα των πολιτικών παιδιών της (μόνο η Αιτωλοακαρνανία έχει βγάλει 8 πρωθυπουργούς, με πιο γνωστούς, τους Χαρίλαο Τρικούπη και Γεώργιο Αθανασιάδη-Νόβα) και με ένα πολωμένο - για χρόνια - εκλογικό σώμα, ανάμεσα στα δυο κυρίαρχα αστικά κόμματα. Μάλιστα η πρωταθλήτρια του δικομματισμού για το 2009, βρίσκεται στην Στερεά Ελλάδα. Ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ο δικομματισμός υποχωρούσε πανελλαδικά και για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια, κάτω από το 78%,  στην ορεινή Ευρυτανία παρέμεινε στο 88,76%. Θα μου πείτε, από το 94% του 2004, είναι και αυτό μια πρόοδος ...

Στις 2 Μαΐου,στο Πεδίον του 'Αρεως η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

...και σε ε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση θα μιλήσει η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 30 Απριλίου στις 20:30. 




Την Τετάρτη 2 Μαΐου θα γίνει η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, στο Πεδίον του Αρεως στις 20:00. 
Στο μεταξύ, την ανάγκη «να χειραφετηθεί ο λαός από επικίνδυνες, παλιές και νέες, αυταπάτες που μπήκαν στο προσκήνιο», υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της στην Ακρόπολη.

Συνταγή προεκλογικού δελτίου ειδήσεων


Το παρόν ποστ, μπορεί να χρησιμεύσει και σαν οδηγός αρχάριου διευθυντή ειδήσεων, αν προσγειωθεί σε ένα έλληνικό κανάλι σήμερα. Προεκλογική εσάνς, και κρατική πυγμή (ανατριχιάσαμε), αναδύονται στην περίπου μία ώρα που κρατάει το δελτίο.
  1. Μεγάλες δόσεις ξενοφοβίας.  Ξαφνικά τα κανάλια θυμηθήκανε το πρόβλημα των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας. Θα έλεγε κάποιος κακοπροαίρετος, ότι το υπερτονίζουν για να καλυφθούν τα προβλήματα, που έχει φέρει η ύφεση και η ανεργία. Ε λογικό. Βαρεθήκαμε να αναλύουμε το μνημόνιο, και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Τί τρόικες, ΕΚΤ και οίκοι αξιολόγησης. Εδώ είναι ο εχθρός. Ορατός. Μπροστά μας. Φαίνεται, ξεχωρίζει, βρωμάει. Ο μαυριδερός μετανάστης. Για όλα αυτός φταίει.
  2. Μεγάλες δόσεις περιπτώσεων διαφθοράς στο δημόσιο. Τα πάντα για να πειστεί το πόπολο, ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι του ρουφάνε το αίμα με το καλαμάκι. Και ότι οι ψεύτικοι τυφλοί αδειάσαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Τί είπατε; Ομόλογα; Μα για αυτά βγήκε απόφαση κυρία μου, δεν φταίει κανένας.

"Τρισδιάστατη Εκτύπωση", μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.




Αναδημοσιευση απο Crousma

Ο Β. Ι. Λένιν,  την Άνοιξη του 1894, στο βιβλίο του «Τι είναι "οι φίλοι του λαού" και πως πολεμούν τους σοσιαλδημοκράτες;», με το οποίο υποστήριξε, από νωρίς, τις αρχές και την ορθότητα της μαρξιστικής θεωρίας, μεταξύ άλλων  έγραφε: "...Η σοσιαλιστική διανόηση μόνο τότε μπορεί να υπολογίζει σε γόνιμη δράση όταν βάλει τέλος στις αυταπάτες... και παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της πραγματικότητάς μας, σαν καθορισμένου συστήματος σχέσεων παραγωγής, να δείξει τον αναγκαίο χαρακτήρα της εκμετάλλευσης και της απαλλοτρίωσης των εργαζομένων μέσα σ' αυτό το σύστημα, να δείξει τη διέξοδο εκείνη απ' αυτό το καθεστώς, την οποία υποδείχνει η οικονομική εξέλιξη...." 1

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ



ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΑΠΡΙΛΗ, 20:30 ΠΛ. ΣΑΠΦΟΥΣ 

Ομιλητής:
Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ

25 Απριλίου 2012

Προσοχή ακολουθεί πολιτική διαφήμιση

Από το 2310net

Η πολιτική διαφήμιση αναβαθμίζεται και ακολουθεί τις επιταγές της μόδας αλλά και των νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων. Δυο πράγματα όμως μένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου: Η κιτς αισθητική και η αντίληψη τους ότι είσαι καταναλωτής.

Έχουν περάσει χρόνια από τότε που ο Μητσοτάκης έβαζε στον ώμο το σακάκι και περπατούσε μαζί με τα στελέχη του κόμματός του. Από τότε που η Carmina Burana αποτελούσε το χαλί πάνω στο οποίο ξεδιπλωνόταν ο Παπανδρεικός λαϊκισμός, από τότε που οι επιθέσεις του ενός κόμματος στο άλλο μέσω σποτ ήταν σύνηθες φαινόμενο λίγες μέρες πριν την κάλπη.

Τα κομματικά επιτελεία έδιναν μεγάλη έμφαση στα προεκλογικά σποτ. Δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα σε ποιο βαθμό αυτά επηρέαζαν το τελικό αποτέλεσμα. Σίγουρο όμως είναι το γεγονός ότι συνέβαλαν στην συγκρότηση μιας καλής σχέσης με τα κανάλια. Στην περίπτωση δηλαδή αυτή το κόμμα είναι ο πελάτης ο οποίος αγοράζει τηλεοπτικό χρόνο από κάποιο κανάλι, δηλαδή το πληρώνει και μάλιστα αδρά. Δεν είναι εκτός λογικής το να υποστηρίξει κανείς ότι σε χρονιές εκλογών τα κομματικά χρήματα καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος των εσόδων των καναλιών. Αν αναλογιστούμε την σημερινή κατάσταση θα καταλάβουμε πως αυτά είναι ακόμα πιο σημαντικά για την επιβίωση των καναλιών. Αν σε αυτά προσθέσουμε τις κρατικές διαφημίσεις, οι οποίες είναι όλο και περισσότερες τελευταία (πχ. διαφήμιση για γενόσημα, για οδηγική συμπεριφορά κτλ.) μάλλον θα αρχίσουμε να υποψιαζόμαστε ότι πρόκειται για μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι, μια έμμεση κρατική επιδότηση στους φίλους της κυβέρνησης, ώστε να ξεπληρωθεί με αυτόν τον τρόπο η παρεχόμενη στήριξη.

Άδωνις - Ελληνοφρένεια

Πολιτικά, έχω ανάμικτα συναισθήματα για την εκπομπή, παρ'ολα αυτά είναι ιδιατέρως διασκεδαστική. Εαν δηλαδή μπορεί κάποιος να αντέξει την φωνή του Γεωργιάδη επι 45 λεπτά.

Έξω από την Ε.Ε και κοινωνικοποίηση του πλούτου

Συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα στον Σταύρο Θεοδωράκη (και αυτόν τον ξεχάσαμε στην δημοσκόπηση γαμώτο)

Το ΠΑΣΟΚ πέθανε, ζήτω το (νέο) ΠΑΣΟΚ

Από το Σφυροδρέπανο 

Τελικά το δημοσκοπικό πάθημα του 08’, όπου ξεφούσκωσαν σαν μπαλόνι, δεν τους έγινε μάθημα. Τρίτο κόμμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο σύριζα, πανηγύριζε η αυγή της κυριακής. Το 2008 είχαν κλειδώσει υποτίθεται το βάθρο και πήγαιναν φουλ για δεύτεροι, καβαλώντας δημοσκοπικά το 18%. Το οποίο όμως έπεσε κάτω από το 5% όταν έγιναν οι εκλογές, με το σύνηθες σήριαλ για την είσοδο -ή μη- του συνασπισμού στη βουλή.

Τώρα όμως δεν προλαβαίνουν μάλλον να ξεφουσκώσουν και νιώθουν ότι πλησιάζει η ώρα για να γίνουν πασοκ στη θέση του πασοκ. Τι λες κι εσύ πιστέ μου μπράβε μπλιαχ χαχάτ; ρώτησε τον αλέξη στα γραφεία της κουμουνδούρου ο νίκος κοτζιάς. Που το 89’ ήταν στην άλλη άκρη του πολιτικού εκκρεμούς αντιδρώντας υποτίθεται από τα αριστερά στον ενιαίο συνασπισμό και τη "συγκυβέρνηση".
Αλλά και η ηγεμονία στην αριστερά δε θα τους έπεφτε άσχημα σε πρώτη φάση (μιλάμε πάντα για την εκλογική, γιατί στους δρόμους δεν αλλάζουν τόσο εύκολα τα πράγματα). Κάτι σαν κουκουέ στη θέση του κουκουέ, όχι στην χάρη και το πρόγραμμα, αλλά από άποψη συσχετισμών. Ενώ με το πασοκ πάνε για όλο το πακέτο –το όλον πακέτο που θα έλεγε κι ο βενιζέλος. 

Θέλουν να εκφράσουν το γνήσιο πασοκ της διακήρυξης της 3ης σεπτέμβρη που ξεστράτισε από τις αρχές και τους μπαξέδες και υπέστη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη. Όπως είχε πει κι ο πρόεδρος αλέξης παλιότερα: εγώ είμαι πασοκ αλλά το πασοκ έχει πάψει να είναι πασοκ. Χάνουν δηλαδή και οι λέξεις το νόημά τους. Γιατί να τους πεις πασόκους αφού το παραδέχονται από μόνοι τους; Και προτείνουν λύσεις, άμεσες κι ανώδυνες, εδώ και τώρα που βρίσκουν ευήκοα ώτα στο θυμικό του παλιού πασόκου και του ανυπόμονου μικροαστού. 

Ετήσια έκθεση Τράπεζας της Ελλάδος - Ετοιμάζουν μπαράζ νέων μέτρων μετά τις εκλογές

Από τον Ριζοσπάστη

Γενικευμένη παραπέρα διάλυση σε μισθούς και «εργοδοτικές εισφορές» για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. «Ανεπαρκής» χαρακτηρίζεται η μέχρι τώρα αντιλαϊκή κλιμάκωση

Η «τρέχουσα προεκλογική περίοδος έχει εκ των πραγμάτων επιβραδύνει την υλοποίηση των προγραμματισμένων αλλαγών». Το παραπάνω απόσπασμα από την ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας δείχνει το ακριβές στίγμα των δεδομένων που έχουν απέναντι τους οι εργαζόμενοι και ο λαός, μετά από μια τριετία βαθιάς οικονομικής κρίσης και λυσσαλέων μέτρων για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Οι παραδοχές Προβόπουλου αποτελούν το προανάκρουσμα για τα νέα σαρωτικά αντιλαϊκά πακέτα μέτρων, τα οποία σχεδιάζουν να κλιμακώσουν αμέσως μετά τις εκλογές και σε ορίζοντα δεκαετιών. Μέτρα που οι εργαζόμενοι μπορούν να τα εμποδίσουν, αν από τις κάλπες, μαζί με την αποδυνάμωση των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, βγει αποφασιστικά ενισχυμένο το ΚΚΕ.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, στην προσπάθειά του να στηρίξει και ενόψει των εκλογών τις δυνάμεις της πλουτοκρατίας, εκβιάσει με το ψευτοδίλημμα: «Συντεταγμένη και επίπονη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας εντός της ζώνης του ευρώ» ή «άτακτη οπισθοχώρηση, οικονομική και κοινωνική, δεκαετίες πίσω, που θα οδηγούσε τελικά τη χώρα εκτός της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης»... Παίζοντας στο δικό τους γήπεδο, βάζοντας τα δικά τους διλήμματα και «απαντήσεις», εκβιάζουν το λαό να «επιλέξει» ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη των μονοπωλίων.

Με το ΚΚΕ ο δρόμος του λαού

Γράφει ο Θανάσης Λεκάτης

Οσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών τόσο περισσότερο η αστική προπαγάνδα - τα αστικά κόμματα - καταφεύγει σε γνωστές δοκιμασμένες μεθόδους: Κινδυνολογεί για τους μισθούς και τις συντάξεις αν δεν προκύψει κυβέρνηση που να αποδέχεται τη δανειακή σύμβαση. Λοιδορεί την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ και επιδιώκει να κλονίσει την εμπιστοσύνη του λαού στη μόνη πολιτική δύναμη που εξαρχής προειδοποίησε και για το χαρακτήρα της κρίσης σαν βαθιά καπιταλιστικής και πήρε όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την οργάνωση του λαού έτσι που να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις βάρβαρες συνέπειες για τη λαϊκή οικογένεια, αναδεικνύοντας τις αιτίες, τον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Αποκαλύπτοντας πως φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση στα πλαίσια του καπιταλισμού δεν μπορεί να υπάρξει. Και κάλεσε σε πάλη ενάντια στα άγρια μέτρα, προβάλλοντας την αναγκαιότητα αγώνα για την εργατική, λαϊκή εξουσία ως μονόδρομο εξόδου από την κρίση υπέρ των εργαζομένων. 

Παράλληλα, οι αστοί προπαγανδιστές δεν μπορούν να κρύψουν ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται σημαίνει μόνο κι άλλα κέρδη για τα μονοπώλια, οι μεταρρυθμίσεις τους σημαίνουν διαρκή αφαίρεση δικαιωμάτων, οι διαρθρωτικές αλλαγές σημαίνουν γκρέμισμα όσων κατακτήθηκαν. Ακόμα κι όταν μιλάνε για τους ασθενέστερους, αναφέρονται στα θύματα αυτής της πολιτικής για να τα χρησιμοποιήσουν σαν άλλοθι για όλο και πιο βάρβαρα μέτρα. 

Τι θα τρομοκρατήσει τα μονοπώλια στις 6 Μαίου!...



24 Απριλίου 2012

O Nίκος Σοφιανός στον ΑΝΤ1

Άδειασμα Τσίπρα από Λαφαζάνη, κωλοτούμπες ΑΝΤΑΡΣΥΑ μερικές μέρες πριν τις εκλογές

Γράφει ο Trash

Προκλητικός ίσως ο τίτλος, αλλά μου ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό διαβάζοντας τις συνεντεύξεις των Π.Λαφαζάνη και Γ.Ρούσση που θα βρείτε εδώ και εδώ. Ετσι και αλλιώς πάντως, οι τελευταίοι που θα δικαιούταν να με καταδικάσουν για τον αυθορμητισμό μου είναι οι υμνητές του πάσης φύσης «αυθόρμητου», οπότε συνεχίζω...
Γιατί μιλάω λοιπόν για «άδειασμα Τσίπρα από Λαφαζάνη» και μαλιστα λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές; Γιατί διαβάζοντας την συνένετευξη του Π.Λαφαζάνη στην Iskra διαπιστώνει κανείς οφθαλμοφανείς διαφοροποιήσεις από την επίσημη πολιτική γραμμή του ΣΥΝ. Ας τις δούμε:
«Π.Λ.: Η φύση και η ουσία των καθεστώτων που κυριαρχούν δεν κρίνεται από τις ομαλές περιόδους αλλά από τις περιόδους εξαιρετικής όξυνσης των δυσκολιών. Σε δυσκολίες σαν τις σημερινές η ελληνική μεταπολιτευτική δημοκρατία δείχνει το αληθινό αποκρουστικό της πρόσωπο.»
-Αρα λοιπόν αυτά που βιώνουμε δεν οφείλονται σε κάποια διαχειριστική ανικανότητα των «δογματικών νεοφιλελεύθερων» όπως είναι η επίσημη γραμμή του ΣΥΝ, αλλά απλά στην κρίση φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού η πραγματική φύση του συστήματος όπως υποστηρίζει εδώ και χρόνια το ...ΚΚΕ!
Παναγιώτης-Αλέξης 1-0 με γκολ από τα αποδυτήρια.

Τα μαντρόσκυλα της εξουσίας, τα βγάζουν βόλτα που και που...

Από το My Crazy Creations


Για το ΚΚΕ και τους μετανάστες, ξανά-μανά

Γράφει ο Αντώνης ( Lenin Reloaded)

Όλοι όσοι παρακολούθησαν την χθεσινή παρουσίαση Παπαρήγα-Τσίπρα από τον eniko του Χατζηνικολάου γνωρίζουν ότι το "μεταναστευτικό" έπαιξε βασικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στις ερωτήσεις των καλεσμένων πολιτών, και με αποκλειστικά εχθρικές διαθέσεις απέναντι στην στάση και των δύο.

Ο βόθρος του Αλαφούζου, τρίβοντας τα χέρια του από χαρά όπως αρμόζει σε κάθε νεοφιλελευθεροφασίστα (ακριβώς όπως το λέω), έγραψε γρήγορα-γρήγορα:
«Το μεταναστευτικό δεν λύνεται, και το ΚΚΕ δεν έχει πρόταση» παραδέχθηκε τη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η γενική γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Ζήτησε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών με χώρους διαμονής που δεν θα είναι τριτοκοσμικοί, και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων.

Τόνισε ότι πολλοί μετανάστες έχουν συμβάλλει στην ενίσχυση του εθνικού πλούτου της χώρας. «Θα τους πνίξουμε στη θάλασσα τους μετανάστες;» διερωτήθηκε.

Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 2ο - Αττική

Αττική - Πειραιάς


Η ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής, η οποία περιλαμβάνει την Α' & Β' Αθηνών, την Α' & Β' Πειραιώς, όπως επίσης και το υπόλοιπο της Αττικής, αποτελεί την μεγαλύτερη πληθυσμιακά αστική περιοχή της χώρας, με αποτέλεσμα να καθορίζει κατα 30 % περίπου, το εκλογικό αποτέλεσμα της επικράτειας. Ως κύριο αστικό κέντρο της Ελλάδας, όπου οι ταξικές διαφορές και τα προβλήματα της ασκούμενης πολιτικής, εμφανίζονται πιο έντονα και άμεσα, ο κυβερνητικός δικομματισμός παρουσιάζει και παρουσίαζε πάντοτε το χαμηλότερο ποσοστό (68 % το 2009), μεταξύ όλων των εκλογικών περιφερειών.

Κάστρα, με την έννοια που αναφέρθηκαν στο προηγούμενο μέρος για την Πελοπόννησο δεν υπάρχουν, αν και ορισμένες περιοχές εμφανίζουν σταθερές τάσεις, που σχετίζονται κυρίως με το βιοτικό επίπεδο και την καθημερινότητα των κατοίκων τους.

Εργατική Πρωτομαγιά 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 
ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ 10π.μ.


Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφαση της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως το τέλος, ως τη νίκη.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία βρίσκονται σε απεργία πάνω από έξι μήνες. Αρνήθηκαν να υποταχτούν στη σύγχρονη εξαθλίωση. Ύψωσαν μέτωπο στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500 ευρώ, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις. Δείχνουν το δρόμο!

Το ΚΚΕ τα παραπέμπει όλα στη λαϊκή εξουσία;

Από τον Ριζοσπάστη 
Υπογραμμίσεις δικές μας

-- Λένε ότι το ΚΚΕ τα παραπέμπει όλα στη «δευτέρα παρουσία»... Τι πραγματικά ισχύει;

Αυτοί που κατηγορούν το ΚΚΕ ότι τα παραπέμπει όλα στη «δευτέρα παρουσία» θέλουν να συκοφαντήσουν σαν μη ρεαλιστική την πρόταση διεξόδου του Κόμματος, τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, το σοσιαλισμό. Λένε δηλαδή στο λαό ότι είναι καταδικασμένος να ζει αιώνια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, με ανεργία, μισθούς και συντάξεις πείνας, με Υγεία και Παιδεία μόνο για όποιον αντέχει η τσέπη του. Του λένε πως δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει τους συσχετισμούς προς όφελός του, μέχρι και το επίπεδο της εξουσίας. Λένε πως η ΕΕ του κεφαλαίου και του πολέμου είναι μονόδρομος. Θέλουν να σύρουν το λαό στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρεία, να συμβιβάζεται με τα ψίχουλα από τον τεράστιο πλούτο που παράγει, να ανέχεται τη σαπίλα του αστικού συστήματος και των κομμάτων του. Να μη διεκδικεί και μέσα από τη διεκδίκηση να αποκτά πείρα και πίστη στη δύναμή του. Η εχθρότητά τους στη λαϊκή εξουσία πηγάζει από το γεγονός ότι είναι κόμματα που είτε υπερασπίζονται, είτε δεν αμφισβητούν την εξουσία του κεφαλαίου και αντικειμενικά υπηρετούν τα συμφέροντά του.

Είναι η πρόταση για λαϊκή εξουσία ρεαλιστική και άμεση; Είναι, με την έννοια ότι εναπόκειται στο λαό να την υλοποιήσει, με την πάλη του και ισχυρό ΚΚΕ. Από αυτόν εξαρτάται το πόσο γρήγορα θα ανατραπεί η εξουσία του κεφαλαίου που τον χαντακώνει. Οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για το ξεπέρασμα του σάπιου καπιταλισμού, έχουν ωριμάσει και στην Ελλάδα. Αυτό που χρειάζεται είναι να πειστεί ο λαός για την αναγκαιότητα αυτής της ανατροπής και ότι είναι ο ίδιος που θα την επιβάλει. Οσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει και οργανωθεί για να το κάνει πράξη, τόσο πιο άμεση θα είναι η αλλαγή στην Ελλάδα. Δείκτης για τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού, ακόμα και αν δε συμφωνεί σε όλα μαζί του, είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, το δυνάμωμα του ταξικού κινήματος, το βάθεμα της κοινωνικής συμμαχίας των εργαζομένων με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, με το ριζοσπαστικό κίνημα των γυναικών και της νεολαίας.

ΠΑΦΙΛΗΣ vs Γιακουματος


23 Απριλίου 2012

Η Αλέκα Παπαρήγα μιλάει "Στον ενικό"




Σορρυ για τι διαφημισεις ,η συνεντευξη αρχιζει μετα το 04:15

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζητούν 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση


Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

Προς: την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ

  • Σε όλους τους κλάδους της παραγωγής και των υπηρεσιών οι εργοδότες με απειλές, εκβιασμούς και ωμή τρομοκρατία εκμεταλλεύονται την προεκλογική περίοδο και προκλητικά μειώνουν τους μισθούς και τα μεροκάματα, αλλάζουν τα ωράρια εργασίας, ισοπεδώνουν εργατικά δικαιώματα παρά το γεγονός ότι στους περισσότερους κλάδους είναι ακόμα σε ισχύ οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
  • Σε αρκετούς επίσης κλάδους παράλληλα έχουν οι ίδιοι οι εργοδότες καταγγείλει τις κλαδικές συμβάσεις και απαιτούν την υπογραφή νέων με μείωση μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων που οι προηγούμενες συμβάσεις προέβλεπαν.
  • Σε άλλους κλάδους οι εργοδότες αρνούνται να προσέλθουν σε συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και όπου το κάνουν απαιτούν συμβάσεις με μειωμένους μισθούς και μεροκάματα.
  • Σε ορισμένους κλάδους κάποια συνδικάτα με την δικαιολογία ότι έτσι θα αποφευχθούν τα χειρότερα υπέγραψαν συμβάσεις με μειώσεις μισθών και άλλες μειώσεις δικαιωμάτων και όπως επιβεβαιώνεται το μόνο που κάνουν είναι να στηρίζουν την προσπάθεια των εργοδοτών για ισοπέδωση δικαιωμάτων.