4 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ

Αναδημοσιευση απο ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ

Το ΚΚΕ έχει την στρατηγική του, για άλλους σωστή για άλλους λάθος, για κάποιους κάνει λίγα, για άλλους κάνει πολλά, τόσα πολλά που κινείται στα όρια τις νομιμότητας ΤΟΥΣ, όπως λένε. Το θέμα όμως είναι τι κάνει ο λαός. Το ΚΚΕ δεν είναι αντικαταστάτης ούτε εκπρόσωπος του λαϊκού παράγοντα. Σύμμαχος είναι. Ότι και να κάνει το ΚΚΕ αν οι περισσότεροι εργαζόμενοι άνθρωποι κάθονται και κλαίνε παρέα με τους παρουσιαστές των δελτίων, στα κανάλια των μεγάλων αφεντικών για την κατάρρευση της λυκοσυμμαχίας, όσο λαϊκές οικογένειες κάθονται στον καναπέ και ακούνε από τους καλοπληρωμένους αναλυτές των μεγάλων αφεντικών, τα σενάρια και τις προτάσεις για την διάσωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης των πολυεθνικών, δεν θα καταφέρουμε τίποτα.

Από την άλλη έχουμε αυτούς που λένε ότι το ΚΚΕ είναι κομμάτι του συστήματος. Δεν αναφέρομαι στους πληρωμένους προβοκάτορες που διαδίδουν με κάθε τρόπο και μέσω τέτοιες αστειότητες. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους και όταν έρθει η ώρα, θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Απευθύνομαι στους λαϊκούς ανθρώπους που υιοθετούν και παπαγαλίζουν παρόμοιες απόψεις.

Δεν μπορώ να σκεφτώ που μπορεί να βασιστεί κάποιος για να ταυτίσει το ΚΚΕ με το σύστημα. Το ΚΚΕ καθόρισε τη στρατηγική του καθαρά στο 15ο συνέδριό του το 96 («Το ΚΚΕ, πρωτοπόρο, συνειδητό και οργανωμένο τμήμα της εργατικής τάξης, έχει τελικό του σκοπό την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού»), όπου και ψήφισε το Πρόγραμμά του, ήταν δηλαδή προγραμματικό συνέδριο. Παίρνω για αρχή αυτό το συνέδριο γιατί αυτό καθορίζει μέχρι σήμερα την πολιτική του ΚΚΕ, λόγω προγράμματος. Το πρόγραμμα για ένα κόμμα «νέου τύπου», σύμφωνα με τις αρχές που καθόρισε ο Λένιν, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής του και είναι το πιο ισχυρό πολιτικό του κείμενο. Αυτό το κείμενο μαζί με το καταστατικό, είναι τα δύο κείμενα στα οποία πρέπει να συμφωνήσει κάποιος που θέλει να γίνει μέλος του ΚΚΕ. Και τα δυο κείμενα καθορίζουν σχεδόν στο σύνολο όλα τα υπόλοιπα που χρειάζεται κάποιος για να είναι μέλος του ΚΚΕ.


Όσο για αυτούς που παραδίνουν μαθήματα επαναστατικότητας στο ΚΚΕ, και έχουν το θράσος να λένε ότι το ΚΚΕ αποφεύγει να συγκρουστεί με την αστυνομία, έχω να τους πω ότι, μόνο τα τελευταία, χρόνια στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έχουν συγκρουστεί δεκάδες φορές, στα λιμάνια, στις πύλες των εργοστασίων, σε καταλήψεις υπουργείων, με τους τραμπούκους στην Μανωλάδα και αλλού. Δεκάδες δικαστικές διώξεις εκκρεμούν σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ για αυτήν ακριβώς την δράση τους, ενώ αρκετά άλλα έχουν καταλήξει κατά καιρούς στις εντατικές των νοσοκομείων. Άλλωστε και η σύγκρουση στην τελευταία μεγάλη 48ωρη απεργία και περικύκλωση της βουλής, με κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς έγινε. Το γεγονός ότι δεν φορούσαν τη στολή των ΜΑΤ, αλλά αυτή των κουκουλοφόρων, δεν αλλάζει τον ρόλο τους. Εξ άλλου είχαμε σχετικά πρόσφατα περιστατικό σύγκρουσης με τα ΜΑΤ, το καλοκαίρι στο λιμάνι του Πειραιά. Με λίγα λόγια οι άνθρωποι που στρατεύονται με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, χωρίς (πρέπει να το τονίσω αυτό) να είναι όλοι μέλη η οπαδοί του ΚΚΕ, ΛΑΜΠΟΥΝ με την παρουσία και την δράση τους. Εκείνο λοιπόν, που το ΚΚΕ δεν κάνει, είναι το να θεωρεί την σύγκρουση με την αστυνομία σε κεντρικό επίπεδο, σαν την κορωνίδα της σύγκρουσης με την αστική τάξη.




Το ΚΚΕ δεν είναι ούτε Φάρος, ούτε πυξίδα, ούτε άστρα και οράματα όπως πιστεύουν μερικοί. Το ΚΚΕ δεν είναι από τα κόμματα που σου λένε «ψήφισε με και μετά άραξε στον καναπέ, αναλαμβάνω να σε σώσω εγώ» Το ΚΚΕ είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος του: Κομμουνιστικό Κόμμα! Σαν κομμουνιστικό ,και μάλιστα «νέου τύπου», διέπεται από τις αρχές και την κοσμοθεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού. Ο μαρξισμός στην ανάλυση του για την λειτουργία των ανθρώπινων κοινωνιών, διδάσκει πως όλες οι εκφάνσεις του κοινωνικού βίου χτίζονται πάνω σε μία βάση που έχει να κάνει με το πόσο και το πως κάθε κοινωνία παράγει τα απαραίτητα υλικά αγαθά που της επιτρέπουν να αναπτυχθεί. Για να ανατρέψεις λοιπόν την καπιταλιστική κοινωνική δομή, πρέπει να χτυπήσεις την παραγωγική βάση της, και όχι το πολιτικό της εποικοδόμημα. Καταλαβαίνεις λοιπόν αδελφέ μου αναγνώστη, ότι το κύριο και ουσιαστικό πεδίο της αντιπαράθεσης με την αστική τάξη, δεν βρίσκεται παρά στους χώρους δουλειάς, εκεί που η εκμετάλλευση παίρνει σάρκα και οστά, ή για να σου μιλήσω και λίγο «κομμουνιστικά» εκεί που παράγεται η υπεραξία.

10 σχόλια:

  1. σωστός!! ΠΟΛΥ ΚΑΛη ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΚΚΕ έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μέρος του συστήματος και τα παραδείγματα που το δείχνουν είναι αρκετά.
    πχ1.Ζητούσε και ζητάει εκλογές (όχι μόνο αυτό,αλλά και το ΣΎΡΡΙΖΑ)σε μια περίοδο που η αλλαγή πολιτικού προσανατολισμού είναι αναγκαία,αλλά μέσω του κοινοβουλευτισμού δεν έχει καμιά ουσία.Αν δει κανείς τα ποσοστά των γκάλοπ-όσο έγκυρα και αν είναι...-θα καταλάβει ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει πάλι μέσα ΝΔ και λοιπούς παρατρεχάμενους,σε μορφή συγκυβέρνησης,άρα είμαστε ξανά στα ίδια.
    πχ2.Την περίοδο που δολοφονήθηκε ο σύντροφος από το ΠΑΜΕ,το ΚΚΕ κράτησε μια μαλθακή και σε μεγάλο βαθμό ήπια στάση,ενώ θα μπορούσε να ξεκινήσει κινητοποιήσεις λόγω της δολοφονίας του ανθρώπου αυτού από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
    πχ3.Συνεχίζει να αρνείται οποιαδήποτε συνεργασία με την υπόλοιπη αριστερά(εννοείτε πως δε βάζω μέσα Κουβέλιδες και τύπους αυτού του σιναφιού)ενώ στα χαρτιά τουλάχιστον,μια συνεργασία ΚΚΕ,ΣΥΡΡΙΖΑ,Οικ.Πράσινων και εξωκοιν.αριστεράς θα μπορούσε να κάνει μέχρι και αυτοδύναμη κυβέρνηση,αλλά το σημαντικότερο να συσπειρώσει πάρα πολύ κόσμο.Βλέπει σε όλους αναχώματα και εχθρούς,και τελικά μόνο καλό στο σύστημα κάνει.
    πχ4.Οι βουλευτές του ΚΚΕ(και όχι μόνο)έπρεπε να είχαν παρατηθεί εδώ και καιρό από το αξίωμα τους...
    κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. red1917.. εχουμε απαντησει δεκαδες φορες για αυτα τα ζητηματα συνεργασια εκλογες αλλα ορισμενοι το ιδιο παντα βιολι!φτανει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα τώρα τρικυμία εν κρανίω ... ο ανωνυμος στις 9.12

    Γράφει πως το ΚΚΕ είναι μέρος του συστήματος από την μια επειδή δεν συνεργάζεται με σοσιαλδημοκράτες ώστε να πάει για αυτοδύναμη κυβέρνηση (????) .... και από την άλλη επειδή δεν παραιτείται απο την βουλή !!!

    Ε ρε γλέντια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και για να αντιστρέψουμε το λιγάκι το ζητούμενο ...

    Το ΚΚΕ θεωρεί πως η μόνη λύση διεξόδου απο την κρίση για τον ελληνικό λαό είναι η Λαϊκή Εξουσία-Οικονομία, δηλαδή :

    Α) Η αλλαγή τάξης στην εξουσία και όχι η αλλαγή κυβέρνησης διαχείρισης του Καπιταλισμού
    Β) Η κοινωνικοποίηση όλων των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής τα οποία θα ελέγχονται απο τους εργάτες
    Γ) Η αποδέσμευση απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ
    Δ) Η μονομερής διαγραφή του χρέους
    κλπ

    Πάνω σε αυτά, οι ρεφορμιστές σοσιαλδημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ, τι έχουν άραγε να πουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ότι έπρεπε όλοι οι αριστεροί βουλευτές να είχαν παραιτηθεί από αυτή τη βουλή της ξεφτίλας από το καλοκαίρι που έγιναν τόσα για πιο λόγο αντιτίθεται με μια μελλοντική συνεργασία τους σε όλα τα επίπεδα,ακόμα και σε κοινοβουλευτικό?Την κοινοβουλευτική συνεργασία την έβαλα σε αντιπαραβολή με το αίτημα για εκλογές και το πιθανό αποτέλεσμα.Τώρα όσο αφορά τους σοσιαλδημοκράτες,που δε νομίζω να πιάνει τίποτα μλουδες,ανταρσυα κτλ αλλά μόνο σύρριζα,κάθε περίοδος απαιτεί να συνεργαστείς με αυτούς που είναι πιο κοντά σου ιδεολογικά για να πλήξεις τον πραγματικό σου αντίπαλο και μπορεί το σύριζα να έχει τάσεις ρεφορμισμού αλλά δεν είναι και δημοκρατική αριστερά για να το κράζεις έτσι...
    ps.όσο αφορά τη λύση διεξόδου βλέπε στάση κκε και δηλώσεις στελεχών του και της γραμματέας του για τα Γ,Δ και τις κωλοτούμπες που πέσανε από το καλοκαίρι ως τώρα(-πχ η έξοδος από το ευρώ θα είναι καταστροφική-Παπαρήγα)/άσχετο με το θέμα απλά το αναφέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. redfly o petropoulos eimai...ta sxolio to ANONIMO DEN EINAI KAN DIKO MOU...to sxolio to diko moy einai to proto: to allo gia tin sinergasia stis ekloges...DEN EINAI DIKO MOU..to diko mou sxoleio einai MONO TO PROTO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάλι καλά που το πες γιατί δε φαινότανε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μιας και ο "ανώνυμος" ήρθε ορεξάτος για κουβέντα (αν και όχι ορεξάτος να βάλει ένα ψευδώνυμο για να μη χαωθεί η κουβέντα που θέλει να κάνει), να του απαντήσω εγώ στα φοβερά του παραδείγματα. Να ξέρεις από την αρχή ανώνυμε ότι εγώ δεν είμαι στο ΚΚΕ και λέω ό,τι θέλω, δεν δεσμεύομαι από τίποτε άλλο πλην της δικής μου συνείδησης. Δεν το λέω αυτό για "καλό", το λέω ως δεδομένο.

    Παρ. 1: Καταρχάς ανώνυμε στο αίτημα "εκλογές" αντιπαραβάλεις το επιχείρημα "γκάλοπ". Θα έλεγα ότι είναι πολύ πιο συντηρητικό και συστημικό το δικό σου επιχείρημα στο αίτημα των άλλων. Ως γνωστόν (και ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει μάθει καλά αυτό) με γκάλοπ χτίζονται ανώγεια και κατώγια. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ΣΗΜΕΡΑ για να μεταβάλεις τους πολιτικούς συσχετισμούς στην κεντρική πολιτική σκηνή, θα πρέπει να κάνεις εκλογές. Φυσικά υπάρχει και ο άλλος δρόμος (η επανάσταση) αλλά προσωπικά δεν θεωρώ ότι ο λαός ζητά, απαιτεί να ξεκινήσουν οι επαναστατικές διαδικασίες. Ας κάνει πρώτα καμιά απεργία της προκοπής (να έχει μια διάρκεια, συνέπεια, πολιτική στόχευση κλπ.) και μετά το βλέπουμε κι αυτό το αίτημα.
    Γιατί μέχρι στιγμής εμένα δεν μου δείχνει ότι είναι στην σκέψη του η επαναστατική ανατροπή του καθεστώτος. Αυτό που μπορείς να κάνεις λοιπόν είναι να τους δυσκολέψεις τουλάχιστον την ζωή όπως μπορείς αφαιρώντας τους την συντριπτική για το λαϊκό κίνημα (γιατί ΕΚΕΙ είναι η ουσία, το λαϊκό κίνημα) κοινοβουλευτική πλειοψηφία που απέσπασαν με την κοροϊδία σε άλλες περιόδους.

    Παρ 2: Κατηγορείς το ΚΚΕ ότι δεν ανέδειξε όσο έπρεπε το θέμα του δολοφονημένου εργάτη. Προφανώς θεωρείς ότι με σημαία τον δολοφονημένο εργάτη θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση. Τα γνωστά αναρχοαριστερίστικα όνειρα, όπου τα πάντα κινούνται και καθορίζονται από την καταστολή. Όμως ανώνυμε οι ίδιοι μηχανισμοί πριν κάποιο καιρό προκάλεσαν τριπλάσιους νεκρούς (Μαρφίν). Κι όμως, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παγώσει το κίνημα και όχι να πέσει η κυβέρνηση. Βλέπεις αυτά τα πράγματα μπορεί να λειτουργήσουν και ανάποδα: Αντί αν εξεγείρουν, να φοβίσουν τον κόσμο που δεν είναι έτοιμος για τέτοιες θυσίες και να τον γυρίσουν σπίτι. Αυτό το έχεις σκεφτεί ποτέ μέσα στις αριστερίστικες ονειρώξεις σου ή σου διαφεύγει;
    Και κάτι τελευταίο: Ο ΣΥΡΙΖΑ (με τον οποίο παρακάτω ζητάς συνεργασία) μόνο καθαρή στάση δεν είχε στο συγκεκριμένο περιστατικό. Διάβασε τις ανακοινώσεις και τις εφημερίδες των συνιστωσών του και θα καταλάβεις. Αλλιώς θα με αναγκάσεις να ψάξω εγώ να τις (ξανα)βρω, αν επιμένεις να λες αερολογίες χωρίς στοιχεία.

    Παρ. 3: Και πάλι στην "βεβαιότητά" σου επικαλείσαι "τα χαρτιά". Για δείξε μας λοιπόν κι εμάς τα χαρτιά ρε ανώνυμε που λένε για αυτοδύναμη αριστερή κυβέρνηση. Έτσι να γελάσουμε λίγο. Γιατί το μόνο που υπάρχει είναι κάτι μαθηματικές αλχημείες που προσθέτουν τα ποσοστά, μετά τους δίνουν και μια αβάντα λόγω μνημονίου και...νάσου η αυτοδυναμίαααααα...
    Μέθοδες δηλαδή που μόνο ο Συνασπισμός χρησιμοποιεί και τις χρησιμοποιεί τόσο..."σωστά" που μια ζωή είναι στο "να μπω-να μην μπω στο κοινοβούλιο"!!

    Αντίθετα εγώ βλέπω μια Ενωμένη αριστερά στην Ισπανία που έχει αρχίσει να πλήττεται ΠΡΙΝ από εμάς με τα νεοφιλελεύθερα μέτρα, να παίρνει 7%. Μεγάλη άνοδος μεν σε σχέση με πριν, αλλά καμία ανατροπή συσχετισμών. Αν το θες κι αλλιώς ΑΛΙΜΟΝΟ αν σε τέτοιες εποχές η αριστερά εξακολουθούσε να είναι στο 4%! Βλέπεις λοιπόν ανώνυμε ότι εκτός από τα μνημόνια παίζει ρόλο και η πρόταση με την οποία κατεβαίνεις.

    Παρ 4: Όπως φαίνεται και από τα προηγούμενα παραδείγματα ανώνυμε, είσαι λίγο στην κοσμάρα σου. Εν περιλήψει γιατί δεν προλαβαίνω: Ανώνυμε το να φτύνεις το κοινοβούλιο σημαίνει ότι έχεις εναλλακτική. Έχεις; Γιατί αν δεν έχεις, να ξέρεις ότι οι πρώτοι που παραβιάζουν κάθε έννοια αστικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι σήμερα οι αστοί. Αν εσύ βγεις ΣΕ ΑΥΤΗ την φάση και το απαξιώσεις περαιτέρω ΧΩΡΙΣ όμως να έχεις εναλλακτική διέξοδο (μια διέξοδο δηλαδή που θα ανατρέπει την αστική εξουσία και ξέρεις τι εννοώ), τότε ΧΑΡΗ τους κάνεις.
    Μη σου πω ότι τους στρώνεις και το χαλί.

    Αυτά εν τάχει, και τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. red1917. γραψαμε 200 φορες οτι αυτο που ειπε η γγ για το ευρω ηταν απολυτος σωστο για οποιον εχει στοιχειωδης γνωσεις οικονομιας . τονισαμε οτι η εξοδος απο το ε θα πρεπει να συνοδευετε απο μετρα που θα σπρωχνουν την χωρα σε ενα αλλο δρομο και μια αλλη λογικη αναπτυξεις !αναφεραμε οτι αν δεν γινουν αυτα η εξοδος απο το ε δεν θα λυση αλλα θα διμιουργηση προβληματα! ε.. ας λεμε εμεις και ας αναλυουμε τα δεδωμενα ,οσω και να κοπανιομαστε μερικοι δεν θελουν να το καταλαβουν !δεν μπορουν η....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.