22 Δεκεμβρίου 2011

Προετοιμασία για καταστολή λαϊκών διαδηλώσεων

Οσο φουντώνουν οι αντιδράσεις των εργαζομένων για τις συνέπειες της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, επιστρατεύονται νέα φονικά όπλα

Από την παρουσία αστυνομίας και στρατού για την καταστολή λαϊκών διαμαρτυριών, τον Αύγουστο, στη Βρετανία

 Οι ταραχές του καλοκαιριού στο Λονδίνο που ξεκίνησαν από την εν ψυχρώ δολοφονία από αστυνομικούς ενός φερόμενου ως υπόπτου... όπως αναμενόταν μετατράπηκαν στο πρόσχημα για την προώθηση πολύ σκληρών μέτρων καταστολής. Μέτρα που συνεχώς εντείνονται και γίνονται «φονικά», όσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και όσο η λαϊκή οργή συσσωρεύεται. Ετσι η αστική τάξη παίρνει τα μέτρα της.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανάπτυξη 13.500 στρατιωτών, «επικουρικά» και μόνο, στην ισχυρή αστυνομική δύναμη που θα έχει τον πρώτο λόγο στην επιχείρηση τήρησης της ...ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2012. Την ίδια στιγμή, στο βρετανικό Κοινοβούλιο ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Νικ Χέρμπερτ, τασσόταν αναφανδόν με τα πορίσματα της έκθεσης της Βασιλικής Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Εποπτεία της Αστυνομίας (HMIC) υπό τον σερ Ντένις Ο' Κόνορ όσον αφορά τις ταραχές του περασμένου καλοκαιριού, να προτείνει μέτρα καταστολής με τη χρήση πραγματικών πυρών ενάντια σε «ταραξίες», αφού ...το επιτρέπει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο στην περίπτωση «που κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές». «Οι πλαστικές σφαίρες και τα κανόνια νερού πρέπει να προστεθούν στις τακτικές της αστυνομίας για την αντιμετώπιση ταραχών», σημειώνεται στο πόρισμα με το οποίο προφανώς συντάσσεται απολύτως η κυβέρνηση.


Μετά δε την ένταξη των διαδηλωτών του αποκαλούμενου κινήματος «Καταλάβατε το Σίτι» στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις από κοινού με την «Αλ Κάιντα», η βρετανική αστυνομία ετοιμάζεται να εντάξει ένα ακόμη «όπλο» για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών. Πρόκειται για ένα όπλο λέιζερ, που θα εκτοξεύει ένα «τείχος φωτός» με μήκος τρία μέτρα που θα μπορεί να προκαλεί προσωρινή τύφλωση. Το βεληνεκές του συγκεκριμένου όπλου, που ονομάζεται «SMU 100», είναι περίπου 500 μέτρα, ενώ το κόστος θα προσεγγίζει τις 30.000 ευρώ έκαστο και ήδη κατασκευάζεται για τους Κομάντος του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού.

Μέχρι και «ασπίδα» που θα ...κουφαίνει στις ΗΠΑ

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, όπου διάφορες κινητοποιήσεις φοιτητών, εργαζομένων, συνδικάτων είναι συνεχείς εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, η καταστολή είναι βάρβαρη. Οι συλλήψεις τους τελευταίους μήνες έχουν ξεπεράσει τις 5.000, ενώ και οι τραυματίες ανέρχονται σε χιλιάδες, μεταξύ αυτών υπερήλικες, έγκυες και βετεράνοι του πολέμου του Ιράκ, ως αποτέλεσμα της ευρύτατης χρήσης του πολύ βαρύ οπλοστασίου τους κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων εναντίον των διαδηλωτών: κλομπ, ειδικών χημικών και σπρέι πιπεριού, όπλων τέιζερ, πλαστικών σφαιρών, ακόμη και ηχητικών όπλων. Οπλοστάσιο που αναμένεται να ενισχυθεί και από την ειδική ασπίδα που βρίσκεται υπό κατασκευή από την εταιρεία «Raytheon». Ασπίδα που θα φέρει μία ειδική προσθήκη η οποία αποστέλλει σειρά παλμικών κυμάτων που θα «προειδοποιεί» ή θα ακινητοποιεί ή ακόμη και θα παραλύει τους διαδηλωτές, όπως αναφέρει το δίκτυο Russia Today. H ασπίδα θα έχει τη δυνατότητα να προκαλεί μία «μικρή» έκρηξη, και να αποστέλλει σειρά ηχητικών παλμών που σε κοντινή απόσταση θα φτάνουν τα 140 ντεσιμπέλ που είναι τα όρια του πόνου και πολύ παραπάνω από τα 115 που είναι τα όρια της μόνιμης βλάβης. Σύμφωνα με το Russia Today, προκαλείται απίστευτη δυσφορία, ενώ είναι δυνατό να προξενήσει ρήξη τυμπάνων, βλάβη στους πνεύμονες, ακόμη και καρδιακή προσβολή.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αρκετά από τα «όπλα» που πλέον εντάσσονται στο οπλοστάσιο της βρετανικής ή της αμερικανικής αστυνομίας είχαν χρησιμοποιηθεί από τους ιμπεριαλιστικούς τους στρατούς στα πεδία του Ιράκ και του Αφγανιστάν, ενώ το όπλο λέιζερ που θα δοκιμαστεί στους Βρετανούς διαδηλωτές και κατασκευάζεται από την «Photonic Security Systems», αρχικά προοριζόταν για την απώθηση των πειρατών στη Σομαλία.

Από τον Ριζοσπάστη

2 σχόλια:

  1. KAI Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ) ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

    ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ.

    ΠΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ Ο ΛΟΥΚΑΣ. ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΟΣ. ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΚΙ ΟΛΗΝΥΧΤΙΣΣ ΓΟΝΥΠΕΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΜΜΩΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.