27 Δεκεμβρίου 2011

Τσεκούρι έως και 1000 ευρώ στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Από iefimerida


Ψυχρολουσία θα πάθουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μόλις αντικρύσουν τα εκκαθαριστικά της μισθοδοσίας τους για τον μήνα Ιανουάριο καθώς οι μειώσεις θα φτάσουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και τα 1000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου που θα καταβληθεί σήμερα και αύριο ξεκινά και επίσημα η εφαρμογή του νέου μισθολογίου. Έτσι, μαζί με τις αναδρομικές κρατήσεις, οι τελικές αποδοχές των υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα θα μειωθούν από 206 έως 937 ευρώ, ανάλογα με τη θέση και το υπουργείο. Μάλιστα, στους υπαλλήλους που εργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών και στους εφοριακούς το τσεκούρεμα θα φτάσει και τα 1000 ευρώ, λόγω των υψηλών επιδομάτων που λάμβαναν. Ειδικότερα, οι μειώσεις των αποδοχών των υπαλλήλων αυτών θα κυμανθούν από 40% έως και 52%.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νόμο, το νέο μισθολόγιο έχει αναδρομική ισχύ από 1η Νοεμβρίου 2011 και η πρώτη δόση της μείωσης (25%) επιβλήθηκε ήδη στη μισθοδοσία Δεκεμβρίου, μόνο που η μείωση δεν «φάνηκε» στην προηγούμενη μισθοδοσία λόγω του επιδόματος ΔΙΒΕΕΤ που καταβληθηκε για τελευταία φορά. Στις νέες μισθοδοσίες όμως δεν θα υπάρχει το εν λόγω επίδομα, οπότε η μείωση θα είναι κάτι παραπάνω από ορατή. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι υπάλληλοι μπορεί να λάβουν και εκκαθαριστικά των... 100 ευρώ. Μάλιστα, αν ο υπάλληλος έχει λάβει και δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δεν αποκλείεται η μισθοδοσία του να είναι...αρνητική! Επιπλέον, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται ακόμα περισσότερο από 1ης Ιανουαρίου του 2013 λόγω της δεύτερης δόσης της μείωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι νεοδιορισμένος εφοριακός Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που λάμβανε 2026 ευρώ, θα λαμβάνει πλέον μόνο 1092 ευρώ, δηλαδή θα χάσει μέσα σε ένα μήνα 934 ευρώ! Ενώ εφοριακός Δημοτικής Εκπαίδευσης με 33 χρόνια προϋπηρεσίας, θα χάσει 1589 ευρώ, αφού ο μισθός του θα καταβαραθρωθεί από τα 3149 ευρώ στα 1589 ευρώ!

Σημειώνεται ότι οι εφοριακοί έχουν εξαγγείλει απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντιδρώντας στις μειώσεις των μισθών του λόγω του νέου μισθολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.