16 Δεκεμβρίου 2011

Πώς τα πας; Ας ΜΗΝ τα λέμε καλά (γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καλά)



Αναδημοσιευση απο Βαθυ Κοκκινο
                                                                          Οι εργάτες της Δύσης "πρέπει" να πεινάσουν, ώστε να απελπιστούν και να δεχτούν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη "κινεζοποίηση" τους, που θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τα ποσοστά κέρδους των καπιταλιστών. Ως τότε, αυτοί σιγά μην επενδύσουν.

Εδώ μερικά νεότερα από την Ελλάδα, όπου η επίθεση εναντίον των εργατών πάει χέρι-χέρι με τις "πατροπαράδοτες" λαμογιές και τα ρουσφέτια, και έχει βέβαια και ως "χρυσή εφεδρεία" την ακροδεξιά:

Mαύρα Χριστούγεννα, με φέσια 2 δισ. ευρώ και 1 εκατ. ανέργους...
Αύξηση σχεδόν 40% των ακάλυπτων επιταγών και 5,3% της ανεργίας σε ένα χρόνο...

Λουκέτα, φέσια και ανεργία είναι το φόντο των φετινών Χριστουγέννων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία, στα 1,94 δισ. ευρώ ανήλθε τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2011 η αξία των ακάλυπτων επιταγών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ.

Τα άσχημα νέα έχουν και συνέχεια. Η ανεργία στο τρίτο τρίμηνο εκτινάχθηκε στο 17,7% από 16,3% το β' τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ. 
Καθώς το κράτος ετοιμάζεται μέσα στο 2012 να δώσει πάνω από το 50% του προυπολογισμού στους πιστωτές, πληρώνοντας τόκους, η κοινωνία απλά αφήνεται να χρεωκοπήσει και να πεινάσει. Ήδη βλέπουμε τα πρώτα προβλήματα ανεφοδιασμού στην αγορά - τα προβλήματα αυτά θα γίνουν πολύ πιο ορατά μέσα στο 2012, καθώς αποτελεί στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης να μας αφήσουν να ψοφήσουμε της πείνας, σαν τις πολιορκίες των κάστρων, όπου κόβεται ο ανεφοδιασμός σε νερό και τρόφιμα, ώστε οι πολιορκημένοι να παραδοθούν λόγω πείνας.

Μείωση μισθών σχεδιάζει το 70% των επιχειρήσεων
Mείωση των αποδοχών των εργαζoμένων σχεδιάζουν 7 στις 10 επιχειρήσεις και η μία στις 3 εξετάζει απολύσεις ενώ οι πωλήσεις μειώνονται, ακόμα και στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, και η έλλειψη ρευστότητας δημιουργεί ένα ασφυκτικό κλίμα, με το 70,3% των επιχειρήσεων να εκτιμά ότι το 2012 θα είναι χειρότερο σε σχέση με φέτος.
Και επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε να πεινάσετε, καταργούμε και τα όποια εργασιακά δικαιώματα και συμβάσεις υπάρχουν, με τις "ειδικές οικονομικές ζώνες", όπου ο μοναδικός νόμος που ισχύει είναι ότι "οι εργάτες ξεζουμίζονται για ένα κομμάτι ψωμί". Πρόκειται δηλαδή για ένα "καταπληκτικό" μέτρο "αύξησης της ανταγωνιστικότητας", που ίσως και να προσελκύσει επενδύσεις, μιας και οι καπιταλιστές ξέρουν να εκτιμούν ανταμείβουν τις "υπέροχες" συνθήκες τύπου Κίνας.

«Παράθυρο» για Ειδικές Οικονομικές Ζώνες σε παραμεθόριες περιοχές
Το ενδεχόμενο δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) άφησε ανοιχτό ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Οι ΕΟΖ θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, οι οποίες δέχονται ισχυρό ανταγωνισμό από γειτονικές, υποστήριξε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ύστερα από σχετική ερώτηση που του ετέθη στο 22ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Στις ΕΟΖ θα προβλέπονται χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, απλούστερες διαδικασίες αδειοδότησης, καθώς και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης. Ο σχετικός φάκελος έχει ολοκληρωθεί και απομένει η πολιτική απόφαση για να υποβληθεί σχετικό αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ενδιαφέρον για επενδύσεις εντός των ΕΟΖ έχουν εκδηλώσει οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί.

Πάντως, οι ΕΟΖ ενδέχεται να προκαλέσουν αντιδράσεις από τους ίδιους τους Ελληνες βιομήχανους που έχουν προβεί σε επενδύσεις σε άλλες περιοχές. Χαρακτηριστική χθες, μετά τα όσα ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) κ. Ν. Πέντζου: «Τι θα πούμε στους επιχειρηματίες που έχουν ήδη επενδύσει; Να μετακομίσουν όλοι στις ΕΟΖ;». Από την άλλη, ο κ. Γ. Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures, υποστήριξε ότι οι ΕΟΖ είναι αναγκαίες για την Ελλάδα, αλλά για επιλεγμένους τομείς της βιομηχανίας.

- Είσαι άνεργος και δε μπορείς να βρεις δουλειά εδώ και ένα χρόνο; Τότε όχι μόνο είσαι άνεργος, αλλά πλέον δε δικαιούσαι και το επίδομα ανεργίας (το ίδιο ισχύει και στις ΗΠΑ). όποιος θέλει δουλειά όμως βρίσκει - ορίστε πχ ένας κλάδος που αναπτύσσεται με γοργό ρυθμό - η "βιομηχανία πορνό". Πήγαινε να παίξεις σε τσόντες, και θα βρεις δουλειά: Έλληνες άνεργοι κάνουν έκκληση σε εταιρίες πορνό. Μάλιστα, θα σε συμβούλευα αγαπητέ άνεργε εργαζόμενε να τρέξεις, διότι μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια, έχουμε σκοπό να απολύσουμε τους μισούς δημόσιους υπαλλήλους (εξαιρώντας μόνο τους εκπαιδευτικούς και βέβαια τους στρατιωτικούς που τους χρειαζόμαστε), χώρια αυτούς που θα απολυθούν στον ιδιωτικό τομέα. Τι θα απογίνουν όλοι αυτοί οι άνεργοι; Μα φυσικά θα πεινάσουν, θα ψοφήσουν, ή θα μεταναστεύσουν σε Γερμανίες, Αυστραλίες, κτλ.

- Μη ανησυχείτε όμως, χθες ο Παπαδήμος δήλωσε ότι "δεν αναμένει" νέες μειώσεις μισθών ή συντάξεων μέσα στο 2012. Μόνο που επίσης χθες, σε άλλο ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας διαβάζουμε ότι πχ η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα στην περαιτέρω μείωση των συντάξεων. Ουφ, μπερδέυτηκα. Λες να μας δουλεύουν ψιλό γαζί; Μπα, αποκλείεται.

- Μειώσεις μισθών και αύξηση ορίων συνταξιοδότησης και στους στρατιωτικούς. Οπότε μάλλον αυτή η κυβέρνηση ΔΕΝ θα έχει την υποστήριξη του στρατού. Μία άλλη κυβέρνηση βέβαια...

- Είσαι εργοδότης; Βάζεις τους εργάτες να δουλεύουν χωρίς καν να τηρείς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να γίνονται θανατηφόρα "εργατικά ατυχήματα"; Ε εντάξει, δεν έγινε και τίποτα, πάρε ένα πρόστιμο 3.000 ευρώ και τελείωσες, ακόμα και αν το δικαστήριο σε καταδίκασε για ανθρωποκτονία (link)

- Είσαι πράσινο ή γαλάζιο παιδί με γερό βύσμα, που μπόρεσε να χωθεί στη βουλή ως 'υπάλληλος της βουλής"; Τότε μη σε νοιάζει τίποτα, διότι εξαιρείσαι με βουλευτική απόφαση από τις μειώσεις μισθών και όλα τα υπόλοιπα που ισχύουν για τους εργαζόμενους (και όχι βέβαια για τους υποτακτικούς και τους παρατρεχάμενους των κυβερνώντων όπως εσύ).

- Είσαι τράπεζα; Μην ανησυχείς για τίποτα, μιας και όσο χρεωκοπημένη και αν είσαι, μπορείς να ρουφάς το αίμα του λαού, αρπάζοντας διαρκώς νέα "πακέτα σωτηρίας": Πρώτη και ευέλικτη κίνηση κεφαλαιακής θωράκισης της Εθνικής τράπεζας - Προχωράει σε αύξηση κεφαλαίου έως 1 δις ευρώ με προνομιούχες μετοχές από τον ν. Αλογοσκούφη

- Αίσχος! Δεν βάζουν φυλακή τους φοροφυγάδες, κόβουν μισθούς και συντάξεις. Μα αν κάνουμε τα "στραβά μάτια" σε μεσαία και σε ανώτερα στρώματα της κοινωνίας, πώς θα συνεχίσουν να μας ψηφίζουν; Βάλε φόρους στους εργάτες που είναι αναλώσιμοι, και κάτω τα χέρια από τη φοροασυλία των πλούσιων (τους μικρούς φοροφυγάδες ας τους πιάσουμε, αλλά όχι τους μεγάλους, όπως λέει και ο Κουτρουμάνης).

- Είσαι άστεγος και ζεις σε καταφύγια και οργανισμούς που έχουν στηθεί για ανθρώπους σαν και σένα; Ε τότε θα στείλουμε τα ΜΑΤ να σε διώξουν από εκεί. Αυτό μας έλειπε να στεγάζεσαι κιόλας. Ουστ.

- Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή εκτιμά ότι η απόπειρα ξεπλύματος του αντισημητικού και ακροδεξιού «Λάος» με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση και η συνακόλουθη δημοσκοπική του πτώση, άφησε ένα πολιτικό κενό το οποίο προσπαθεί να καλύψει προσεγγίζοντας την πρόθυμη γι’αυτό Εκκλησία. Γι' αυτό και η Χρυσή Αυγή ζητά, όπως και το ΛΑΟΣ βέβαια, να ΜΗΝ προφυλακιστεί ο Εφραίμ.

- "Λεφτά υπάρχουν" για τον φράχτη στον Έβρο. Αλλοίμονο, αν είναι για τέτοια μνημεία πολιτισμού, τότε ασφαλώς και υπάρχουν λεφτά, όπως επίσης υπάρχουν λεφτά για να βομβαρδίζονται χώρες, να αγοράζονται ολοένα και περισσότεροι πολεμικοί εξοπλισμοί κτλ.

- ΟΙ χαλυβουργοί συνεχίζουν να απεργούν - εννοείται ότι αυτό δεν αποτελεί είδηση για τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Τώρα πήγαν και στην κατάληψη των εργαζομένων του Alter. To "κορυφαίο" θα ήταν αν ο Κουρής, ο ιδιοκτήτης του Alter, έστελνε το "Κόντρα", το άλλο του κανάλι, να καλύψει το συμβάν, μιας και στο "Κόντρα"ο Κουρής το παίζει "φιλολαικός".

- "Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχε γίνει επανάσταση αν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα", δήλωσε προ ολίγου στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Καλά, μην το λες, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για το λαικό κίνημα σε παγκόσμιο επίπεδο, γι' αυτό άλλωστε και μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Αλλά πάντως αν ο λαός αντιλαμβανόταν τα συμφέροντα του τόσο καλά όσο αντιλαμβάνεται η άρχουσα τάξη τα δικά της, τότε σαφώς και θα είχε γίνει χαμός. Για παράδειγμα, αν ο λαός ξεσηκώνεται, τότε τρώει τόνους χημικών και ξύλου από τα ΜΑΤ, τρώει τόνους ψεύτικης προπαγάνδας από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, κτλ, κτλ, κτλ. Κατά τα άλλα όμως, είναι "εναντίον της βίας απ' όπου και αν προέρχεται" (εκτός και αν προέρχεται από τους ίδιους).
 

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.