30 Απριλίου 2010

Κέρδη για την πλουτοκρατία, ..... λιτότητα για τους λαούς !!

 Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες , όχι μόνο στην Ελλάδα , αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον καπιταλιστικό κόσμο...... Την ίδια ώρα που οι κυβερνήσεις των χωρών ανακοινώνουν μέτρα λιτότητας κατά των λαών, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση, την ίδια στιγμή οι μεγάλες επιχειρήσεις ανακοινώνουν αύξηση κερδών !!

Καθώς λοιπόν η μεγαλύτερη ληστεία εις βάρος των λαών είναι σε εξέλιξη, η πλουτοκρατία παγκοσμίως απολαμβάνει την μεγιστοποίηση των κερδών τους υπο την ασυλία που τους παρέχεται μέσω των "διορισμένων" απο αυτούς, κυβερνήσεων !!!

Πάρτε μια γεύση απο μερικές ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών !!!


Barclays PLC : Βελτίωση κερδοφορίας 29% στο α’ 3μηνο του έτους πέτυχε η βρετανική τράπεζα, αυξάνοντάς τα σε 1,07 δις λίρες (από 0,83 το περσινό τρίμηνο), σύμφωνα με ανακοίνωση στις 30 Απριλίου.

Royal Dutch Shell :  H μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της Ευρώπης, σημείωσε αύξηση κερδών της τάξεως του 57% το α΄ τρίμηνο του 2010, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή της στις 29 Απριλίου.

GlaxoSmithKline : Αύξηση κερδών και πωλήσεων σημείωσε η φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Όπως αναφέρουν η ανακοίνωση της εταιρείας στις 28 Απριλίου, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 1,34 δισ. λίρες ($2 δισ.) έναντι 1,13 δισ. λιρών πέρυσι.

Exxon Mobil : Αύξηση κατά 38% σημείωσαν, στο πρώτο φετινό τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη τηςαμερικάνικης πετρελαικης εταιρείας. Η Exxon ανακοίνωσε στις 28 Απριλίου κέρδη ύψους 6,3 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2010 ή 1,33 δολάρια ανά μετοχή σε σύγκριση με κέρδη 4,55 δισ. δολαρίων ή 92 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Microsoft :  Σημαντική αύξηση κερδών παρουσίασε η αμερικάνικη εταιρεία λογισμικού κατά 35% στους πρώτους τρεις μήνες του 2010 και τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 4.01 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύνολο πωλήσεων 14.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο αύξηση κατά 6%, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας στις 24 Απριλίου !

Deutsche Bank : Αύξηση κερδών κατά 48% εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του 2010 η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Deutsche Bank, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης οικονομικής χρήσης. Τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank διαμορφώθηκαν στο τρίμηνο αυτό στα 1,76 δισ. ευρώ, ή 2,66 ευρώ ανά μετοχή, από 1,19 δισ. ευρώ, ή 1,92 ευρώ που είχε εμφανίσει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Santander : Αύξηση της κερδοφορίας της στο πρώτο τρίμηνο κατά 5,7% ανακοίνωσε η Banco Santander στις 28 Απριλίου, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας. Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 2,22 δισ. ευρώ από 2,10 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Bayer AG :  Αύξηση κερδών πρώτου τριμήνου κατά 63%, στα 693 εκατ. ευρώ, παρουσίασε η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία στο α τριμηνο του 2010, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στις 28 Απριλίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.