19 Απριλίου 2010

Ποιές οι ομοιότητες του 1850 με το σήμερα ??

Ας ξαναθυμηθούμε κάτι απο τα "παλιά" και να τα συγκρίνουμε με τα σύγχρονα !!!!

" Αντίθετα η ομάδα της αστικής τάξης που κυβερνούσε και νομοθετούσε με τις βουλές (κοινοβούλια), είχε  ΑΜΕΣΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ στη   καταχρέωση   του   κράτους. Το κρατικό έλλειμα, αυτό ήταν ίσα - ίσα το καθαυτό αντικείμενο της κερδοσκοπίας της και η κύρια πηγή του πλουτισμού της. Κάθε χρόνο κι από ένα νέο έλλειμα. Ύστερα από κάθε τέσσερα - πέντε χρόνια κι απο ένα νέο δάνειο. Και κάθε νέο δάνειο πρόσφερε στη χρηματική αριστοκρατία μία καινούργια ευκαιρία να κατακλέβει το κράτος, που κρατιόταν τεχνικά στο χείλος της χρεωκοπίας - και που ήταν υποχρεωμένο να διαπραγματεύται με τους τραπεζίτες κάτω από τους ποιο δυσμενείς όρους. Κάθε νέο δάνειο της πρόσφερε μιαν ακόμη ευκαιρία να καταληστεύει με χρηματιστηριακές επιχειρήσεις το κοινό που τοποθετούσε τα κεφάλαια του σε κρατικά ομόλογα και που στα μυστικά τους ήταν μπασμένες η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της Βουλής.


Γενικά η αστάθεια της κρατικής πίστης και η γνώση των κρατικών μυστικών, έδινε στους τραπεζίτες και στους συνεταίρους τους στα κοινοβούλια και στο θρόνο τη δυνατότητα να προκαλούν  εξαιρετικές , απότομες διακυμάνσεις στην τρέχουσα των κρατικών τίτλων, που δεν μπορούσαν να’χουν κάθε φορά άλλο αποτέλεσμα παρά την καταστροφή της μάζας μικρότερων κεφαλαιούχων και το μυθικό γρήγορο πλουτισμό των μεγάλων παιχτών...

..... Τα τεράστια ποσά που κυλούσαν έτσι μέσα από τα χέρια του κράτους, έδιναν επιπλέον ευκαιρίες για δόλια   συμβόλαια προμηθειών, για δωροδοκίες, καταχρήσεις και για κάθε λογής παγαποντιές . Οι σχέσεις ανάμεσα στη Βουλή και στην κυβέρνηση πολλαπλασιαζόνταν σα σχέσεις ανάμεσα σε ξεχωριστές διαχειρίσεις και σε ξεχωριστούς εργολάβους. "

Karl Marx. Οι ταξικοί αγώνες στην Γαλλία 1848-1850

ΆΡΑΓΕ Ο ΜΑΡΞ, Ή ΗΤΑΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2010, Ή ΑΠΛΑ ΗΞΕΡΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ) ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ !!!!


Είτε λέγεσαι Γαλλία..... είτε λέγεσαι Ελλάδα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.