15 Απριλίου 2010

Περι Στάσης Πληρωμών !!!


Διαβάζω τον τελευταίο καιρό αρκετά άρθρα μεταξύ των προοδευτικών και αριστερών blogs τα οποία παρουσιάζουν απόψεις και αναλύσεις, είτε περί στάσης πληρωμών, είτε περί παύσης πληρωμών, είτε περί διάρθρωσης του χρέους, είτε ακόμα ακόμα για «δημοσιονομική εξισορρόπηση»  ……. και μάλιστα τα παρουσιάζουν ως τις ΜΟΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ !!!!!

Εχθές 14.4.2010, εμφανίστηκε μάλιστα και ο ακραίος νεοφιλελεύθερος και φιλαράκι του Κεφαλαίου, Μάνος Ανδριανόπουλος στην ραδιοφωνική εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» των Λυριντζή – Οικονόμου στον ΣΚΑΪ και δήλωσε πως βλέπει ως μόνη λύση ….. τι άλλο….. την στάση πληρωμών και την αναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού (εδώ η εκπομπή, στο 14:20 μιλάει για στάση πληρωμών)  !!


Καταρχάς για να ξεκαθαρίσουμε κάτι μια και καλή : Αίτημα για στάση πληρωμών χωρίς να συνοδεύεται από αλλαγή εξουσίας από αστική σε λαϊκή (το οποίο συνεπάγεται, έξοδο από την Ε.Ε. , έξοδο από το ΝΑΤΟ, εθνικοποίηση των τραπεζών και των κυριοτέρων τομέων της παραγωγής, αναδιανομή των εισοδημάτων προς όφελος των εργαζομένων κλπ), είναι απλά ένας πυροβολισμός στον αέρα !!!


Δεν νοείται φυσικά, επειδή εμείς μπορεί να ζητάμε από μια αστική κυβέρνηση όπως είναι αυτή του ΠΑΣΟΚ, να κάνει στάση πληρωμών, πως θα έχουμε και την αυταπάτη πως αυτή (η αστική κυβέρνηση) θα έρθει σε ρήξη με το Κεφάλαιο το οποίο εξυπηρετεί, ώστε να υλοποιήσει, αυτή μας την απαίτηση ??

Μια στάση πληρωμών δεν μπορεί να προέλθει από αστική κυβέρνηση , πόσο μάλλον από αυτήν την αστική κυβέρνηση και σε μια τέτοια συστημική κρίση. Είναι πέρα από ξεκάθαρο πλέον (και από τις αποφάσεις την Κυβέρνησης, και από τα μέτρα που παίρνουν οι Ευρωπαίοι ή ζητούν από εμάς να θεσπίσουμε) , πως βρισκόμαστε σε μια «περίεργη» εποχή με αρκετά οξυμένες αντιφάσεις για το ίδιο το κοινωνικοπολιτικό σύστημα, όπου οι αστικές κυβερνήσεις , όχι μόνο δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μικροπαραχωρήσεις (όπως κάνανε πάντοτε) ώστε να ενσωματώνουν την δυσαρέσκεια του κόσμου, αλλά έρχονται πλέον σε ΑΝΟΙΧΤΗ ρήξη με την ίδια την μικρομεσαία λαϊκή μερίδα που τους κρατά στην εξουσία τόσα χρόνια !!!!!

Και εάν θέλουμε να μιλήσουμε και κάποια στιγμή σοβαρά , τι διάολο σημαίνει στάση πληρωμών ??? Σάμπως δεν έχουμε πληρώσει ήδη 450 δις € την τελευταία δεκαετία, και το δημόσιο χρέος μας από 150 δις € έφτασε πλέον τα 300 δις € (από το οποίο ένα 30-35 % το χρωστάμε στις «ελληνικές» τράπεζες) ??

Δεν μας ενοχλεί ο γενικότερος τρόπος λειτουργίας του τραπεζοοικονομικού και μονεταριστικού μας μοντέλου, το οποίο πρακτικά δημιουργεί ένα όπλο για την αστική τάξη το οποίο ονομάζεται : λογιστικό χρήμα – ΧΡΕΟΣ και χρησιμοποιώντας ως σφαίρα, το επιτόκιο, διασφαλίζει πως ο κύκλος του δανεισμού δεν  πρόκειται ποτέ να κλείσει (το οποίο άλλωστε είναι και ο στόχος των αστών !!!!) ???

Καμία ΣΤΑΣΗ πληρωμών αλλά ολική διαγραφή ΧΡΕΩΝ !

Διαγραφή χρεών όμως όχι ως ξεχωριστό αίτημα αλλά μέσω ενός γενικότερου πλαισίου το οποίο θα εμπεριέχει μια επαναστατική λαϊκή εξουσία, η οποία θα σημάνει τις καμπάνες της ΟΛΙΚΗΣ ΡΗΞΗΣ με το Κεφάλαιο !!!

Αν το σκεφτείτε και λιγάκι ψύχραιμα, δεν χρειάζονται ενδιάμεσα αιτήματα για στάσεις ή παύσεις πληρωμών, διότι μια λαϊκή εξουσία, η οποία θα κοινωνικοποιήσει όλα τα τα μέσα παραγωγής, θα βγάλει την χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θα συντονίσει και θα βοηθήσει, κινήματα και επαναστατικά κόμματα σε ολόκληρη την ευρώπη ώστε να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, υπάρχει ποτέ περίπτωση να συνεχίζει να πληρώνει διάφορα λογιστικά «χρέη» σε διεθνή τραπεζικά και επιχειρηματικά καρτέλ ή οργανισμούς ή κυβερνήσεις (για τα ντόπια δεν το συζητάμε , κοινωνικοποιήθηκαν λέμε …)???

Όχι ΒΕΒΑΙΩΣ..... Όπως ακριβώς έγινε με τον Λένιν το 1917, ο οποίος ποτέ δεν προέβαλλε κάποιο αίτημα για στάση πληρωμών, ……Απλά έκανε την επανάσταση , δήλωσε «Δεν πληρώνουμε τίποτα» και έστειλε στο διάολο τους εγχώριους και διεθνής τοκογλύφους !!!

Και ακριβώς επειδή οι αστοί το γνωρίζουν καλά, πως έτσι και ο λαός πάρει στα χέρια του την εξουσία, δεν πρόκειται να δούνε ευρώ τσακιστό (και όχι ότι τους νοιάζει τόσο το λογιστικό χρήμα, όσο ο πραγματικός υλικός πλούτος…. ), έτσι θα πρέπει και ο λαός να το καταλάβει πως μονάχα εάν θέσει ζήτημα ΕΞΟΥΣΙΑΣ, θα μπορέσει να φέρει την μπάλα στο δικό του γήπεδο !!!

Γιατί η ουσία του Καπιταλισμού δεν αλλάζει ούτε με το να πέσουν τα spreads, ούτε με το να βρούμε δανειστές, ούτε με το να διαπραγματευτούμε την κλοπή εις βάρος μας, ούτε εάν πέσει η Ανεργία...... !!!

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ , και η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ !!

Και ας αφήσουμε τους διάφορους Αριστερούς ή Οικολόγους ή «Ανένταχτους» ευρω-λιγούρηδες , να νομίζουν πως μπορούν να μετατρέψουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα !!!

1 σχόλιο:

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.