12 Απριλίου 2010

Η Ουγγαρία μετά το ΔΝΤ ..... καταφεύγει στον φασισμό !!

Απόλυτη στροφή προς τα δεξιά έκανε η Ουγγαρία, η οποία μετά από 8 χρόνια "σοσιαλδημοκρατικής" διακυβέρνησης (σοσιαλδημοκρατικής στο όνομα βέβαια..... ακρως νεοφιλελεύθερη ήταν) , ανέδειξε κυβερνών κόμμα το χριστιανοδημοκρατικό «Ένωση Νεαρών Δημοκρατών» (Fidesz) με 52,70 %. Δεύτεροι στην εκλογική αναμέτρηση τερμάτισαν οι "σοσιαλδημοκρατες" του MSZP με 19,30 %, ενώ τρίτο κόμμα αναδείχτηκε το φασιστικό και αντισημιτικό κόμμα Jobbik με 16,67 % !!!!!


Την μεγαλύτερη φυσικά εντύπωση δεν προκαλεί ωστόσο η άνετη επικράτηση του Fidesz με σχεδόν 53%, αλλά η άνετη είσοδος για πρώτη φορά του φασιστικού Jobbik στο ουγγρικό κοινοβούλιο και μάλιστα με ένα μεγάλο ποσοστό.

Το κόμμα αυτό το οποίο ιδρύθηκε το 2003 απο το αρχιφασιστόμουτρο Gergely Pongrátz (πρωτεργάτης της ουγγρικής αντεπανάστασης το 1956, ..... για να καταλαβαίνουμε σιγά σιγά τι γινόταν και τότε ......)  συγκρότησε στα τέλη του 2006 τάγματα εφόδου κατά το πρότυπο των ναζιστικών Ες - Ες με την ονομασία Ουγγρική Φρουρά ( Magyar Gárda ), τα οποίο στράφηκαν εναντίον των Ρομά και άλλων μειονοτήτων, ενισχύοντας τα ρατσιστικά αισθήματα των γενικότερα απογοητευμένων Ούγγρων απο την οικονομική κρίση και την εμπλοκή του ΔΝΤ στην χώρα......

Τελικά όπως φαίνεται η πολιτική αυτή, η οποία δέχτηκε την υποστήριξη απο τα ΜΜΕ της χώρας (όπως γίνεται και στην Ελλάδα με το ΛΑΟΣ και την Χρυσή Αυγή), αποδείχτηκε προσοδοφόρα για το Jobbik, το οποίο πριν λάβει την Κυριακή το 16,7 % των ουγγρικών ψήφων, είχε καταφέρει πέρυσι να στείλει 3 ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο !!!!!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, και μάλιστα με τρομακτική ακρίβεια !!!!
Τελικά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο , μπορεί να τον έχασαν οι Γερμανοί, αλλά τον κέρδισαν οι φασίστες !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ

Είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα σχόλια που προσπαθούν να προσθέσουν κάτι στην πολιτική συζήτηση.

Σχόλια :
Α) με υβριστικό περιεχόμενο ή εμφανώς ερειστική διάθεση
Β) εκτός θέματος ανάρτησης
Γ) με ασυνόδευτα link (spamming)
Δ) χωρίς τουλάχιστον ένα διακριτό ψευδώνυμο
Ε) που δεν σέβονται την ταυτότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό του blog

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παρακαλείστε να γράφετε τα σχόλια σας στα Ελληνικά

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.